Droomwerker:Edgar Cayce


 

Edgar Cayce – Droomduiding voor spirituele geesten….

Een van de meest fascinerende droomwerkers is Edgar Cayce. Vandaag de dag zouden we hem hoog sensitief en paranormaal noemen. Een fascinerende persoonlijkheid.

“Dromen zijn de antwoorden van vandaag op de vragen van morgen” – Edgar Cayce

Het leek erop alsof hij met de doden kon praten. Daarnaast voorspelde hij de toekomst. Hij vertstrekte inzicht in situaties en gebeurtenissen waar een normaal mens niets van kon weten. Cayce was in staat om een onbeperkte hoeveelheid kennis te verkrijgen over een onderwerpen en zaken in het leven. Een van deze onderwerpen was dromen.

Cayce was in staat om mensen te verbazen door hun droom uit te leggen en hen inzicht te geven in hun ziel, leven en zelfs vorige levens. Volgens Cayce zijn dromen in werkelijkheid reizen in de geestenwereld. Edgar Cayce zei ooit:

“Dromen, visioenen en indrukken aan de mens in de normale slaaptoestand zijn voorbeelden van de stappen die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van de mens in zijn fysieke leven. Dromen kunnen worden opgevat als waarschuwingen, als adviezen of als voorwaarden waaraan moet worden voldaan”.

Cayce geloofde dat onze dromen verschillende functies dienen. Lichamelijke dromen – dromen verwijzend naar het lichaam – zijn uitermate belangrijk. Heel vaak bieden deze dromen oplossingen voor gezondheidsproblemen.

Bijvoorbeeld een man werd vele jaren geplaagd door voedselallergieën, en was maar niet in staat om de bron van de allergie te vinden. Op een avond ging hij naar bed en droomde van een kan koffie. Hij stopte met het drinken van koffie en zijn symptomen verdwenen.

Cayce geloofde ook dat overleden vrienden en familieleden ons zo nu en dan in onze droom bezoeken. Deze gebeurtenissen kunnen directe communicatie met deze mensen bieden of ons helpen om onze gevoelens over hun dood te verwerken.

In mijn droomologie vertegenwoordigt deze persoon een bepaald aspect van jezelf dat je om wat voor reden ook niet wilt horen of zein.

Cayce dacht dat wij tijdens het dromen verschillende niveaus van bewustzijn ervaren. Zo ontvangen wij inbreng vanuit verschillende gebieden van de geestelijke wereld. Door middel van dromen hebben we zo speciale toegang tot onze innerlijke geest.

Volgens Cayce is er niet een vraag die niet beantwoordt kan worden beantwoord vanuit onze dromen.

Cayce was van mening dat er geen dimensie van het menselijk leven is, zowel sociaal, financieel, emotioneel, fysiek, mentaal of spiritueel waarmee de droom niet kan helpen. Dromen kunnen aanmoedigen of berispen, instrueren of bedriegen, inspireren of verleiden, leiden of verwarren.

Een droom was volgens hem van fysieke, mentale of spirituele aard en een uiting van allerlei psychische manifestaties. Dit houdt in dat dromen gaan over:

* telepathie, helderziendheid, visioenen

* uit het lichaam treden

* herinnering aan overledenen,

* communicatie met overleden familie en vrienden

* communiceren met spirituele gidsen, engelen, Christus, en zelfs God.

Het potentieel voor nieuwe ervaringen in ons bewustzijn is er altijd. Wat we daadwerkelijk ontvangen hangt af van onze houding, onze motivaties, onze openstelling en hoe we met eerdere dromen zijn omgegaan.

Bron: Ebook ”Wakker worden” van Jeroen Jansen

Een zeer interessante persoonlijkheid deze droomwerker. Zelf heb ik er boeken over gelezen die bijzonder interessant zijn

 

 

Een gedachte over “Droomwerker:Edgar Cayce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.