Als jouw man/relatie deze 5 dingen doet dan word je emotioneel gemanipuleerd


Als jouw man deze 5 dingen doet dan word je emotioneel gemanipuleerd

 Soms is het lastig om in te zien dat je emotioneel gemanipuleerd wordt. Want vaak gebeurt het op zo’n uitgekookte manier dat je het niet eens door hebt en je het pas merkt als jezelf compleet uitgeput bent. Onderstaand zie je 5 voorbeelden van manipulerend gedrag:

1 Hij laat jou geloven dat alles jouw schuld is
Mannen die goed zijn in manipuleren zijn ook vaak heel charmant en meelevend. Het ene moment heb je nog ruzie en het andere moment vertelt hij je nog heel lief: “Schatje, kijk. Ik wil echt geen ruzie met jou. Ik weet ook wel dat jij er niets aan kon doen dat jij onze avond hebt verpest en dat het moeilijk voor je is om te stoppen met altijd maar zo emotioneel te zijn.”

Zie je wat hierboven gebeurt? In plaats van zich te focussen op het werkelijke probleem, laat hij jou voelen dat deze ruzie op de een of andere manier jouw schuld is. Want hij zal nooit de schuld bij zichzelf zoeken.

2 Hij brengt je in de war
Hij verandert, verzint of past bepaalde informatie aan zodat jij aan jezelf, aan je geheugen en aan je perceptie begint te twijfelen. Wanneer zo iemand wordt betrapt op het hebben van een affaire dan kunnen ze bijvoorbeeld zo reageren: “Je hebt het verkeerd begrepen, ik kan niet begrijpen dat je mij niet vertrouwt. Maar dit is precies hoe jij bent, jij vertrouwt mensen niet. Ik kan niet begrijpen dat ik het al zo lang met jou uithoudt, want jij ruïneert onze relatie.” En wanneer iemand op deze manier op je inpraat is het niet zo gek dat jij op een gegeven moment aan jezelf gaat twijfelen.

3 Alles is jouw schuld
Dit punt lijkt op punt 1, maar het is toch anders. Vaak heeft zo iemand de neiging om anderen de schuld te geven van al zijn problemen. Hij doet het niet goed op zijn werk? Jouw schuld want jij zorgt voor stress thuis. Ongelukkig in zijn huwelijk? Dit komt omdat jij zo’n vreselijke partner bent. Geen leuke avond gehad tijdens een avondje uit? Dit komt omdat jij van te voren iets vreselijks hebt gezegd waar hij zich niet overheen kon zetten. Als hem iets slechts overkomt dan ligt het altijd aan iemand anders.

4 Hij haalt je naar beneden
Hij probeert je subtiel te laten weten hoe stom, dom, lelijk, onaantrekkelijk en of saai je wel niet bent, maar wel op zo’n manier dat je het zelf gaat geloven. En op deze manier word je steeds aanhankelijker van hem, want je denkt dat hij het beste is wat je kunt krijgen.

5 Hij probeert je te isoleren
Hij zal je aanmoedigen om afstand te nemen van je vrienden of familie (want zij zijn de genen die jou hopelijk zullen aanmoedigen om bij hem weg te gaan). Hij zal je familie en vrienden naar beneden proberen te halen en hij zal je ook proberen te overtuigen dat ze jou niet begrijpen. Want hij is de enige die jou echt begrijpt en het beste met je voort hebt.

Bron: http://herhealth.nl/als-jouw-man-deze-5-dingen-doet-dan-word-je-emotioneel-gemanipuleerd/

Niet alleen in een huwelijk wordt emotioneel gemanipuleerd, het kan in iedere relatie voortkomen, zelfs in tweelingzielen relaties bestaat emotionele chantage.

Manipuleren is een macht toe kennen waarop men geen recht heeft om een ander zo te behandelen. Vooral wanneer men goedgelovig is, ben je al vlug een slachtoffer van deze mensen. Daarom is het belangrijk om deze punten en tips te herkennen zodat je voor jezelf kan gaan kiezen.

Er is ook een andere manier van chantage of manipuleren, zichzelf mooier voordoen dan werkelijk te zijn en daarmee op gevoel in te spelen van mensen om aandacht en bevestiging hoe goed, lief en aardig men wel niet is.  Niet alleen mensen in real life, ook op sociaal media en blogs wordt emotionele chantage gepleegd waar mensen intrappen.

Advertenties

10 gedachten over “Als jouw man/relatie deze 5 dingen doet dan word je emotioneel gemanipuleerd

  1. Heftig en herkenbaar (en betreft níet de lieverd waarmee ik nu getrouwd ben ❤)
    Knuffel voor iedereen die hiermee te maken heeft. Luister naar, en vertrouw jezelf! ❤

    1. Marije zoals ik al zei, niet alleen in huwelijken, ook in andere relaties en zelfs in vriendschappen en tweelingziel relaties .

      Helemaal mee eens, altijd op de eerste plaats naar jezelf luisteren en alleen jezelf vertrouwen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s