7 Tekenen van glutenintolerantie die iedereen negeert!


7 Tekenen van glutenintolerantie die iedereen negeert!

 Er wordt gezegd dat de meerderheid van de mensen die gluten intolerant zijn, zo nooit gediagnosticeerd zal worden. Maar liefst 15% van de burgers hebben een soort van gluten intolerantie of gevoeligheid of de coeliakie aandoening. Vraagt ​​u zich af een van hen zijn? Hier zijn 7 subtiele tekenen die u kunnen helpen om daar achter te komen:

1. Keratosis Pilaris

Ook bekend als “kippen vel” dat vaak wordt gevonden op de achterzijde van de armen en dijen. Het is een gevolg van een tekort aan vetzuren, dit wordt veroorzaakt door gluten die de slijmvlies van de darm beschadigd.

2.Persistent Hoofdpijn

Aanhoudende hoofdpijn en migraine zijn andere mogelijke tekenen van intolerant door gluten. Het kan ook een teken van uitdroging en andere soorten aandoeningen geven. In het geval dat uw hoofdpijn niet stopt moet u onmiddellijk een arts bezoeken.

3.Auto Immuunziekten

Niet in alle gevallen, maar zeker in sommige gevallen blijkt, reumatoïde artritis, Hashimoto, lupus, sclerodermie, psoriasis, Colitis ulcerosa, multiple sclerose, gekoppeld te zijn aan gluten intolerantie.

4.Spijsverteringsproblemen

Diarree, gassen, hardnekkige constipatie en een opgeblazen gevoel zijn schijnbaar zonder reden een van de meest duidelijke tekenen. Glutenintolerantie bij kinderen kan het meest waarschijnlijk worden erkend als gevolg van constipatie.

5.Duizeligheid

Gevoel uit balans en duizeligheid zijn ook twee tekenen van een glutenintolerantie.

6.Chronische Vermoeidheid

Chronische vermoeidheid kan soms worden veroorzaakt door iets simpels, uitdroging kan soms worden veroorzaakt door iets zo ernstig als HIV. Als je chronische vermoeidheid ervaart moet u uw huisarts bezoeken om er achter te komen wat de oorzaak is. Hersenmist, vermoeidheid (vooral na de maaltijd waarin gluten aanwezig is), zijn andere symptomen die u wijzen dat u gluten intolerant bent.

7.Fibromyalgie

Sommige mensen die gediagnosticeerd zijn met fibromyalgie en chronische vermoeidheid zijn eigenlijk gluten intolerant maar dat beseft men nog niet. Als u gediagnosticeerd bent met een van de twee, beschouw uzelf dan als een gluten intolerant persoon.

Bron:  www.healthiswealthofheart.com

Bron: http://www.healthunity.pw/7-tekenen-van-glutenintolerantie-die-iedereen-negeert/?

Gluten intolerantie of allergie kan het best ontdekt worden door bloedafname en onderzoek van ontlasting. Zelfs al is er gluten tolerantie aanwezig, dan nog heeft niet iedereen dezelfde symptomen. In mijn gezin komt ook glutenallergie voor, dus kan er ook over mee praten, maar niet ervaren.

Advertentie

4 gedachten over “7 Tekenen van glutenintolerantie die iedereen negeert!

 1. hoi hoi mijn zoon heeft al vele jaren last van nr 1 er was niks aan te doen. alleen zijn lijf insmeren met zalf en wassen met iets van betadine.
  dat doen we dus niet omdat t niet werkt .
  wat kunnen we nu ondernemen en is nr 1 al voldoende om te laten testen op die intolerantie? gr marian
  mijn zoon is nu bijna 18

  Like

  1. Hoi Marian

   Als eerste zou je bloedtest kunnen laten doen bij je zoon voor onderzoek naar gluten intolerantie. Zijn er al onderzoeken verricht bij deze huiduitslag? Heeft je zoon ook spijsverteringsklachten zoals diarree, chronische vermoeidheid? Mijn man heeft ook Coeliakie (glutenintolerantie) vandaar. Maar dan nog hoeft het geen glutenallergie te zijn bij je zoon. Maar even laten onderzoeken naar de oorzaak, zou ik zeer zeker doen.

   Bedankt voor je vraag en reactie

   Like

   1. wij zijn jaren geleden hiermee naar de dermatoloog geweest hiervoor.toen kreeg hij zalf en dat spul om mee te doeuchen van betadine. verder zijn er daana geen bloedtesten gedaan. verder heeft hij geen problemen ergens mee.
    hij had geen zin meer om in te smeren. maar wie weet kan er nu wel iets aan gedaan worden. dank je voor je reactie erop
    groetjes marian

    Like

    1. Vreemd dat er nooit bloedonderzoek is gedaan om te kijken naar de oorzaak van je zoon zijn klachten. Maar goed een Dermtoloog kijkt dan ook alleen naar de huid wat zijn specialisme is. Het hoeft niet perse uitslag te zijn van verborgen glutenallergie, het zou misschien een allergie van ander voedsel kunnen zijn. Een ding is zeker, laat het zeker eens helemaal goed onderzoeken. Voor zijn huid kan ik als Bach bloesemtherapeute ”Crab apple” van Bach aanraden, zowel druppels om in te nemen als een soort zalf. Voor de zalf 10 druppels in een potje uiercrème goed mengen. Hoeft niet, is maar een tip van mij 🙂

     Graag gedaan om te reageren 🙂

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.