Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?


reincarnatie

Waarom zijn we op aarde, wat is het doel?

Veel van ons vragen zich dit af. Vele denken dat als we dood gaan het afgelopen is en dat er verder niets is. Maar wat is het doel van het leven dan? Vaak zijn we hier helemaal niet mee bezig en zijn we druk en leven we een druk bestaan. Toch is deze vraag zo belangrijk en interessant tegelijk. Het heeft alles te maken met onze groei van bewustzijn. Het doel van onze ziel is om meester te worden en alle facetten en ervaringen te leren die er maar te leren zijn. Als we in een leven niet die dingen leren of ervaren die bedoelt waren om te leren of te ervaren dan komen we later in een ander leven weer terug om deze lessen opnieuw te leren. Het kunnen lessen of ervaringen zijn over loslaten, dankbaar zijn, accepteren, onvoorwaardelijke liefde, echt alle levenslessen die je maar kunt bedenken. Als alles geleerd en ervaren is, is er geen reden meer om terug te komen naar de Aarde.

Mensen die minder bewust zijn zullen zich dit minder gauw afvragen en mensen van wie het bewustzijn juist aan het groeien is zullen dit heel belangrijk vinden. Het maakt niet uit in welke fase van bewustzijn jij zit, iedereen maakt een bepaalde fase mee en dit is goed. Het gaat hier niet om goed, beter of meer. Als je helemaal niet in dit verhaal gelooft is het ook prima. Dan ben je niet beter of slechter. Juist in de derde dimensie, de dimensie van dualiteit wil oordelen hierover nog wel eens naar voren komen. (ik nodig je uit om mijn blog te lezen over dimensies)

reincarnation

Reïncarnatie

De overtuiging dat we leven, doodgaan en vervolgens weer terug keren in een ander lichaam noemen we reïncarnatie. Vrijwel elke oude beschaving geloofde in dit concept. De Grieken en Romeinen hadden deze gedachten, maar ook de Kelten en de Germanen. Ook Afrikaanse volkoren geloven in reïncarnatie, zelfs bepaalde Joodse stromingen. Natuurlijk is deze gedachte binnen het Boeddhisme en Hindoeïsme bekend. Het Christendom is er niet happig op maar ook zijn er sporen over deze gedachte in de Bijbel terug te vinden…De huidige maatschappij staat merendeels sceptisch tegenover reïncarnatie .

De ontwikkeling van de ziel is de basis. Als er uiteindelijk na vele levens (dit kunnen er duizenden zijn) de ziel alles ervaren heeft en uitgeleerd is kan er verlichting zijn. De ziel blijft dan in de hemel (of hoe je het noemt) en hoeft niet meer terug te keren in een lichaam. We gaan dan verder als een soort lichtwezen en hebben dan een taak te vervullen in de hemel. Als we bepaalde lessen of ervaringen niet hebben geleerd of opgedaan hebben krijgt de ziel een nieuwe kans om in latere levens alsnog deze lessen te leren…

Ben je bezig met je spirituele ontwikkeling? Ik heb diverse apps ontwikkeld die je hierin kunnen ondersteunen. Een app over hulp van engelen, een app over het gebruik van affirmaties, een app over de hulp inroepen van opgestegen meesters en een app over de boodschappen van dieren. Op deze pagina zie je het hele overzicht.

Wat gebeurt er tussen de levens in?

reincarnatie

Dr. Michael Newton heeft via vele regressies en hypnose een overzicht gemaakt wat er na de dood en tussen de levens in gebeurt. Deze komen sterk overeen met theosofische, Tibetaanse en Hindoeïstische beschrijvingen. Het ziet ernaar uit dat de ervaringen tussen de levens het volgende omvatten:

Dood en vertrek. Mensen beschrijven het stervensproces als dat ze het fysieke lichaam verlaten er er voor bepaalde tijd boven hangen of zweven. Ze melden een euforisch gevoel van vrijheid en helderheid.

Beweging naar het licht. Na verloop van tijd (de tijdsduur varieert),  melden ze dat ze door een tunnel naar licht toegaan. Aan het eind van de tunnel worden ze begroet door iemand die iets voor hun betekent (een gids, bloedverwant, goede vriend, etc.). Ze voelen onvoorwaardelijke liefde, die ze op aarde niet hebben gevoeld.

Oriëntatie. De nieuw aangekomene worden naar een plek gebracht voor heling, waar ze counselingsessies hebben met hun gidsen. Dit mondt uit in een sessie van Goddelijk oordeel of Zelfoordeel, wat inhoudt dat ze hun Akasha-kronieken (Dit is onze eigen persoonlijk bibliotheek waarin al onze gedachten, verlangens, woorden en daden worden opgeslagen) bekijken en bepalen wat er zojuist bereikt is in dit leven.

Tijd die in een soort pleisterplaats wordt doorgebracht. Vervolgens brengen zielen tijd door in zielefamilies en –groepen. Als sommige zielen sneller leren, gaan ze door met zelfstandige studie, en worden er nieuwe scholen of groepen gevormd.

Levenskeuze. Zielen moeten bepalen of ze toe zijn aan een nieuw fysiek leven, welke lessen ze moeten leren, en waar ze de beste gelegenheid hebben om aan hun doelen te werken. Ze kiezen nieuwe ouders uit, op basis van wat zij zien als de lessen die deze individuen hun kunnen bieden voor hun spirituele ontwikkeling.

Keuze van een nieuw lichaam. Zielen stemmen er vrijwillig mee in dat ze de kinderen worden van bepaalde ouders. Ze bereiden zich voor op het nieuwe begin.

Wedergeboorte. Een nieuwe levenscyclus vangt aan, waarin zielen alles wat ze hebben geleerd verder kunnen uitbreiden.

reincarnatie

Niet alleen negatief handelen wat we eerder gedaan hebben maar ook zaken waar we bang voor zijn en uitstellen moeten we leren. Uiteindelijk is meesterschap ons doel en zullen we alles op fysiek niveau moeten ervaren…

Doordat de aarde zich ontwikkeld en zich klaar maakt voor een overgang naar de vijfde dimensie worden steeds meer mensen wakker en neemt de ontwikkeling en snelheid van spiritueel bewustzijn toe. Alles gaat als het ware in een versnelling en steeds meer mensen worden meer bewust van de belangrijkheid van spiritueel bewustzijn.

Ben je bezig met je spirituele ontwikkeling? Ik heb diverse apps ontwikkeld die je hierin kunnen ondersteunen. Een app over hulp van engelen, een app over het gebruik van affirmaties, een app over de hulp inroepen van opgestegen meesters en een app over de boodschappen van dieren. Op deze pagina zie je het hele overzicht.

Paul Wezenbeek

Het overzicht van Michael Newton komt uit het boek: Het licht zal je bevrijden van Norma Milanovich & Shirley McCune

Bron: http://www.spiri-apps.com/nl/spirituele-informatie/reincarnatie/

Advertenties

14 gedachten over “Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

 1. Voor mij is incarnatie een oude deur sluiten zodat er een nieuwe kan opengaan ….
  ik geloof vast in reincarnati ….loon naar werken krijgen ….. hebben we een “goed” Leven geleefd ….dan kunnen we reincarneren in een nieuw lichaam en de Weg vervolgen ….meer en beter leren …..
  indien reincarnatie niet zou bestaan zou dit volgens mij oneerlijk zijn …..
  loon naar werken krijgen in een volgend leven …. “in een goed geleefd Leven ”
  maar ook zware lessen krijgen indien het vorige Leven “slecht geleefd” werd …..

  1. Dat heb je mooi gezegd Delphine, de deur sluiten van het vorig leven om daarna een deur te openen voor een nieuw leven. Zolang we onze lessen niet hebben geleerd uit vorige levens, blijven we reïncarneren. Oorzaak kent altijd een gevolg zoals Karma 😉

   Leuk je gelezen te hebben weer 🙂

  1. Zelf geloof ik niet alleen in reïncarnatie, het is een diep innerlijk weten voor mij. Er staat nog veel meer op mijn blog hier over mocht je interesse hebben, bij categorie Reïncarnatie.

 2. Volgens mij heb je een vrije wil als je genoeg hebt gehad van die grot (aarde) want er zijn ook mensen die alleen maar ellende hebben gehad hoef je niet te reincarneren. Na mijn overgaan ga ik nooit meer terug ik heb genoeg van die rotwereld. Je hebt mensen die fietsen altijd overal doorheen en je hebt mensen die krijgen alleen maar het verdriet. Vrijwillig ga ik nooit meer dan trappen ze me maar naar beneden. Heb genoeg verliezen gehad.

  1. Er is pas een vrije wil om te reïncarneren wanneer alle levens en lessen zijn doorlopen. Als alle Karma is ingelost en tot die tijd zal het levenswiel in incarneren blijven draaien. Toch begrijp ik je heel goed en wat je bedoelt. Laat jezelf niet de grond intrappen, ben je ook zelf bij toch?…. Heb hier ook van moeten leren, grenzen aangeven en opkomen voor jezelf omdat je het waard bent.

 3. nee Marianne misschien heb je het niet goed gelezen. Ik heb hier al mijn lieve man op 54 jarige leeftijd aan die rotkanker verloren. Ben blij als het de buurt is voor mijn dochter en mij. we willen bij mijn man zijn en zij bij haar lieve papa. we trekken het op aarde niet meer we willen ook niet meer. alleen de goede mensen moeten jong vertrekken. de rest mag blijven. we hebben het gehad. wij komen niet meer terug dat is toch vrije wil om niet meer te reincarneren het leven sucks niet voor iedereen natuurlijk maar wij staan met pijn en gemis op en we gaan met pijn en gemis naar bed anita

  1. Anita, je reactie en bericht heel goed gelezen, vandaar ook mijn reactie. bijna niemand weet of je weer incarneert naar de aarde. Deze incarnatie cirkel blijft tot alles geleerd is op aarde wat er te leren valt.tot het de tijd is om te vertrekken naar gene zijde. Wanneer alles geleerd is wat geleerd moet worden, dan pas heeft men een vrije wil en keuze om wel of niet terug te keren naar de aarde.

   Ergens is het egoistisch naar je man toe om ook naar de dood te verlangen. hij zal hiermede dan ook weinig rust kennen wanneer hij zijn geliefden op aarde niet gelukkig ziet en verdriet hebben..dat ”trekt” een ziel terug naar de aardse sferen in plaats hij door mag groeien in hogere sferen.

   Vele mensen verliezen een dierbare en als nabestaande is het moeilijk om het leven af te maken zonder je geliefde. Ben zelf ook heel veel mensen verloren en soms is het verlangen er ook weleens om naar ”huis” te willen. Toch probeer ik mijn leven ten volle te aanvaarden tot het mijn tijd is.

   Wens jullie beide toch sterkte toe

   Warme groet
   Marianne

 4. Diagnose:
  Ik weet niet hoe u er zich bij voelt, maar u was een man in uw laatste, eerdere reïncarnatie.

  U werd geboren ergens in het moderne Ierland omstreeks 1800.
  Uw beroep was zeeman, handelaar, zakenman, makelaar.

  Uw kort psychologisch profiel toentertijd :
  Alternatieve persoonlijkheid, mysterieus, enorm begaafd, in staat oude boeken te begrijpen. Toverkrachten, kan een dienaar geweest zijn van duistere krachten of machten.

  Hetgene u onbewust onthouden heeft uit de levensloop van dit vorig leven :
  Jouw probleem – leren het universum te beminnen en te vertrouwen. Je bent geneigd te denken, te studeren, dingen te overwegen, innerlijke wijsheid te ontwikkelen.

  1. Een hele bekende test die je hier deelt. Zelf deze ook een s gedaan en er klopt geen sodemieter van omdat ik mijn vorige levens zelf gezien heb, maar ook via hypnotherapie. Het zijn lokkertjes die je een dwaalspoor zetten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s