In zeven stappen naar een nieuwe jij!


In zeven stappen naar een nieuwe jij!

In zeven stappen naar een nieuwe jij!

Hoe makkelijk is het om voort te leven op de automatische piloot, zonder enige uitdaging aan te gaan. Wil je niet veel liever het doel behalen dat je eigenlijk voor ogen hebt en waar je altijd van hebt gedroomd? Er ligt veel binnen handbereik als je bereid bent om te transformeren naar een nieuwe ‘jij’. Astroclub reikt via zeven stappen handvatten aan waarmee je jouw transformatieproces in gang kunt zetten.

STAP 1: Bewuste keuze maken

Wanneer je aan een transformatieproces wilt beginnen, is de eerste stap dat je er bewust voor kiest dat je anders in het leven wilt staan. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Want hoe zet je die stap? Het is namelijk niet zo dat je in één keer totaal zult veranderen. Het wordt een proces waar enige tijd in gaat zitten. Het is van belang dat de wil om te veranderen aanwezig is. Als die er niet is, zal alles bij het oude blijven. Natuurlijk kan het door jou opgebouwde leven zeer vertrouwd aanvoelen en heb je geen behoefte daar enige verandering in aan te brengen. Toch kan je waarschijnlijk meer uit jezelf halen dan je op dit moment doet. De tendens is dat steeds meer mensen spiritueler in het leven willen staan om het eigen bestaan te verrijken. Daar hoort een andere levenswijze bij dan je wellicht gewend bent. Je komt in een groeiproces terecht als je dat toelaat en je krijgt het gevoel dat je écht leeft. Je wordt er niet wijzer van als je iedere dag op de automatische piloot te werk gaat. Dat is te makkelijk en biedt totaal geen uitdaging. En juist dat laatste is iets waar je steeds naar op zoek dient te gaan om geestelijk te groeien. Stel jezelf dus de vraag of je wilt transformeren tot een ander (paranormaal) persoon die meer uit het leven haalt dan er nu in zit. Wanneer je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt, is de eerste stap gezet. Op naar verandering!

STAP 2: Verleden loslaten

Nu je besloten hebt dat je een andere richting op wilt gaan, is het allereerst van belang dat je negatieve emoties uit je verleden loslaat. Die kunnen namelijk leiden tot blokkades in je huidige bestaan, waardoor je belet wordt om de volgende ontwikkelingsstap te zetten. Het niet loslaten van opgekropte gevoelens als wrok en haat zorgt ervoor dat de geest continu gevoed wordt met negatieve emoties, waardoor het op een andere wijze in het leven staan bemoeilijkt wordt. Om het proces van loslaten te bewerkstelligen, zijn er diverse mogelijkheden. Zo zijn er coaches die jou met een eigen visie tijdens workshops of een cursus bewust maken hoe je zaken uit het verleden kunt loslaten. Daarnaast zijn er verschillende therapieën die zich hierop focussen. Een daarvan is ‘Integratieve therapie’. Deze diepgaande methode helpt je bij het inzien en loslaten van belastende patronen en gevoelens die je negatief beïnvloeden. Je leert te ervaren wie je werkelijk bent, van waaruit je je verder kunt ontwikkelen naar wie je eigenlijk wilt zijn. De ‘Energetische therapie’ bewerkstelligt ongeveer hetzelfde, evenals de creatieve ‘Beeldende therapie’. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Van belang is dat je jouw eigen gevoel volgt en ontdekt welke weg voor jou aangenaam is om zaken uit je verleden los te laten. Dat kan je ook op je eigen manier doen, door zeer bewust je gedachtepatroon over het verleden een andere richting uit te laten gaan. Daarbij is het belangrijk dat je personen probeert te vergeven die jou in het verleden iets naars hebben aangedaan. Aanvaard dat er negatieve gebeurtenissen in jouw leven hebben plaatsgevonden. Geef het allemaal een plaats en ‘parkeer’ het voorgoed, zodat je ruimte biedt aan nieuwe ervaringen.

STAP 3: Positief zelfbeeld

Wanneer je het loslaten onder de knie hebt, ben je toe aan stap drie. Hierbij dien je te kijken naar jezelf, hoe je nu in het leven staat. Stel de vraag of je wel van jezelf houdt. Heb je een positief zelfbeeld of scheelt het daar juist aan? Vele boeken en methoden zijn hierop gebaseerd. De Amerikaanse gedragstherapeute Louise Hay heeft een aantal boeken geschreven over persoonlijke groei. De basis van haar zienswijze is erop gebaseerd dat je geen kritiek op anderen levert, vriendelijk en geduldig bent, jezelf waardeert, jouw lichaam goed verzorgt en dagelijks tegen jezelf in de spiegel zegt: ‘Ik hou van jou’. Dat is natuurlijk best makkelijk gezegd, breng het maar eens in de praktijk. We zijn vaak te druk met anderen om ons heen, waardoor aandacht voor jezelf erbij inschiet. Toch is dat van wezenlijk belang! Je dient te accepteren wie je bent en te waarderen wat je in jouw leven hebt bereikt. Je zult jouw leven goed onder de loep moeten nemen door te kijken naar je relatie, werk en gewoontes. Bevalt het allemaal of kunnen er zaken verbeteren? Spreek je jouw partner bijvoorbeeld weleens aan op wat je graag in de relatie anders zou willen zien? Kom voor jezelf op en laat jouw omgeving weten dat je er niet alleen voor hen bent, maar vanaf nu ook voor jezelf. Wanneer je dat doet, merk je direct dat de mensen om je heen positiever op je reageren, omdat ze ervaren dat je beter in je vel zit. Met als resultaat dat je aangenamer in de omgang wordt. Een ‘win-win’ situatie dus.

STAP 4: Innerlijk weten

Wanneer je jezelf als eerste prioriteit stelt, vind je de weg naar je innerlijke zelf. Het is namelijk belangrijk dat jij rust vindt om van daaruit verder te groeien naar een persoonlijkheid waar jij je het best bij thuis voelt. Dat is voor iedereen anders en geheel afhankelijk van je situatie en ideeën over optimaal leven. Tijdens je zoektocht naar je innerlijke kracht is er een aantal gereedschappen dat je kunt gebruiken om deze te versterken. De slachtofferrol heb je als het goed is inmiddels achter je liggen. Je bent in de fase terechtgekomen dat je aan je innerlijke zelf kunt vragen wat je met je leven wilt doen en wat voor persoonlijkheid je naar anderen toe wilt uitstralen, zodat je nog zelfverzekerder wordt. Je kan door middel van een eenvoudige oefening aan je ‘innerlijk weten’ vragen wat je wilt gaan doen nu je hier bent aanbeland. Ga daarvoor in een rustige ruimte zitten en zet alle apparatuur uit, zodat je niet gestoord kunt worden. Sluit je ogen en adem rustig diep in en uit. Om dat goed aan te voelen, leg je jouw handen op je buik. Blijf rustig ademen en stel ondertussen jezelf de vraag wat je wilt gaan doen nu je sterker in je schoenen staat. Je ‘innerlijk weten’ zal je het antwoord geven. Je krijgt duidelijkheid over welk haalbaar doel je voor ogen hebt. Wanneer je van jezelf het antwoord verkregen hebt, blijf je nog even ontspannen doorademen zodat de boodschap goed kan bezinken. Je bent klaar voor de volgende stap!

STAP 5: Doel stellen

Nu je antwoord hebt op de vraag wat het doel in je leven is, zul je merken dat dit iets is waar je al vaak over gedroomd hebt. Tot op heden hield je het niet voor mogelijk dat je het kon behalen. Toch ligt er veel binnen handbereik. Jouw wens of voornemen kan echt werkelijkheid worden, maar daar moet je wel wat voor doen. Het zal je immers niet één, twee, drie aan komen waaien. Sommigen zullen dat op eigen houtje prima kunnen, maar anderen vinden het fijn als ze tijdens het streven naar een nieuw levensdoel ondersteund worden. Er zijn diverse coaches die je daarbij kunnen begeleiden, afhankelijk van wat je voor ogen hebt. Soms kan het iets zakelijks zijn, bijvoorbeeld als het jouw wens is succesvoller in je werk te zijn of op zoek te gaan naar uitdagender werk. Voor wie liever meer uit zijn of haar relatie haalt, is een relatiecoach aan te bevelen. Deze kan jou en je partner laten inzien hoe jullie veel gelukkiger kunnen zijn. Wil je het roer geheel omgooien, maar weet je niet hoe dat te doen, dan kun je je wenden tot een coach die mentale ondersteuning biedt. Voor elk wat wils. Ook voor mensen die besluiten spiritueler in het leven te staan is er een legio aan mogelijkheden. Voor verdieping kan je alle kanten op en ga je op zoek naar datgene wat je het meest aanspreekt. Wanneer je een spirituele cursus of workshop volgt, zal het je leven al snel verrijken en dat kan dus ook een doel zijn dat je voor ogen hebt.

STAP 6: Nieuwe weg

Nu je weet wat jouw bestemming is, ga je gerichte plannen maken. Daarvoor moet je proberen out of the box te denken. Er komen immers nieuwe avonturen op je pad en jouw gedachtepatroon kan een geheel andere kant opgaan. Je zult ook anders tegen zaken aan gaan kijken, omdat je ze vanuit een ander perspectief benadert. Het idee dat je iets niet kunt, zul je laten varen. Wanneer je namelijk ergens echt voor gaat, merk je dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Sta open voor ideeën van anderen, maar volg vooral je eigen gevoel. Dat leidt je immers naar de weg van verandering. Bij deze transformatiefase zul je merken dat je anders in je vel komt te zitten dan voorheen. Je zelfverzekerdheid gaat met sprongen vooruit en alles waar je ooit onzeker over was, laat je zoveel mogelijk achter je liggen. Ervaar hoe lekker het is om met rechte schouders en het hoofd omhoog door het leven te stappen. En dan sta je nog maar aan het begin van jouw nieuwe weg naar geluk. Om alles overzichtelijk te houden voor jezelf en jouw omgeving, is het van belang dat je je focust op één doel of een klein aantal. Als ze maar wel met elkaar in verband staan. Om je dromen te verwezenlijken heb je namelijk alle krachten nodig om er bewust aan te werken.

STAP 7: Verantwoordelijkheid nemen

Wat jouw doel ook is, je zult het bereiken als je dat écht wilt! Je bent immers getransformeerd in een ander persoon, omdat je op een andere wijze in het leven staat dan voorheen. Maar voordat je in een te euforische stemming terechtkomt, is het belangrijk dat je je beseft dat het je niet aan is komen waaien en dat je er dus energie in moet blijven steken. Je wilt immers niet terugvallen in je oude patroon en daarom moet je jouw verantwoordelijkheid nemen voor hetgeen waarvoor je nu staat. Blijf beseffen dat je nog niet zo lang geleden een stuk minder lekker in je vel zat en dat je in die periode dacht dat het nooit anders kon worden. Inmiddels besef je dat dit wel het geval is, maar neem het niet voor lief. Blijf jezelf prikkelen met nieuwe uitdagingen en ideeën, anders is de transformatie naar een nieuwe ‘jij’ snel verdwenen en zie je jezelf terug in de situatie waar je juist zo graag uit wilde komen. Verbind je met het leven en wees iedere dag dankbaar dat je het transformatieproces goed doorstaan hebt. Blijf in het nu leven en voorkom dat het verleden weer vat op je kan krijgen. Wanneer je plannen maakt voor de toekomst, laat die dan realistisch zijn en plan niet te ver vooruit. Het is al heel wat om op dit moment goed te functioneren op de manier waar jij voor gekozen hebt. Laat je niet van de wijs brengen door invloeden van buitenaf, want het draait om jou. Jij bent getransformeerd in de persoon die je wilt zijn en blijven. Houd dat vast!

Bron: https://www.astroclub.nl/blog/zeven-stappen-naar-een-nieuwe-jij/

Advertenties

14 gedachten over “In zeven stappen naar een nieuwe jij!

  1. Ook al wordt je er dagelijks mee geconfronteerd, belangrijkste is HOE je ermee om gaat of er tegenaan kijkt. Misschien nog een onverwerkt stukje? Fijne avond nog, liefs en dikke knuf X

    1. Iedere minuut die je boos bent, gaat van tijd gelukkig zijn af 😉 Soms is het niet te bevatten, dan alleen geen energie meer verspillen omdat het verleden nooit terug gedraaid kan worden. Maar voel en weet heel goed wat je bedoelt 😉 Liefs en dikke knuffel X

     1. Ik weet wat dat is , heb me nooit kunnen uitlaten tegen personen zelf , het werd voor me opgelost . Ik was toen veel te jong en mss goed dat anderen het toen voor me hebben opgelost maar het blijft toch nog steeds aan me knagen en jij voelt dat zeker goed aan 😉 . Liefs en knuf , X

      1. Dan is het nog moeilijker wanneer je nooit heb kunnen uitpraten of aangeven. Maar het gevoel zal altijd blijven hangen ook al kun je er nu niks meer mee. Voel het zeker heel goed bij jou, soms vlucht je er voor weg 😉 Liefs en dikke knuffel X

       1. Ja, heb me nooit kunnen uiten tegen personen zelf , het waarom en hoe kun je een onschuldig kind zo iets aandoen , die vragen zullen altijd blijven hangen maar als ik het nog had kunnen vragen , zou ik dan een antwoord hebben gekregen of was het ook een stil zwijgen geworden ? Liefs en knuf , X

        1. Het antwoord zal je altijd schuldig blijven, zelfs in levende lijve was je het nooit te weten gekomen. Belangrijker is dat het verleden niet meer terug gedraaid kan worden. Vergeet ook niet het verleden je de mens heeft gevormd die je nu mag zijn. Liefs en knuffel X

          1. Dat wel maar zolang het niet de overhand krijgt gaat het wel en daar zorg ik dus echt wel voor , dat dat niet gebeurd . Lieve groetjes, X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.