Dagtekst: Beoordelingsfouten


Mensen zijn niet vanzelf geneigd om zich spontaan in te leven in andermans situatie en hierdoor ontstaan zoveel beoordelingsfouten, zoveel onrecht en wreedheid.

Wanneer je je wilt uitspreken over iemand, vraag jezelf dan af wat je weet over de situatie waarin hij zich bevindt.
Alvorens je kritiek uit over deze persoon, hem beschuldigt, span je tenminste enkele minuten in om je in zijn plaats te stellen; je zult misschien beseffen dat jij, als je in zijn schoenen stond, het er tien keer slechter vanaf zou brengen.
Het is de moeite waard te proberen je in de plaats te stellen van mensen die je slecht kunt verdragen en waar je je oordeel al over klaar hebt.
Slechts enkele minuten per dag van deze oefening volstaan en je zult kwaliteiten zoals geduld, welwillendheid, zachtheid en edelmoedigheid verwerven waarvan jij zult profiteren… en zij ook.

~☼~

Omraam Mikhaël Aïvanhov

foto van Omraam Mikhaël Aïvanhov - De Universele Witte Broederschap.
Een doordenkertje… Tegenwoordig luisteren mensen niet eens meer naar elkaar, laat staan naar zichzelf, kan men dus weinig inleven in een ander. Makkelijkere weg is kritiek en oordeel te uiten naar een ander. Maar zegt dat niet meer over jezelf dan over de ander? Men staat niet bij de gevolgen stil, wat het de ander doet wanneer jij je kritiek en oordeel uitspreekt omdat je Ego zo groot is. Delen en vragen om helderheid is belangrijker voor een goede communicatie in plaats van niet te lezen of te luisteren WAT er werkelijk gezegd of geschreven wordt. Met eerlijk -en oprechtheid bereikt men meer dan je zelf denkt. Luisteren naar intuïtie en onderbuik gevoel geeft de ander de voordeel van de twijfel. Voel je ook geen slachtoffer van deze mensen, maar vergeef hen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.