Droomsymbool: Tanden


DROOMSYMBOOL: TANDEN
Soms kunnen we dromen over tanden, meestal zijn dat ook angstige dromen die eigenlijk geen angst behoeft te hebben. Daarom leg ik een aantal betekenissen weer die met tanden of kiezen te maken heeft.

Met de tanden vermalen we dagelijks ons voedsel, tenminste we bijten in het voedsel en de kiezen vermalen alles fijn. Het is symbolisch niet alleen het eten dat verteerd moet worden, ook geestelijk of psychologisch voedsel dat we tot ons genomen hebben, moet vermalen worden.

Een andere uitleg kan weergeven dat je geen kracht hebt, je krachteloos of machteloos voelt, stress ervaart en aan je slechte gewoontes aandacht moet schenken.

Bijten is een ondergronds agressiviteit, het honger gevoel naar voedsel en overheerst en worden de tanden als een hongerige leeuw in voedsel gezet. Zo is het ook met emoties en gevoelens, men kan zich erin vastbijten.
Tanden en kiezen zitten in een mond die ook kan praten, dus kunnen tanden ook symboliseren hoe je communiceert en praat. Zo kun je gaatjes in een tand of kies hebben door slecht of negatief praten over anderen. Denk ook eens aan het gezegde ‘’Praatjes vullen geen gaatjes’’..

Zo kun je in een machtstrijd verwikkeld zijn met iemand wanneer je droomt dat je gebeten wordt door een persoon of een dier. Ook kan het een gevoel van een ‘’gebeten hond’’ zijn omdat je een bepaalde situatie niet de baas bent. Tevens zou het kunnen duiden op iets terug willen draaien wat niet meer terug gedraaid kan worden.

Wanneer jij of iemand anders slagtanden heeft, dan heb je iets gezegd waarmee je anderen hebt gekwetst.

Zo duiden mooie witte tanden op een gezonde communicatie in het leven, maar ook op succes en geluk.

Dromen dat je je tanden en/of kiezen verliest is angstig voor de dromer dat zelfs kan ontaarden in een ware nachtmerrie. Wie weleens deze soort dromen heeft, hoeft zich geen zorgen te maken want niets is minder waar. Tanden en/of kiezen verliezen is verlies en gebrek aan energie, je kan je futloos voelen zonder kracht, maar ook machteloos in een situatie die je niet de baas bent. Ook kan het betekenen dat je slechte of negatieve gewoontes, stress, problemen en emoties moet overwinnen door ze te uiten. Wat ook niet vergeten mag worden, tanden geven ook je zelfbeeld aan, ben je bang je zelfbeeld te verliezen..

Kiezen die loszitten en je uitspuugt, symboliseert dat je heel wat voor je kiezen heb gekregen in het leven. Je hebt het gevoel van onvermogen om iets te laten slagen.

Grijze of rottende tanden duiden op een slechte gezondheid. Deze soort dromen geven aan om naar de dokter te gaan omdat je eventueel een gezondheidsproblemen kan hebben.

Het trekken van tanden en kiezen weergeeft dat je bewust bent geworden van slechte of negatieve gewoonten en deze plaats moet gaan maken voor nieuwe energie of mogelijkheden. Wanneer je getrokken tanden en kiezen bewaart geeft aan dat je je slechte of negatieve gewoonten nog niet los kan laten en vast houdt.

De tandarts die ook angst mee kan brengen in dromen duidt alleen aan dat je ergens tegenop ziet en door de zure appel heen moet bijten.

Wanneer je je tanden poets, dan heb je veel inspanning nodig van jouw kant om iets te behouden wat je veel waard is. Ruim de obstakels op die in de weg zitten en maak schoon schip.

Nog een schrikbeeld in dromen, houten tanden, weergeeft dat je je apathisch en emotieloos kunt voelen. Je kunt hierbij het gevoel hebben om op de automatische piloot te leven. Denk goed na over dingen zonder jezelf aan te stellen.

Dat je een kunstgebit in je mond heb in je droom terwijl je nog je eigen tanden bezit…ben je wel eerlijk genoeg tegen jezelf en anderen? Betekent tevens dat je valse drijfveren heb. Durf eerlijk naar jezelf te kijken..

Bron: Marianne

Advertenties

12 gedachten over “Droomsymbool: Tanden

  1. Huhhh, was dat een droomuitlegger?. Anders heeft deze een eigen angst of waanbeeld mee gegeven aan jou. Zoals je in mijn artikel leest, komt er geen overlijden voor bij het verliezen van je tanden. Liefs X

    1. Vreemd, zelfs al ben je geen droomuitlegger, je mag nooit mensen angst aanjagen dat er dierbare overlijden gaat. Je mag wel zeggen dat er een stukje ”dood” of afgestorven is wat ergens ook wel bij tanden trekken hoort omdat je krachteloos en futloos bent. Graag gedaan lieverd. Liefs X

     1. Hoi lieverd , had daar gisteren nog even opgezocht maar kwam dat op meerdere plaatsen tegen . Was toen op zo’n paranormale Beurs , dacht in Geleen . Kan me daar wel iets bij voorstellen als je er gevoelig voor bent , dat je helemaal in paniek zou raken als je zo’n antwoord zou krijgen . Bedankt voor jouw uitleg hier over . Fijne donderdag , liefs en knuf , X

      1. Dat klopt Anja wat je zegt, dat komt omdat vele websites van elkaar kopieren zonder dat ze zelf droomuitlegger zijn, voor een mooi artikel. Het zal de angst zijn geweest van de droomuitlegger op de parabeurs. Men mag zulke angsten niet meegeven, deze heeft dan geen goede mentor gehad. Zelf gebruik ik ook mijn intuïtie erbij en die klopt altijd wanneer ik het van mijn dromers lees. Krijg hier heel veel complimenten over, al is het mij daar niet om te doen, wel de vreugde dat mensen zich herkennen in de uitleg 😉

       De meeste mensen gaan op zoek op internet naar droomsymbolen. Soms kan 1 symbool een hele andere betekenis krijgen wanneer er meerdere symbolen in de droom voorkomen. Zelf zeg ik altijd, vraag het aan een droomuitlegger of duider omdat men zelf niet helemaal goed naar zichzelf kan kijken.

       Zelf moest ik eerst leren eigen dromen te duiden en dan pas van anderen. Is net zoiets als…als je jezelf kan helpen, kan je ook een ander helpen.

       Graag gedaan lieverd, vind het altijd leuk om antwoorden te geven.

       Fijne dag vandaag verder, liefs en knuf X

       1. Daarom ben ik zo blij met jou en jouw uitleg 🙂 . Wist ook dat niemand kan en mag vertellen als het iets met dood te maken heeft . Diep triest als mensen voor zoiets diep in de buidel tasten . Fijne middag nog lieverd , liefs X

        1. Dank je wel wijfie 🙂 Is het ook, heel triest om te profiteren van mensen net zoals mediums ook doen. Geldklopperij van goedgelovigen noem ik dat.

         Vind het altijd leuk wanneer mensen durven te vragen, daar reageer graag op 🙂 Fijne dag nog verder lieverd, liefs X

          1. Altijd vragen lieverd, antwoord krijg je altijd van me 😉 Nee nog niet echt, al 2 weken aan het uitzieken, zal wel nodig zijn. Maar het leven gaat door en zet het ”ziekzijn” opzij, anders voel ik me nog zieker. Ga ook zo beginnen met eten., iemand moet het toch doen :-D, Smakelijk en fijne avond straks, liefs met een dikke knuffel en tot morgen X

          2. Dat weet ik dat ik altijd antwoord krijg en als ik iets heel persoonlijks heb , doe ik het via de mail 😉 . Ziek zijn is nooit leuk maar gelukkig zijn we vrouw en staan we sterk in onze schoenen 😉 . Tot morgen , liefs , X

          3. Mooi zo, je weet me te vinden, ook via mail 😉 Nee is niet fijn, maar we zijn doorzetters en sterk 😉 Tot morgen, liefs X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.