Vredesmars voor Tibet


.
Inspirerende Vredesmars voor Tibet in Den Haag
.
Beste Marianne,
Meer dan 350 Tibetanen en supporters, onder wie Vietnamezen en Chinezen uit Nederland en België liepen gisteren een vredesmars in Den Haag. Tijdens deze mars werd herdacht dat het 57 jaar geleden is dat het Tibetaanse volk in opstand kwam tegen de Chinese bezetter.

Zonder de trouwe steun van onze donateurs en sympathisanten hadden we deze inspirerende mars niet kunnen organiseren. Voor die steun willen we je hartelijk danken, Marianne.

De mars begon om 10.30 bij de Chinese Ambassade met de aanbieding van een aan Xi Jinping gerichte petitie, waarin de Chinese regering wordt opgeroepen om de repressie van Tibetanen te stoppen en de Tibetaanse cultuur en identiteit te respecteren. Vervolgens liepen de deelnemers via het Vredespaleis door het hart van Den Haag naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar een petitie werd aangeboden.

Het was een zee van kleurrijke Tibetaanse vlaggen, aansprekende spandoeken en opgetogen supporters. Voor een goed beeld van deze indrukwekkende mars klik hier. De optocht genereerde veel aandacht voor onze oproep aan de Nederlandse regering om tijdens haar EU-voorzitterschap de schrijnende mensenrechtensituatie in Tibet aan te kaarten.

Namens Tibetanen in Tibet wil ik je nogmaals heel hartelijk danken voor je solidariteit met onze geweldloze strijd voor vrijheid in Tibet. Wij hopen dat we je ook in de toekomst aan onze zijde zullen vinden om hoop te geven aan het Tibetaanse volk.

Tashi delek, hartelijk dank!

In solidariteit,

Tsering Jampa
Directeur
International Campaign for TibetMet liefde voor het Tibetaanse volk, zal ik altijd mijn steun blijven geven. Deze mensen verdienen het en dan het toch mooi is dat ze er dankbaar voor zijn. In gedachten was ik ook aanwezig bij deze vredesmars.

Indrukwekkende Vredesmars voor Tibet in Den Haag

header ICT 1 Een kleurrijke zee aan vlaggen door de straten van Den Haag

Meer dan 350 Tibetanen en supporters, onder wie Oeigoeren, Vietnamezen en Chinezen uit Nederland en België liepen gisteren op 10 maart tijdens de 57ste herdenking van de Tibetaanse volksopstand mee in een Vredesmars uit solidariteit met het Tibetaanse volk in Tibet.

header ICT 1 Bidden voor Tibetanen in Tibet voor de Chinese ambassade

<!–


header ICT 1

–>

Het programma begon om 10.30 bij de Chinese Ambassade met de aanbieding van een aan Xi Jinping gericht memorandum, waarin de Chinese regering wordt opgeroepen om de repressie van Tibetanen te stoppen en Tibetaanse cultuur en identiteit te respecteren. Vervolgens liepen de deelnemers via het Vredespaleis door het hart van den Haag naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

header ICT 1 Enthousiaste Tibetanen en supporters op weg naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken

<!–


header ICT 1

–>

De indrukwekkende optocht, bestaande uit een zee van kleurrijke Tibetaanse vlaggen, aansprekende spandoeken, en opgetogen supporters, was georganiseerd door ICT, de Tibet Support Groep en de Tibetaanse gemeenschap. De optocht genereerde veel aandacht voor onze oproep aan de Nederlandse regering om tijdens haar EU voorzitterschap de schrijnende mensenrechtensituatie in Tibet aan te kaarten.

header ICT 1 Voor de Chinese ambassade…

Bij het ministerie werd de Nederlandse regering, als voorzitter van de EU, in een petitie verzocht om Tibet op de agenda van de EU te zetten en te werken aan een duurzame en wederzijdse oplossing voor Tibet en China.

header ICT 1 Overhandiging petitie bij het Ministerie van Buitenlands Zaken

Tsering Jampa, director ICT Europe: “Voor mij was het een buitengewoon inspirerende dag. Mensen uit het hele land waren bijeengekomen om samen met Tibetanen stil te staan bij het aanhoudende leed, dat Tibetanen al meer dan 66 jaar wordt aangedaan. Het was ook zeer verheugend dat naast Tibetanen en Nederlanders, ook Oeigoeren, Vietnamezen en Chinezen hun steun betuigden en kracht putten uit het moedige geweldloze verzet van Tibetanen.”

header ICT 1 Voor het Vredespaleis in den Haag

Over de hele wereld vonden gisteren herdenkingsbijeenkomsten plaats bij Chinese Ambassades om de volksopstand van 1959 in Tibet te herdenken en het harde lot dat Tibetanen sindsdien hebben ondergaan.

Namens Tibetanen in Tibet wil wij iedereen die gisteren aanwezig is geweest of in hun hart met ons is meegelopen hartelijk danken voor hun solidariteit met onze geweldloze strijd voor vrijheid in Tibet. Wij hopen dat wij jullie ook in de toekomst aan onze zijde zullen vinden om hoop te geven aan het Tibetaanse volk op hun moeilijke pad naar vrijheid en gerechtigheid.

Advertenties

Een gedachte over “Vredesmars voor Tibet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.