VolleMaan: SneeuwMaan


Volle maan 22 februari 2016

In deze periode van de Sneeuwmaan kan de winter ons af en toe nog verrassen met een deken van sneeuw. In de aarde ligt het verborgen leven dat steeds verder ontwaakt. Behalve de krokussen, narcissen en sneeuwklokjes die zich al laten zien, speelt de groei zich vooral nog op het onzichtbare vlak af, namelijk onder de grond en in bomen en planten. In ieder zaadje bevindt zich het perfect opgeslagen plan van groei en dit zorgt ervoor dat het tot ontwikkeling komt onder de juiste omstandigheden. Wij mensen kunnen keuzen maken, afwegen wat we tot ontwikkeling willen laten komen. De Sneeuwmaan is een goede tijd om stil te staan bij het feit dat jij alles kunt creëren wat je maar wilt. Wat wil jij het liefst laten groeien? En geef je jouw energie ook aan de plannen die je wilt laten uitkomen? Het thema bij deze volle Sneeuwmaan is ‘kiemkracht en ontkiemen’.

De volle maan staat in het sterrenbeeld Maagd. Dat maakt voorzichtig maar gewetensvol, kritisch maar verstandig, beheerst maar praktisch. De behoefte aan controle, ordenen en zekerheid kan overheersen. Wees je bewust waar jij je op stort: het huishouden, dienstbaarheid naar anderen of jouw eigen wensen en plannen? Durf spontaan te zijn, wees tolerant naar jezelf.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Vissen. Aan de ene kant maakt dat nog gevoeliger, want je voelt niet alleen wat jij verlangt, maar ook wat anderen van jou verlangen. Houd een slag om de arm voordat je in deze tijd ‘ja’ zegt tegen anderen. Voel of iets bij je past, of het jou helpt in je groei of om jezelf te ont-wikkelen naar jóuw wens.

De Maan maakt een (onharmonische) verbinding met Venus. Dit kan een onvervuld gevoel geven of emotioneel labiel maken. De ene keer zoek je geborgenheid, de andere keer wil je op avontuur en hartstochten uitleven. Ontevredenheid of problemen in de relatie zijn hier ook een uiting van. Besef welke behoefte aan liefde en geborgenheid jij hebt en onderneem actie om die te vervullen.

De Maan gaat op 22 februari om 12:24 uur van Leeuw naar Maagd; ze is vol om 19:21 uur.

Tekst  © Petra Stam

http://www.petrastam.nl/blog/2016/2/18/volle-maan-22-februari-2016

Advertenties

9 gedachten over “VolleMaan: SneeuwMaan

 1. Vandaag is het Volle Maan en graag deel ik dit stukje:

  SNEEUWMAAN & DUBBELE GETALLEN

  De Sneeuwmaan wordt zo genoemd, omdat deze meestal eind februari of begin maart valt en er vaak rond deze tijd veel sneeuw ligt.

  De Volle Maan is deze keer weer een maan met een extra sterke uitwerking. Hij valt namelijk op een bijzondere dag; 22-2. Er komen weer dubbele getallen in deze datum voor. Vooral tweelingzielen, die in verband staan met dubbele getallen, zullen nu een versterkte uitwerking ervaren van deze maan. Maar ook is het getal 2 een vrouwelijk getal en staat voor de vrouw, de moeder, kinderen en emoties en heeft daardoor ook op hen een versterkte werking.

  Rond de Volle Maan gaan de chakra’s meer open staan en er vindt een trillingsverhoging plaats. Hierdoor komen er ook meer onverwerkte emoties los en kun je je rond deze periode, veel emotioneler voelen en onrustiger slapen. Er worden nu emoties uitgewerkt, die gekleurd worden door de astrologische tekens, waarin de zon en de maan staan.

  De zon staat deze maand in het astrologische teken Vissen en de maan in het teken Maagd. Omdat er nu drie opeenvolgende reeks van tweeën in de datum voorkomt en de 2 met het element water te maken heeft en Vissen ook een water-teken is, is de astrologische werking van Vissen nu heel sterk.

  Het getal 2 heeft ook met kinderen te maken. Hierdoor kunnen nu vooral kinderen, met veel Vissen-invloed, veel last hebben van de Volle Maan. Dit zijn ook vaak hooggevoelige kinderen. Zij hebben een sterk empathisch vermogen. Zij kunnen nu sterk reageren op de Volle Maan en bijvoorbeeld snel boos zijn, zich extra verveeld voelen, snel huilerig zijn, of woede-uitbarstingen krijgen. Zij hebben snel last van hun omgeving, als daar spanningen aanwezig zijn. Voor hen kan de uitwerking van de Volle Maan een week ervoor al merkbaar zijn, tot een week na de Volle Maan.

  Fragment uit:

  http://www.nieuwetijdskind.com/sneeuwmaan-de-uitwerking-van-de-vol…

  Mooie Volle Maan-dag allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.