Droomsymbool: Auto


Droomsymbool: Auto

Deze droomsymbolen hebben op zichzelf staande, een betekenis. Wanneer er meerdere symbolen zijn zoals in een grote gehele droom, dan kunnen deze symbolen een andere betekenis krijgen.

Zelfs wanneer de dromer geen rijbewijs heeft in het waakleven en dus geen auto kan rijden, dan nog heeft een auto in dromen nog een betekenis.

Auto:

Een auto in dromen kun je op zich staande zien als je persoonlijkheid. De auto staat symbool voor je eigen ik dat je onder controle moeten houden wil je geen brokken maken.

 

Alleen jijzelf kan het stuur van je levenspad in eigen handen nemen en je eigen snelheid bepalen of stil staan.

De motor is je energie en kracht. Wilt de motor niet starten in je droom?, dan bezit je weinig energie en kracht om vooruit te komen in het leven. Beter gezegd, je staat stil in het leven.

Wanneer je met hoge snelheid over de wegen raast, dan leef je met hoge snelheid die best eens gevaarlijk kan worden wanneer je niet tijdig afremt, en zou je rustiger aan moet gaan doen. Het is niet alleen een gevaar voor jezelf, ook je mede weg gebruikers (medemensen, familie) kunnen hier door in gevaar komen. Je kan ook de macht over het stuur kwijt raken, dan raak je in het waakleven ook de controle kwijt over je eigen leven, is gelijk een waarschuwing.

Wegen zijn je levenspaden net zoals een straat, snelweg of een zandweg. Ook kruispunten kunnen voorkomen in dromen, betekent dat je op een kruispunt bent gekomen in het leven en vandaar uit een keuze moet maken welke richting je uit wilt. Terug rijden is terug gaan naar het verleden. Linksaf slaan weergeeft dat je de onbewuste kant kiest. Rechtsaf betekent vanuit de mentale of bewuste kant te kiezen. Rechtdoor of vooruit is de weg volgen die je al volgt. Wanneer je niet weet welke kant op te moeten, ben je radeloos.

Als je zelf een auto bestuurt, symboliseert dat je je eigen leven kan besturen. Ben je mede passagier, dan ben je afhankelijk van anderen en laat je je leven bepalen door anderen. Je laat anderen vertellen wat je moet doen omdat je geen zelfvertrouwen bezit.

Veroorzaak je een ongeluk of botsing met je mede weg gebruikers, dan veroorzaak je problemen met je medemens waar je mee botst. Ben je betrokken bij een ongeluk of botsing die je zelf niet veroorzaakt heb, dan ben je ongewenst betrokken bij problemen van anderen.

Dit zijn de bekendste en algemene symbolen die het meest voorkomen en met een auto te maken hebben. Er zijn meerdere symbolen die niet zo vaak voorkomen.

Wil je een droomsymbool weten die er niet bij geschreven staat over de Auto, stel gerust je vraag en ik zal deze beantwoorden

Bron: Marianne

Advertenties

26 gedachten over “Droomsymbool: Auto

         1. Soms ga ik ook wel eens uit eten maar dan ren ik het liefste meteen door naar de keuken , alleen al om te zien hoe het er uit ziet en of ze wel verse groente en zo gebruiken , moet ik echt dan niet aan denken want dan hoef ik niets meer 😉 . Echt een tik van mij , wc’s en keukens, haha . Lieve groet , X

          1. Hahaha zie je al rennen 😀 Bij onze Chinees hebben ze een open keuken, kun je alles zien 🙂 Ach we hebben allemaal toch een tik 😀 😉 Liefs X

          2. Oh , das fijn en komt bijna nooit voor dat je bij Chinees zo in de keuken kan kijken 😉 . Ik wel meerdere , 😂😂😂 . Alvast een hele mooie donderdag , liefs en dikke knuffel , X

          3. Daarom gaan we zo graag naar die open Chinees 😀 😉 Fine dag lieverd en geniet, het wordt weer koeler. Liefs en dikke knuffel x

          4. Dat denk ik , als dat hier was zou ik ook vaker gaan 🙂 .Ja, las het , we konden winterkleren weer gaan uitpakken , nou , zo’n vaart zal het toch niet lopen , hoop ik. Liefs , X

 1. Droom: ik ben bijrijder en de auto vliegt uit de bocht. De knal/crash komt nooit. Wel het gevoel dat we hard gaan en heel snel draaien. Ben aan het wachten tot “de” knal zodat alles stopt (met onbekend einde). Eerste gedachten tijdens het vliegen/uit-de-bocht-vliegen “dit was t dan….. klap komt snel en dan ben ik dood, daarna denk ik dat ik wel een kans heb (omdat de klap maar niet komt)…. denk op dat moment wel dat de bestuurder het niet overleefd, maar dat is mijn zorg op dat moment niet.

  2x deze droom gehad…. 1e x was m’n broertje de bestuurder (heb ik geen contact meer mee) 2e x m’n vader (geen problemen mee, zie en spreek ik vaak)……….. of ik ergens problemen mee heb? ☺️☺️☺️☺️ Probleem met m’n relatie 🙈 moet hier mee te maken hebben……. ik weet waar de bijrijder, auto en ongeluk voor staan of kunnen staan, maar hoe zit t met het “vliegen” na het uit de bocht vliegen en waarom geen klap/crash?

  Conflicten met iemand zijn/haar levenswijze ✅
  Schokende gebeurtenis ✅

  Maar dat ik een nieuwe weg zou moeten bewandelen of zo begrijp ik niet zo….. daar ben ik namelijk mee bezig en word daar echt blij van. Ik begrijp t Ff niet meer, maar weet wel dat ik iets met die droom moet doen ☺️

  1. Hallo M1979, je droom: Je gaat als een snel raket door het leven heen, neem eens gas terug voordat je echt uit de bocht gaat in het waakleven. Wees niet afhankelijk van anderen, maar neem het stuur van je leven in eigen handen net zoals de controle over jezelf.

   De bestuurders zijn ongeacht wie ze zijn, je eigen weerspiegeling.

   Uit de bocht vliegen symboliseert dat je als het ware door het leven heen vliegt met gevaar die om de hoek kan komen kijken. Onbewust straf je jezelf door zo hard te gaan, trap eens op de rem en vertraag je ritme. Een bocht vertel je dat je jezelf moet dwingen om een andere belangrijke wending in je leven toe te passen voor emotionele disharmonie en problemen.

   Vlieg niet door het leven heen, maar doe het eens rustiger aan.

   Warme groet
   Marianne

 2. Ik heb gedroomd dat ik ergens stond, ik dacht op een stoep. Ik was aan het praten met iemand. Ik kijk schuin rechts van mij en zie dat daar een auto tegen een mevrouw aanrijd met een fiets. Zij stak de weg over en zag het waarschijnlijk niet. De mevrouw is dood die aangereden is en helemaal plat gereden. De mevrouw die ken ik. Het is een cliënt van mijn werk. Zij is altijd heel twijfelig en tobberig. De fiets met cliënt is in mijn droom erg klein in verhouding met de auto op het moment van aanrijding. Ik denk en probeer te zeggen tegen diegene waarmee ik praat mevr. Is dood. Ze is dood, kijk dan. Ik was lichtelijk in paniek, maar kreeg ook rust door de gedachte, ze heeft nu rust, misschien beter voor haar. Iets wat ik die dag in mijn droom ook gedacht had en ik vond dat toevallig. Diegene met wie ik praatte luisterde niet en had het niet zo door. Dat is het eerste gedeelte van de droom. Op een gegeven moment kwam ik een goede vriend tegen. Hij staat voor kracht en plezier. We waren in een wat oudere of ouderwetse ruimte en wij zoenden en ik gebruikte drugs. In mijn gedachten was ik nog wel eens bij die mevr. en ik probeerde het wel te zeggen. Maar ik deed het niet of ik kreeg niet goed de kans. Toen werd ik geschokt wakker.

 3. Mijn vriendin heeft gedroomd dat zij bij een bos stond met bomen met afgebroken takken. De zee was vlakbij. Uit deze zee kwamen vele auto’s gereden! Hartstikke bizar natuurlijk. Heeft u enig idee waar dit op zou kunnen duiden?

 4. Hallo, ik droomde dat ik reed met de wagen van mijn vader, ik zou gaan vertrekken en plots reeds de auto volle snelheid achteruit tegen een boom… mn vader was niet echt boos maar eerder terechtwijzend in verband met de herstelkosten en mogelijke per total van de wagen…daar werd ik angstig van…..

  ik ben momenteel niet helemaal in balans dus vroeg ik me de betekenis van de droom af.. dank je wel – Hilde

  1. Hallo Hilde, je droom:
   Er is een gevoel bij je aanwezig dat je vastzit om vooruit te komen op je levenspad. Ook heb je het gevoel om fouten of oude gewoontes te herhalen waarvan je de ”prijs” voor moet betalen. Je vader spiegelt een deel van jezelf. Je moet jezelf terecht wijzen om niet nog meer ”brokken” te maken in je leven dat je meer kost dan nodig is.

   Warme groet
   Marianne

  1. Al rijdt je nog 2 miljoen kilometer, blijkbaar is het niet nodig dat je een over auto droomt.

   Een auto zegt je richting in het leven. De auto ben je zelf en dan staat dit voor je ambitie en hoe goed je van de ene fase in je leven naar de volgende kunt komen.. 🙂

   Warme groet
   Marianne

 5. Ik droomde vannacht dat ik auto reed, een grote auto die te hard ging, remmen leek niet te kunnen want iedereen reed keihard. Ik kon hem moeilijk onder controle houden en zag de weg niet goed of zat niet op te letten, ik viel in slaap en crashte in de zandberm waar we (ik en mijn vriendin) samen verder sliepen. Hoor graag wat je denkt dat dit betekent.. bedankt, Dave

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.