Dagtekst: Licht van God


Dagtekst van donderdag 11 februari 2016.

“Van alle zichtbare dingen is het licht datgene wat de goddelijke wereld het best weergeeft. Het stelt ons in staat te zien, maar is zelf ongrijpbaar. Daarom stelt men God vaak gelijk met het licht. Men zegt dat God licht is, maar welk licht?… In feite kennen we het licht niet; wat wij in de fysieke wereld zo noemen is slechts een grove materialisatie van een macht die ons ver te boven gaat en die aanvaard heeft zich te manifesteren in de vorm van stralen, van trillingen.
God is dus veel meer dan wat het licht ons over Hem kan openbaren. Niets kan Hem definiëren, niets kan ons een idee van Hem geven, behalve wat ons lukt om in onszelf te ontdekken als we ons in zijn dienst stellen. Maar zelfs dan, ook al kunnen we zeggen wat we beleven, wat we ervaren, kunnen we niet zeggen wat God is.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Mensen DENKEN te weten hoe God eruit ziet, niets is minder waar omdat niemand God nooit heeft gezien en kunnen we er ook geen voorstelling van maken. Zelf heb ik wel het Licht mogen ervaren tijdens een BDE’s (bijna dood ervaringen) en dat is het enigste ook.

Ook wordt er gesproken dat wij mensen het evenbeeld zouden zijn van God, wie weet dat? wie heeft God gezien? Wanneer het de waarheid is, dan zou God miljoenen gedaanten moeten hebben. Niet dus, hiermee wordt enkel bedoeld dat ons Goddelijke Zelf of Geest hetzelfde is als God.

Advertenties

3 gedachten over “Dagtekst: Licht van God

  1. zolang de mens bestaat houden we ons hiermee bezig ,de een zegt dit en de ander dat.zelf ben ik meer een aanhanger van het pantheïsme en hier zijn ook diverse stromingen in.zelf volg ik de weg die mij het meest aanspreek ,ook de non dualiteit hoort hierbij, het andere is er ook maar die kant spreekt mij minder aan. volg die kant die jouw het meest aanspreekt en de zin van jouw leven geeft, dan zit je goed. ieder heeft zijn eigen stroming.

  2. Verstandelijk gaat het ons te boven om een voorstelling van God te maken. Voor mij is God P u u r Lichtenergie. Wij zijn d.m.v. onze ziel goddelijk. We dienen er alleen naar te handelen door onvoorwaardelijk lief te hebben naar iedereen.

    1. Dat klopt Stephan wat je zegt, God is voor de aardse denkgeest onbereikbaar, alleen de Heilige Geest kan waarnemen. Het Licht zelf ook gezien tijdens bijna dood ervaring.

      Helemaal waar dat we naar liefde voor de medemens en broeder dienen te handelen, maar vooral eerst Licht in deze ”duistere” wereld laten schijnen 😉

      Bedankt voor je mooie reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.