“Klachten” tijdens de huidige energetische veranderingen


“Klachten” tijdens de huidige energetische veranderingen

Heb je soms onverklaarbare hoofdpijn? Is je gehoor gevoeliger of je huid? Ervaar je vaker vermoeidheid? Veel “klachten” die mensen momenteel ervaren hebben te maken met de energetische veranderingen. Niet dat deze veranderingen voor fysieke klachten zorgen, maar vaak heeft de mens een concrete “aanwijzing” nodig om werkelijk te kunnen begrijpen, ervaren en aanvaarden dat hij/zij in een diepgaand transformatieproces zit. Ik hoop dat mensen middels dit artikel inzicht krijgen in de fysieke manier waarop hun hogere zelf met hen communiceert. Zodat zij de verschillende “klachten” die zijn momenteel misschien ervaren energetisch begrijpen. Tip: lees eerst de stukjes van de introductie en zoek daarna de “gevoeligheden” die jij op dit moment ervaart. Daarna zou je kunnen besluiten de gehele tekst te lezen.

Waar komt de verandering vandaan?
De veranderingen die de aarde en de mens op dit moment ervaren hebben gedeeltelijk te maken met het feit dat de aarde extern overspoeld wordt met licht (denk aan zonnestormen en de activering van Sirius energie), maar ook met de toename van licht op aarde. Door al deze veranderingen vinden er mutaties plaats op verschillende niveaus: van puur chemisch cel niveau tot energetisch niveau. Vaak zou de mens die verandering willen voelen en daarom is zij, om haar menselijke energie te overtuigen, op zoek naar “bewijs” dat hij/zij deel uitmaakt van het transformatieproces. Omdat we nog niet gewend zijn puur en alleen naar energetische signalen te luisteren, biedt ons energetisch zijn ons een tussenstap: zij geeft ons signalen via ons fysieke lichaam. Dat lichaam kunnen we voelen en heel duidelijk ervaren.

Wat gebeurt er in ons fysieke en energetische lichaam?
Er worden momenteel nieuwe uitgangspunten gecreëerd. Ons lichaam (fysiek en energetisch) verandert om de hogere energiefrequenties te kunnen ervaren, voelen, zien en begrijpen. Aan de ene kant om het verleden (en alles wat we genetisch hebben meegenomen van onze voorouders) los te laten en aan de andere kant om ons te openen. Vergelijk het met een lamp: wanneer de brander van de lamp is afgestemd op 110 volt kan zij 220 volt niet als voedingsbron gebruiken. Met de verandering van het elektrisch netwerk naar 220 volt was het belangrijk alle lampen in het huis te vervangen. Zo ook met de energie: je systeem wordt getransformeerd om het hogere niveau van energie te kunnen herkennen en gebruiken voor je groei en voor het uitdragen van licht.

Omdat wij uit het Vissen tijdperk komen “gaan wij ervan uit dat” dergelijke veranderingen met pijn en ongemak samengaan. Op energetisch niveau is dat niet zo, echter om ons rationele deel, ons menselijk zijn ervan te “overtuigen” dat er daadwerkelijk iets verandert ervaart ons fysieke lichaam vaak ongemak. Hoewel we dit dus niet zouden hoeven ervaren, weet ons hogere zelf dat wij als mens het “nodig hebben” duidelijke signalen te krijgen van de ingezette verandering. Ik zal een lijst geven van de verschillende “klachten” die mensen momenteel kunnen ervaren tijdens dit proces. Het is overigens van belang jezelf niet te verwijten wanneer je deze dingen ervaart! Je hogere zelf probeert je alleen te ondersteunen, zij helpt je om te aanvaarden en ze weet precies (omdat je het zelf bent) hoe jij het beste de verandering kunt omarmen. Klachten zijn dus geen klachten maar leerscholen die ons hogere zelf gebruikt om ons menselijk bewustzijn te laten begrijpen. In ons overtuigingsysteem willen we toch vaak eerst zien om daarna te geloven, in dit geval gaat het dus om eerst voelen om daarna te geloven. En weet dat ook dit pad perfect is want zij zorgt ervoor dat we hierdoor makkelijker accepteren dat we veranderen, dat we hierdoor weten dat de omgeving verandert, dat de energie toeneemt, dat er aanpassingen op energetisch gebied plaatsvinden, enzovoort. Elke “klacht” heeft een specifieke functie. Ik zal proberen ze zo goed mogelijk uit de doeken te doen.

– Pijn verschijnt en verdwijnt
Geïrriteerdheid
– Fysieke gevoeligheid
– Gevoeligheid voor licht
– Meer behoefte aan water (in elk opzicht)
– Vermoeidheid en verdriet
– Statisch zijn
– Verandering van huidskleur/vlekken
– Uiterlijke veranderingen
– Verandering van eetpatroon
– De ogen
– Dagdromen
– Gehoor

Conclusie

Pijn verschijnt en verdwijnt
Voel je soms onverklaarbare pijn in je hoofd, ledematen, buik en rug? Dit is een signaal van je hogere zelf om je bewust te maken van de transformatie op celniveau die op dit moment plaatsvindt. Je DNA wordt immers geactiveerd, de celkernen worden weer in directe verbinding gesteld met de bron, je wordt voorbereid op het ontvangen van andersoortige energie.

Pijn die plotseling verschijnt en verdwijnt heeft ook te maken met energetische “opening”. Zeker kloppende hoofdpijn duidt erop dat we op een voelbare manier ongebruikte energetische delen van onze hersenen wakker schudden. We associëren pijn ook vaak met het feit dat iets opengaat of open breekt. En dat is nu ook letterlijk zo: Je derde oog gaat open, je pijnappelklier wordt actief, je gezichtsveld past zich aan. Zeker tijdens meditaties kunnen pijnklachten zich zomaar opwerpen: het zijn instrumenten waardoor ons menselijk bewustzijn begrijpt dat we ons openen.

Geïrriteerdheid
Ben je sneller boos of geïrriteerd? Dan ben je in feite overprikkeld en dat komt doordat hersenenpatronen, gedachtegangen en zintuigen momenteel in rap tempo worden aangepast. Nieuwe neurologische connecties worden gelegd en je energetische zintuigen geactiveerd. Daardoor komt informatie op bewust en onbewust niveau veel sneller binnen dan we gewend waren. Dit wil nog wel eens leiden tot wat verwarring.

Ook gevoeligheid voor personen, geluiden, geuren en sferen hoort hier overigens bij. In feite wil ons hogere zelf onze fysieke zintuigen laten wennen aan de nieuwe energie. En hoewel dit tijdelijk kan leiden tot overprikkeling, leer je hierdoor dat je capaciteiten aan het ontwikkelen bent om op energetisch niveau meer en meer te kunnen ervaren. Je hersenen worden op deze manier voorbereid op het verwerken van energie van een totaal andere orde.

Fysieke gevoeligheid
Voel je de kleinste aanraking? Of doet het bijna pijn als iemand even vriendschappelijk een hand op je schouder legt? Ons hele lichaam bestaat uit cellen. Deze worden gevormd door moleculen en bereiken net als alles een atomisch niveau. Op dat niveau ligt onze blauwdruk en de pure verbinding met de oorsprong. Onze energetische oorsprong komt tijdens onze verandering letterlijk “bloot” te liggen. Je fysieke gevoeligheid staat symbool voor je energetische gevoeligheid. Bovendien krijg je informatie door vanuit verschillende niveaus. Je voelt de informatie al wel maar kunt haar nog niet altijd duiden vandaar deze veranderende gevoeligheid van je huid.

Fysieke gevoeligheid heeft nog een andere reden, we herkennen en erkennen weer het feit dat we onderdeel zijn van de aarde. Dat we geen losstaand element zijn, maar deel uitmaken van een groter energetisch geheel. Onze gevoeligheid op celniveau neemt toe omdat wij onze positie als “cel” van de aarde weer herkennen.

Gevoeligheid voor licht
Wanneer wij meer en meer licht absorberen, ons lichtwezen activeren en meer vanuit licht gaan reageren kan ons fysieke zijn gevoelig reageren op licht. Je wordt immers gevoeliger voor elektromagnetische energie, voor hoge frequenties van licht, voor de energie van de zonnestormen, voor de kracht afkomstig van externe bronnen van energie die de aardse mens nog niet als dusdanig heeft herkend. Gevoeligheid voor licht is een instrument van je hogere zelf om je mens te laten zien dat jij meer een weer verbonden raakt met het ultieme licht van de bron.

Meer behoefte aan water (in elk opzicht)
Drink je meer? Het je continu zin om in de buurt van water te zijn? Van Vissentijdperk naar Waterman tijdperk. Als “vis” was je afhankelijk van het water, je kende geen andere realiteit, je was onderdeel van een school vissen. Als Waterman ken je zowel de lucht, de aarde als het water. In dit nieuwe tijdperk kun je anders met energie omgaan, voorbij oude structuren. Wanneer je fysieke zijn meer behoefte heeft aan water is dit een uitdrukking van je veranderende energetische positie. Willen zwemmen, water drinken, in de buurt van water willen zijn, het geluid van kabbelend water willen horen, de regen op je huid willen voelen: het zijn manieren van je hogere zelf je inzicht te geven in het feit dat je energie steeds vloeibaarder/beweeglijker wordt en meer gaat stromen.

Vermoeidheid en verdriet
Ben je sneller moe? Wil je vaker even liggen? Het lichaam voelt zich overbelast net als alle systemen van moederaarde overbelast zijn. We zijn immers allemaal met elkaar verbonden. Hier wordt ook een gevoel van verdriet bij. Soms heeft men het gevoel dat men iets verloren is, al heeft men geen idee wat. Dit kan leiden tot intens verdriet, die van uit het menselijke leven (gezin, werk, omgeving, enz.) niet verklaard kan worden. Vermoeidheid duidt erop dat de energie ons ondersteunt om letterlijk te voelen dat we ons meer en meer met de aarde verbinden en deel worden van de eenheid. Op het moment dat het eenheidsgevoel compleet wordt, slaat de vermoeidheid vaak om een intense kracht.

Vermoeidheid en slapen reflecteert ook de ultieme voorbereiding. Voor de mens is vermoeidheid echt het signaal dat ze iets “doet”, dat ze “actief” is. Door vermoeidheid te ervaren voelt het alsof energetische activiteit ook inspanning kost. Op het hoogste niveau is dat niet zo maar om ons menszijn te overtuigen laat ons hogere zelf ons dat soms wel voelen.

Statisch zijn (schokjes ontvangen van iemand of een voorwerp)
Krijg je vaak een schok van een wollen trui of wanneer je iemand een kus wilt geven? Het elektrisch magnetisch veld van de aarde verandert en om ons menselijk zijn daarvan bewust te maken kan ons energetische hogere zijn ons op deze manier signalen geven. De uitwisseling van energie verandert immers ook. Informatie komt anders binnen en onze gevoeligheid voor energie verandert. We worden ons bewust van een veranderende “lading” in ons zelf. De frequentie op celniveau wordt aangepast, de beweging en positieve wrijving van DNA verandert. Wanneer mensen dit ervaren wil de energie met name aangeven dat we de energetische “impulsen” mogen volgen. Je voelt letterlijk fysieke impulsen om je meer gewaar te worden van de energetische impulsen. Om je in te laten zien dat je veel gevoeliger bent geworden en dat je daar naar mag luisteren.

Bovendien zorgt dit “signaal” ervoor dat het geheugen van de cellen wordt geactiveerd. Dit geheugen wordt letterlijk met een schok aangeraakt en daarmee in beweging gebracht.
Door dit fysiek “ongemak” leren we weer beter te luisteren naar ons lichaam. Wat wil ik aanraken en wat niet? Welk contact voelt fijn? Waar krijg ik positieve energie van en bij die heb ik het gevoel dat er een ontlading plaatsvindt?

Verandering van huidskleur/vlekken
Ervaar je regelmatig onverklaarbare vlekken op je huid: wit, rood, strepen? Dit heeft letterlijk te maken met het zichtbaar maken van de verandering. De huid is immers de brug tussen het gematerialiseerde lichaam en het energieveld dat zich om de mens heen bevindt. Wanneer de aura verandert heeft dit een energetisch effect op de huid. Om die verandering “zichtbaar” te maken zien we vaak kleurveranderingen van de huid. We ontvangen meer energie, verwerken meer zuurstof, er circuleert meer energie door ons systeem. En om dit “zichtbaar” te maken draait ons haarvatensysteem overuren en laat zij veranderingen zien aan de oppervlakte van de huid.

Uiterlijke veranderingen
Ben je aangekomen of afgevallen op onverwachte plekken? Heb je het gevoel dat een aantal tanden ineens relatief snel van positie veranderen, enz? Wanneer de mens weer begint te functioneren op zijn oorspronkelijke energetische frequentie kan zij ook als signaal naar onze menselijke energie haar oorspronkelijke vorm aannemen.

Een verandering in het fysieke lichaam geeft aan dat er een cyclus wordt afgesloten en een nieuwe cyclus wordt gestart. Er wordt letterlijk een nieuw “lichaam” getoond. Onze tempel verandert, dit is een van de meest directe manieren die de energie heeft om ons te overtuigen van de veranderingen. De andere veranderingen hebben met name te maken met de interne infrastructuur (zenuwen, cellen, haarvaten). Uiterlijke veranderingen zijn nog directer, daar ze te maken hebben met de externe infrastructuur (net als de veranderingen van huidskleur).

Verandering van eetpatroon
Voeding is vaak de eerste associatie die de mens heeft met energie. Wanneer we het gevoel hebben dat andere nutriënten, voedingsstoffen, trillingen, frequenties en bouwstoffen noodzakelijk zijn om optimaal te kunnen functioneren, is dit een manier van ons lichaam om aan te geven dat de energie die we ontvangen daadwerkelijk aan het veranderen is. Voeding staat niet alleen voor eten, zij staat ook voor gevoed worden op energetisch vlak. Een verandering van smaak is dus een manier van ons hogere zelf om aan te geven dat onze “smaak” op energetisch niveau ook aan het veranderen is. De behoeftes van ons lichaam volgen de veranderingen op energetisch vlak op. Het feit dat jij bent afgestemd op andere energie zorgt ervoor dat je een ander eetpatroon aanneemt. Dat andere voedingsstoffen aangenamer voelen en beter bij je lichaam lijken te passen.

De ogen
Heb je rood uitgelopen ogen? Knipper je vaker of heb je het gevoel stof in je ogen te hebben gekregen? Je zicht verandert momenteel letterlijk en daardoor ervaar je veranderingen in je ogen en vermogen om te kijken. De energie wil je bewust maken van alle verschillende vormen van “zien”. Door bijvoorbeeld meer moeite te moeten doen met je fysieke ogen om te focussen wordt je menselijke bewustzijn zich gewaar wat daadwerkelijk “zien” is. Het is een manier van je hogere bewustzijn om je contact te laten leggen met de frequenties van andere energie lagen, “beelden” die alleen gezien kunnen worden met onze energetische ogen.

Dagdromen
Heb je vaak het gevoel in je eigen wereld te zitten? Af te dwalen? Afwezig te zijn? Tijdens de energetische veranderingen verandert ook onze realiteitszin. Dat betekent dat we het gevoel hebben te dromen terwijl we in onze menselijke “bekende” werkelijkheid verkeren en andersom. Dit fysieke gevoel is slechts een teken dat ons hogere bewustzijn aan onze menselijke energie geeft om in te laten zien dat de menselijke realiteit zoals we haar dagelijks ervaren een illusie is.

De verandering van ervaring zorgt in eerste instantie vaak voor onbegrip en verwarring maar leidt uiteindelijk tot het kunnen switchen van de ene realiteitslaag naar de andere. Je hogere zelf lijkt hiermee te zeggen: “je bent al in de andere lagen het is alleen een kwestie van in zien dat ook deze lagen deel zijn van jou realiteit”.

Gehoor *
Pijn in de oren? Een piep of een suizend geluid? Fluctuatie in de capaciteit om te horen (meer specifieke details horen of juist afnamen in het horen van subtiele geluiden)? Alle “klachten” die we kunnen ervaren aan ons gehoor wijzen op het feit dat je beter en beter zult horen voorbij het menselijk hoorbare geluid. Je hogere zelf biedt je op deze manier de mogelijkheid er vast aan te “wennen”.

Conclusie
Kortom al deze “klachten” zijn dus eigenlijk geen fysiek aanwezige klachten maar zijn vormen van ons hogere zelf om ons bepaalde processen en veranderingen duidelijk te maken. We zijn vaak op zoek naar bewijs en op deze manier geeft ons hogere zelf ons dat “bewijs”. De enige manier die de energie heeft om het ons te communiceren is middels onze intuïtie en via ons fysieke lichaam. Je hogere zelf laat zie je fysieke lichaam zien dat je in ontwikkeling bent, dat je deel bent van de verandering. Omdat je menselijke fysieke zintuigen nog niet compleet zijn aangepast aan de nieuwe energie kun je de energetische aanwijzingen vaak nog niet zien, horen, voelen, beleven en accepteren. “Bewijzen” op fysiek niveau zijn echter zo tastbaar dat de energie weet dat we op deze manier wel zullen begrijpen.

Hoe lang deze processen en “klachten” duren, wanneer zij beginnen en eindigen is per persoon verschillend en hangt samen met openheid, verbondenheid aan de oude menselijke structuur, het proces dat er aan vooraf is gegaan, de huidige vorm van zijn, enzovoort. Uiteraard is het van belang te melden dat wanneer een van de “symptomen” langere tijd aanhoudt en je innerlijke gevoel zegt dat het niets (of niet meer) te maken heeft met energetische verandering het van belang is een arts te raadplegen.

Bron: Centrum voor Zielsbegeleiding Tunkamaya

Klingelbeek 111
7339 LC

Ugchelen, Gelderland 7339 LC

Netherlands
Nieuwsbrief

http://us11.campaign-archive1.com/?u=7ddaabb137c6ca20fcf2396e6&id=b7f2c69221&e=677e9d1697

  • bij het puntje ”Gehoor” wil ik nog iets toevoegen. Heel veel Hooggevoeligen hebben ook last van oorsuizen en piepen, dus ook Tinnitus. Heeft buiten altijd negatieve woorden horen om, ook de betekenis dat de frequentie in het gehoor aan het veranderen is. Zelf merk ik het ook wanneer de trilling erg hoog is, dan ruisen en suizen mijn oren nog meer..

 

10 gedachten over ““Klachten” tijdens de huidige energetische veranderingen

  1. De oorsuizingen zijn er bij mij op en af … maar de laatste maand zijn de oorsuizingen irritant duidelijk aanwezig.. dag en nacht.. hoop dat deze heftige periode snel voorbijgaat

    Geliked door 1 persoon

    1. Tinnitus is een lastig vhijnsel. Zelf heb ik chronische Tinnitus en heb moeten leren luisteren door de ”geluiden” heen.

      Ben blij voor je als het tijdelijk mag zijn, want het is inderdaad heel irritant

      Like

  2. Hoi Marreiki, Ik begrijp dit stuk niet: Vermoeidheid en slapen reflecteert ook de ultieme voorbereiding. Voor de mens is vermoeidheid echt het signaal dat ze iets “doet”, dat ze “actief” is. Door vermoeidheid te ervaren voelt het alsof energetische activiteit ook inspanning kost. Op het hoogste niveau is dat niet zo maar om ons menszijn te overtuigen laat ons hogere zelf ons dat soms wel voelen. Wat bedoel je daarmee? Ik ervaar heel veel vermoeidheid. En wat je schrijft van vermoeidheid nasr veel kracht dat onstast als je meer en meer vanuit eenheid gaat leven?

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Ellen, vermoeiheid en slapen zijn de voorbereiders van energetische veranderingen die mensen kunnen ondergaan. Heb je deze klachten, dan ben je aan het veranderen. Luister je naar deze symptomen, dan kom je weer in je eigen kracht te staan in alle eenheid.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.