Waarom je droom analyseren?


Iedereen droomt meerdere keren per nacht. Soms onthouden we wat we gedroomd hebben, soms niet. Ook zijn er dromen die heel lang bij ons blijven en misschien zelfs wel meerdere keren terugkomen. Deze dromen hebben allemaal een betekenis.

Wanneer we dromen is dat ons onderbewustzijn dat ons iets probeert te vertellen. Helaas begrijpt niet iedereen wat datgene is, omdat de betekenis vaak is verborgen in de symboliek van kleuren, getallen, personen, dieren, enzovoorts. De uitleg van deze symbolen is niet voor iedereen hetzelfde, maar vaak heel persoonlijk. Samen met iemand die deze symboliek begrijpt, maar ook kennis heeft van de menselijke geest kun je er achter komen wat jouw droom je wil vertellen.

Wanneer we in staat zijn onze dromen te verklaren, krijgen we meer inzicht in onszelf en onze problemen en hoe deze opgelost kunnen worden. Je leert een probleem of situatie van een andere kant te bekijken.
Het is niet nodig om al je dromen te begrijpen. Ons onderbewustzijn gaat hoe dan ook haar gang: de droom doet haar werk, of je haar nu wel of niet begrijpt. De werking ervan vindt tenslotte plaats op een andere bewustzijnsniveau. Er zijn echter wel situaties waarin het kan helpen om je droom te (laten) duiden, bijvoorbeeld:

• Wanneer je onrustig slaapt door een of meerdere dromen
• Wanneer een droom meerdere keer terugkeert
• Wanneer een droom je lang bijblijft en daardoor je interesse trekt

(Bron: Praktijk Het Gouden Hart)

 

De beste droomduider is de dromer zelf. Veel dromers willen alleen het positieve van de droom inzien in plaats van verder te kijken in gevoelsleven uit het dagleven en situaties. Daarom zullen eigen visies zelden het juiste zijn. Meestal worden de onverwerkte emoties niet gezien die een droomanalyst of droomduider wel ziet omdat deze neutraal de dromen leest.

In mijn 2e droomcursus moest ik eerst mijn eigen dromen leren uitleggen of oplossen. Kun je je eigen dromen duiden, kan je ook dromen van anderen duiden. Dan nog heb ik altijd graag een visie erbij van een andere droomduider omdat je zelf ook iets over het hoofd kan zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.