Dagtekst: Lichaam


“Het is belangrijk de betekenis van lichamelijke pijn te begrijpen: zij verwittigt ons dat wij zijn afgeweken van de goede weg. Indien we geen pijn zouden voelen, zouden we recht op het graf afstevenen. Niets is gevaarlijker dan een ziekte die zich in het organisme vestigt zonder het minste alarmsignaal te geven, want op de dag dat de pijn verschijnt en ons alarmeert, is in dat geval de aangerichte schade vaak onherstelbaar.
Daarom, zodra je pijn voelt en vooraleer je op geneesmiddelen te storten om ze te stoppen, begin met je af te vragen wat de oorzaak ervan kan zijn, zoek uit wat je hebt uitgericht, of je onvoorzichtig of onachtzaam bent geweest, enz. Vervolgens kun je alle nodige remedies gebruiken, maar stel je eerst de vraag naar de oorzaak van het kwaad. Indien je geen rekening houdt met de waarschuwingen die de pijn je geeft, zal de kwaal die je vanbinnen in jou toelaat, steeds moeilijker te bestrijden zijn.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Zelf de les mogen aanschouwen dat de Geest of Zelf geen lichaam bezit. Het ”lichaam” zit in de Denkgeest die er beelden en emoties aan mee geeft, zo zijn ook ziekten, pijnen en kwalen ontstaan. Daarmee kan men zichzelf ook weer genezen zonder medicijn of kruiden of therapie omdat de Geest het zelfgenezingsvermogen bezit.

Advertentie

8 gedachten over “Dagtekst: Lichaam

 1. mooie tekst en ik ben er ook mee akkoord ….MAAR … niet altijd kan je een oorzaak of reden voor de pijn vinden …. Zo heeft ooit een gekend Oncoloog tegen mij gezegd ” HET is een heel lelijke ziekte , zodra je IETS voelt …is het al TE laat ”
  (zoals vermeld in uw bericht) ….
  Dus , je kan niet echt Altijd bijtijds ingrijpen en je afvragen :wat heb ik misdaan ….en proberen op te lossen ….iede geval is anders ….en ook ieder mens is anders ….

  Like

  1. Zo praatte ik eerst ook altijd Delphine, in de menselijke en aardse vorm, door veel te leren en dieper te zien, komt men tot een gehele andere waarheid. Zeker ook toen ik me ging verdiepen in eigen gezondheid en nu eigenlijk pas besef wat de oorzaak is van mijn ziek zijn.

   In de denkgeest of ego is altijd wel een oorzaak te vinden, iedere ziekte of kwaal heeft een oorsprong die vooraf is gegaan voor het zich openbaart. Zo weet ik van Bach bloesem cursus dat achter iedere ziekte een negatieve gemoedtoestand zit. Ook Christiane Beerlandt heeft hier boeken over geschreven, een korte samenvatting kun je hier lezen

   https://marreiki.wordpress.com/2015/02/24/de-betekenis-van-de-ziektesymptomen/

   We negeren als mens heel wat af om echt naar ons lichaam te luisteren, de kleine tekenen of signalen gaan we voorbij dat er iets niet in orde is tot het te laat is. Zo ook onze levensstijl die heel wat te vertellen heeft en gevolgen heeft.

   Wanneer we dieper kijken naar onze oorsprong….een Geest zonder lichaam, zonder ziekten, zonder Ego die tegenstrijdige emoties oproept en waar je ziek van wordt. Dat is ons oorspronkelijke Zijn..

   Like

  1. Lieve kleine baby´tjes die je hart veroveren omdat ze nog zo onschuldig zijn. Maar zijn ze werkelijk zo onschuldig als ze eruit zien. Hebben ze geen vorig leven gekend en doorlopen, wat hebben ze gedaan in dat leven.

   Kijk een baby maar eens goed aan, je zult verbaasd staan hoe wijs ze je aankijken omdat ze meer weten dan dat je zelf denkt. Je weet nooit hoe zij geleefd hebben en daar mag je ook niet naar kijken wanneer een lieve baby ziet omdat het om een nieuw leven op aarde gaat en alle liefde. aandacht en verzorging nodig heeft, daar heeft het kind recht op.

   Like

  1. Je mag je gedachten gerust delen Sjef, delen is helen. Dat klopt, het is mijn tijd, maar wanneer er inspiratie is zal ik zeer zeker delen, misschien niet gelijk dan alsnog later door m’n eigen tijd te bepalen 😉

   Like

 2. Ik kan me er enigszins in vinden, al stuiten sommige woorden me nog een beetje tegen de borst. Ik heb namelijk al 10 jaar een pijnsyndroom, dat me soms het leven zuur kan maken. Maar inderdaad, wanneer de stress oploopt of ik niet goed voor mezelf zorg, wordt het erger. Van de andere kant werkt het elkaar ook in de hand; van pijn wordt je niet blij, en van niet blij zijn krijg je dan weer pijn. Wat doe je er dan aan vraag ik me af? Dat het pijnsyndroom mijn eigen schuld is, is niet echt leuk om te denken, ik hoop dat je dat begrijpt 😛 maar als het waar is wat je zegt, dan is er tenminste nog hoop! en dat is mooi 😉

  Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

  1. Elise, zelf ben ik ook een chronische pijn patiënte en het is inderdaad niet gemakkelijk om met pijn te leven. Eerder dacht ik precies hetzelfde als jij….is het mijn eigen schuld? door mijn pijnen te onderzoeken ben ik er achter gekomen, ja het is de schuld van mijn Ego waardoor ik niet naar de signalen van mijn lichaam luisterde. Achter iedere pijn zit een negatieve gemoedstoestand van het Ego. Zo is iedere Ego emotie verbonden met een orgaan. Kijk maar eens naar veel woede die aanvallen gaat plegen op je lever. Veel verdriet dat hartpijn of kwaal veroorzaakt. Vergeven is het sleutelwoord. Je Ego vergeven omdat er naar geluisterd heb en daardoor pijn heb. Jezelf vergeven omdat je de signalen van je lichaam negeert heb. En zo kan ik wel hele verhalen schrijven hier over en si dit maar 1 voorbeeld 🙂

   Hoop is er altijd zolang je de vlam maar brandend houdt 😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.