Dagtekst: Wetten


Dagtekst van zaterdag 6 februari 2016.

“Je hebt iemand kwaad gedaan en je gaat hem je excuses aanbieden. Dat is heel goed, maar het volstaat niet: je moet ook de schade herstellen, want alleen dan ben je quitte. Tegen degene die je geschaad hebt zeggen: ‘Het spijt me, vergeef me… ’ is niet genoeg, en de goddelijke wet zal je achtervolgen tot je het kwaad dat je hebt berokkend, hebt hersteld. Je zult opwerpen: ‘Maar als degene die ik heb benadeeld mij vergeeft?’ Nee, zo gemakkelijk kom je er niet vanaf, want de wet is één ding, en de persoon in kwestie een ander. Deze persoon heeft je misschien vergeven, maar de wet vergeeft je niet, zij achtervolgt je tot je de schade hebt hersteld.
Uiteraard geeft degene die vergeeft blijk van nobelheid, edelmoedigheid, hij bevrijdt zich van de kwellingen en wraakgevoelens die hem zouden hebben vastgehouden in de lagere gebieden van het astrale. Als Jezus ons vraagt om onze vijanden te vergeven, is het opdat wij er in zouden slagen om ons te bevrijden van de negatieve gedachten en gevoelens die ons te gronde richten. Maar vergiffenis regelt de kwestie niet: vergiffenis bevrijdt de slachtoffers, degenen die nadeel ondervonden hebben, maar niet de schuldigen, degenen die de fouten hebben begaan. Om zich te bevrijden, moet de schuldige zijn fout herstellen.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Deze tekst had gisteren eigenlijk meer van toepassing geweest op mijn bericht van gisteren. Omraam Mikhaël Aïvanhov is een wijze man, toch ben ik het niet helemaal eens deze keer. In het Universum bestaan geen wetten, deze zijn door de mens uitgevonden. Op aarde moeten er wetten zijn om regels op te volgen, in het Universum bestaat deze niet. Het is de wet van je gevoel die je zelf schade heb toe gebracht..

Vergeven…alleen met een zuiver hart kan dat. Slachtoffers mogen dan wel je vergeven hebben, belangrijker is je les te leren om bevrijding. Zo worden slachtoffer en dader bevrijd van het aangedane en wordt het opgelost in de Kosmos.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.