Droomsymbolen: Dromen over liefde, sex, naakt en baby’s…..


Droomsymbolen zijn belangrijk maar niet de betekenis van je droom. Ze kunnen je een richting geven waar de droom over gaat. Je kan pas echt  antwoord geven op de vraag: Wat betekent mijn droom ? op het moment dat jij alle stukjes hebt gelegd.

Dan pas is het beeld compleet. Daarvoor heb je slechts de los staande betekenissen van de droomsymbolen waarvan jij geen idee hebt wat ze samen te zeggen hebben. Dat kan maar op een manier….

Je dromen verklaren op een dieper nivo draait om interactie met de droom. Je moet om het zo te zeggen het gesprek aan met je droom. De droomsymbolen kunnen je prima helpen met de richting van het gesprek……

 

Wat betekenen de droomsymbolen Liefde & Lust  in je droom ?

Als je droomt over liefde droom je over heftige emoties die gaan over een relatie in je dagelijkse realiteit. Het laat het geluk en tevredenheid zien die je beleeft en over waar je staat in je leven.

Het kan ook gaan over je verlangen naar meer liefde in je  leven. Je streeft net als iedereen naar het verlangen ergens bij te horen en geaccepteerd te worden.

Een stelletje zien in je droom dat verliefd is betekent dat er succes voor je in het verschiet ligt. Als je een bekende ziet die verliefd op je is, kan dat gaan over een onvervuld  verlangen.droomsymbolen betekenissen

Je vraagt je misschien af of het wederzijds is. Je bent er onbewust zo mee bezig dat het zich op deze manier bij je aandient in je droom.

Het kan echter ook gaan over kwaliteiten van die bekende die je hebt geaccepteerd en in jouw leven wil integreren.

Een droom waarin je de liefde bedrijft in een openbare ruimte of op verschillende plekken, vertelt je dat je meer van jezelf  bloot mag geven.  Het kan iets zeggen over je eigen seksuele normen en waarden die je hanteert in je waakleven.

Je kunt vragen hebben over je eigen gevoelens over seks, trouwen, liefde en je mannelijkheid of vrouwelijkheid.

Als je droomt over lust kan je deze droom verklaren door te stellen dat er een onvervuld verlangen in een bepaald gedeelte van je leven is. Of je moet je lustgevoelens meer onder controle houden.

 

Naakt en bloot – Wat is de betekenis van deze droomsymbolen ?

Dromen waarin  je helemaal naakt bent of gedeeltelijk naakt zijn heel gewoon. Naakt kan een groot aantal betekenissen hebben die alles te maken hebben met de situatie in je dagelijkse leven.

Als je je realiseert in een droom dat je naakt rondloopt dan is dit vaak een reflectie van je kwetsbaarheid of je schaamte.Je kan je droom verklaren door te stellen dat je iets wilt verbergen en bent bang dat anderen toch door je heen kijken en het zien.

Metaforisch gezien zijn kleren een teken van iets verbergen. Met kleren aan kun je je identiteit verbergen of iemand anders zijn. Maar zonder kleren is alles te zien. Je bent zonder enige vorm van bescherming.

naakt droomsymbolen

De droom kan je vertellen dat je je voordoet als iemand die je in werkelijkheid niet bent. Of dat je bang bent om belachelijk gemaakt te worden.

Als je in een nieuwe relatie zit dan kan het zo zijn dat je moeite hebt om je ware gevoelens te laten zien. Naaktheid kan ook symboliseren dat er iets onverwachts met je gebeurt.

Als je jezelf naakt op het werk ziet of in een klaslokaal kan dat betekenen dat je niet goed voorbereid bent op een project. Je kunt slecht geïnformeerd zijn om een goed besluit te nemen.

Met alle ogen op jou gericht, heb je de angst dat sommige tekortkomingen aan de oppervlakte komen. Je bent bang dat de mensen door je heen kijken en je beschouwen als een namaak of een oplichter.

Vaak als je jezelf realiseert dat je naakt bent in je droom, valt het de rest van de mensen in de droom niet op. Iedereen gaat gewoon door waar hij mee bezig is. Dat betekent dat je angsten ongegrond zijn.

Niemand valt het op, alleen jou. Je bent de situatie aan het uitvergroten of maakt een kwestie over niets.

Voor een klein deel van ons kan je dromen verklaren waarin je trots bent op je naaktheid en je geen schaamte toont, gaan over een gevoel van onbeperkte vrijheid.

Je hebt niets te verbergen en bent trots op wie je bent. De droom gaat over een nieuw gevoel van een eerlijke, open en zorgen vrije aard.

 

Hoe je droomsymbolen als baby’s en zwanger zijn verklaren in je dromen?

Dromen verklaren over dat je zwanger bent symboliseert dat deel van je persoonlijke leven dat aan het groeien en zich aan het ontwikkelen is. Je praat er niet over en bent er waarschijnlijk nog niet echt mee bezig. Het kan ook staan voor een nieuw idee, project of doel.

Een droom waarin de baby sterft als je zwanger bent betekent dat een project waar je aan werkt mislukt en langzaam uit elkaar valt. Er gaat niets zoals jij dat wilt.

Als je zwanger bent en je hebt een dergelijke droom dan gaat dat over de angsten die je hebt over de zwangerschap.droomsymbolen baby

In het eerste trimester gaan je dromen meestal over kleine figuurtjes, pluche dieren, bloemen, fruit en water.

In het tweede trimester gaan je dromen over de angst die je kunt hebben of je wel een goede moeder zal zijn en over eventuele complicaties bij de geboorte.

Uiteindelijk in het derde trimester zal je neigen naar dromen over je eigen moeder.

Een man die droomt over een meisje dat hij zwanger heeft gemaakt waarschuwt hem dat zijn seksuele activiteiten zich tegen hem keren.

Wanneer je een baby ziet in je droom gaat dat over onschuld, warmte en een nieuw begin. Baby’s gaan over iets in je dat kwetsbaar en zonder afweer is.

Als je droomt dat je bent vergeten dat je een baby hebt gehad, gaat dat over je eigen kwetsbaarheid die je probeert te verbergen. Je wilt niet aan anderen je zwakheid laten zien.

Dromen over dat je op weg bent naar het ziekenhuis om een baby te krijgen staat dat voor je verlangen om verzorgd te worden en je mate van afhankelijkheid. Misschien probeer je onder enkele verantwoordelijkheden uit te komen.

Een huilende baby staat voor een deel van jou wat aandacht nodig heeft en waar voor gezorgd moet worden. Ook kan het staan voor de onvervulde doelen en een gevoel van gebrek in je leven.

Een stervende baby vertegenwoordigt je afhankelijkheid van anderen. Je ervaart een tekort in je leven dat onmiddellijke aandacht vraagt en invulling.

Als je droomt van een extreem kleine baby symboliseert dat je hulpeloosheid en angst dat anderen achter je kwetsbaarheid en onbekwaamheid kunnen komen.

Je kunt bang zijn om hulp te vragen en als gevolg daarvan alles zelf te willen doen. Een dode baby in je droom betekent dat er en einde komt aan iets dat een deel van je is.

 

Wat is de betekenis van seks , vreemdgaan en sex met je ex als droomsymbolen?

Dromen over seks refereert aan jouw psychologische en tegengestelde delen. Je moet meer openstaan voor de innerlijke delen van je droom-sekspartner in je eigen karakter.

Een andere betekenis kan zijn dat je libido je vertelt dat je het te lang geleden is dat je seks hebt gehad. Het kan staan voor onderdrukte seksuele verlangens en je behoefte aan meer intimiteit en seks.

Als je droomt over seks met iemand anders dan je eigen partner wijst dat op  ontevredenheid over de geestelijke kant van jullie relatie.

In zulke situaties zul je merken dat je ongeremder bent en dat je meer avontuur brengt in je bestaande relatie.droomsymbolen sex

Als je droomt dat je seks hebt met je ex of iemand die niet je huidige partner is duidt dat op een weerstand om je in een nieuwe relatie of situatie te storten.

Je voelt je zenuwachtig om je opnieuw bloot te geven of je huidige gevoelens komen overeen met de gevoelens die je had toen jij en je ex nog samen waren.

Als je heteroseksueel bent en je droom gaat over homoseksuele seks betekent dat niet gelijk dat je homoseksueel bent maar een expressie van een grotere eigenwaarde en zelfacceptatie. Je mannelijke en vrouwelijke energie komen samen.

Als je droomt dat je van de andere sekse bent, betekent dat je die kwaliteiten meer in je leven moet ontwikkelen. Vraag jezelf af hoe het is om een vrouw te zijn en hoe  je die gevoelens kan integreren in je waakleven.

 

Tenslotte

Deze droomsymbolen zijn een paar belangrijke uit de oneindige bron van droomsymbolen die er zijn. Het zijn deze droomsymbolen die vaak tot vragen en onzekerheden leiden.

Gebruik de universele betekenissen van de je droomsymbolen als startpunt van je droomonderzoek.Ga nu verder en onderzoek  droom op wat die specifiek in jouw leven te betekenen heeft….

Bron: Jeroen Jansen E-book ”Wakker worden”

 

Op mijn blog staat ook een eigen tekst over erotische dromen

https://marreiki.wordpress.com/2014/01/16/erotische-dromen/

 

Advertentie

12 gedachten over “Droomsymbolen: Dromen over liefde, sex, naakt en baby’s…..

 1. Voor paar weken terug nog gedroomd dat ik een baby kreeg , haha . Had erge buikpijn en kom in het ziekenhuis zeggen die me dat ik op punt van bevallen sta . Ik maar schreeuwen dat dat toch echt onmogelijk was 😉 . Vaak kan ik ook dromen over iets wat ik lees of op tv heb gezien , neem ik dat mee in mijn eigen droom . Fijne vrijdag , liefs en dikke knuffel , X

  Geliked door 1 persoon

  1. Zwangerschappen zijn lang gedragen lasten die je kwijt moet. Zeker wanneer ze ook nog een pijn doen. (zwangerschap, pijn) Diep van binnen zou je gillen van alle aangedane pijnen, al denk je het onmogelijke (kan niet). Maar eenmaal verlost…dan krijg je er ook iets nieuws en moois voor terug. Een nieuw begin van een nieuw leven 🙂

   Fijn weekend, liefs en knuffel X

   Geliked door 1 persoon

 2. een droom die ik als kind had, stond op een open plein helder weer, er waren veel mensen,
  ik een zag een guillotine,ze vroegen vrijwillige mensen om het uit te proberen, niemand reageerde er werden ineens mensen op gepakt en er onder gelegd,ik vluchtte verstopte onder de mensen en was bang ,daarna werd ik in het zweet wakker. deze droom is me altijd helder bij gebleven

  Geliked door 1 persoon

 3. Voor Sjef

  Je droom:
  Het open plein is het centrum van je geest en wezen. Als kind stond je voor open en je ervaarde in situaties veel interne conflicten tussen je gevoel en denken. Je beleefde en zag dingen waar je je niet mee bezig wilde houden, laat staan erover nadenken. Als kind moest je jezelf vrijwillig geven ten dienste of opoffering voor mensen die je niet kon vertrouwen en waar je het liefst voor weg wilde vluchten, en je moest het nog eens geheim houden ook. Soms was er een bewustzijnsvernauwing omdat je geen uitweg meer zag. Ook was je bang (bij wijze van spreken), je hoofd te dreigen verliezen door alles wat je gezien en ervaren heb als kind. Je was ook niet het enigste slachtoffer, er waren meerdere die zich vrijwillig moesten geven.

  Like

 4. het klopt wat je zegt, nu begrijp ik het. 15 jaar terug zat ik nog in een ontkennings-fase,en wilde ik niets met het verleden te doen hebben, het is een reis van bijna tien jaar geweest
  waarin ik ontzettend veel geleerd heb, maar je krijgt het niet voor niets het is hard werken en studeren,heb ontzettend veel aan gepakt alles wat energie kosten. en omgezet in een positieve energie, maar nu weet ik wie ik ben, en kan en voel me krachtiger dan ooit, nu kan ik zeggen ik ben wie ik ben, dankje voor de uitleg hier heb ik echt iets aan,

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor je reactie op mijn droomuitleg, dat waardeer ik. Hard werken wordt beloond zie je nu aan jezelf en mag je de mens zijn die je werkelijk bent. Heel mooi om te lezen dat je zoveel verwerkt heb. Met liefde voor jou je droom uitgelegd waar je toch iets mee kan, dank je wel.

   Like

 5. nog een droom uit mijn jeugdjaren, was in een zwembad aan het zwemmen, aan de linkerkant plots hoorde ik iets achter me draaide me om en iets zwom snel mijn richting op
  wilde weg zwemmen maar lukte niet wat ik probeerde ik kwam niet vooruit ,het wilde me pakken ,toen werd ik wakker,

  nog een droom ,had ze in mijn jeugd jaren maar ze zijn er nog steeds tot op lengte vandaag, ervaar ze als prettig springen,kan heel hoog springen van a naar b, soms blijf ik boven lekker zweven en zie dat andere het ook proberen zonder resultaat, deze dromen spelen zich op verschillende plaatsen af ,bergen station steden .

  het leuke van je vorige droom uitleg is dat ze als sneeuw voor de zon beginnen te verdwenen,de energetische lading wat het had gaat eraf, en begint op te lossen tot niets.

  Geliked door 1 persoon

  1. Deze droom ook geanalyseerd voor Sjef, wat super en fantastisch om te lezen dat je vorige droom met uitleg helemaal oplost in het niets, keigaaf! Daar doe ik het voor 😉

   Je droom:
   Je droom:
   Een zwembad weergeeft een structuur leven aan. Ondanks dat je door je emoties moest heen zwemmen, moest je ook nog eens leven naar structuur, richting en controle. Ook was je op zoek naar emotionele ondersteuning en koestering omdat je toen een geestelijk moeilijke periode in je leven moest doorzwemmen. Onbewust en intuïef was je altijd waakzaam dat men je niet in een onbewaakt ogenblik jou niet te pakken kon nemen. Toch was je overgeleverd aan hen die jou wilden pakken en kon je niet weg. Het heeft je lang achtervolgd, zowel fysiek als geestelijk.

   Andere droom of dromen:
   Ergens hoog of bovenuit springen weergeeft dat je situaties niet onder controle had. Ondanks dat je boven je eigen verwachtingen bent uitgestegen, hebt je wel iets bereikt dat je niet had verwacht, maar je bent het niet de baas. Je had dan ook de behoefte om vrij te zijn van alle aardse beslommeringen en alles even te ontstijgen waar je ook was.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.