De 3 Universele Principes van Droom Yoga


De 3 Universele Principes van Droom Yoga…….

Wist je dat er veel ondernemers, kunstenaars, wetenschappers zijn die hun dromen gebruiken om hun creativiteit, bewustzijn en oplossingsgerichtheid te vergroten?Ze gaan hiernaar op zoek in hun innerlijke hulpbronnen. Vanuit een staat van volledige harmonie en bewustzijn. Net zo als je dat in ‘gewone’ yoga doet.Daarom wordt  werken met dromen ook wel droom yoga genoemd.

Ook in onze moderne tijd blijven dromen een onuitputtelijke bron voor het vergroten van je oplossingsgerichtheid en je creatieve mogelijkheden:

” Gek genoeg schrijf ik mijn meeste liedjes terwijl ik droom. Naast mijn bed liggen een blocnote en een pen, want ik word altijd wakker met een idee. Vaak lees ik de volgende morgen aantekeningen waarvan ik mij niet kan herinneren dat ik ze gemaakt heb. Dat levert de gekste ideeën voor liedjes op.”  

Johny Rotten, voormalig zanger van de Sex Pistols, levensgenieter en kaviaar liefhebber “.

Het vinden van oplossingen met de hulp van je dromen, is iets van alle tijden.

Van de droompriesters in het oude Egypte die je dromen vertaalden naar je dagelijks leven tot het bespreken en analyseren van dromen in de Romeinse senaat of de slaapyoga van Tibetaanse monniken op het berg-dak van de wereld in de Himalaya, over een ding zijn zij het eens: Dromen zijn belangrijk.

Veel volkeren over de hele werd gebruiken dromen om hun blik naar binnen te richten...

En weet je wat het interessante is? In hun methodes gebruiken ze drie technieken die hetzelfde zijn. Drie universele principes.  Nieuwsgierig naar de wat deze principes van droom yoga zijn?

Het Eerste Universele Principe van Droom Yoga 

Geef je dromen de aandacht die ze verdienen. Dromers die droom yoga van groot belang en zelfs essentieel beschouwen, krijgen daardoor ook belangrijke en essentiële dromen. Dat zorgt er weer voor dat ze hun dromen makkelijker onthouden.

Waarom? Omdat hoe belangrijk en essentieel een droom is, bepaald wordt door je emotie in en over de droom. Hoe heftiger de emotie, hoe groter de kans dat jij je droom onthoudt.

de emoties in je dromen bepalen of jij je droom onthoudt

Dit kan jij sturen. Hoe?

Is er een probleem, een weerstand of een verlangen dat je bezighoudt? Richt je aandacht hierop. Creëer een intentie waar jij in verwerkt hoe graag jij hier een antwoord op wil.

Bijvoorbeeld: “Ik moet een oplossing vinden voor de problemen in mijn relatie.”

Even een momentje niks te doen? Train je intentie. Wissel het af. De ene keer  voel je de intentie in je hele lijf. De keer daarna is het niet meer dan even er aan denken.

Op deze manier geef jij aan wat je echt belangrijk vindt. Zo geef jij je dromen de opdracht hier een antwoord op te geven.

Er zit nog een belangrijk voordeel aan je aandacht richten op zo’n specifiek probleem. Omdat je er overdag zo mee bezig bent, vergroot jij de kans dat jij ’s nachts lucide wordt.

Dit komt omdat jij je bewust bent, dat je aan het probleem aan het denken bent. Terwijl je droomt herken je hersenen de aandacht die jij er overdag aan je probleem  gegeven hebt. Dus ben je aan het lucide dromen.

Het Tweede Universele Principe van Droom Yoga 

Deze volkeren zijn ervan overtuigd dat dag en nacht één zijn. Dat is het 2e principe. Dat ook overdag, in de basis, alles een illusie is. Kinderen bij deze volkeren worden daarom getraind om overdag te doen alsof ze dromen.

wat is werkelijk het verschil tussen dag en nacht?

Waarom? Op het moment dat ze slapen en dromen, gaan hun hersenen twijfelen:  Droom ik nou of ben ik wakker?
Dat komt omdat ze overdag precies dezelfde twijfel  hebben getraind. Dus op het moment dat jij jezelf deze vraag stelt terwijl jij slaapt, ben jij bewust in je droom. Je bent lucide aan het dromen.

Doe daarom overdag alsof je in een droom zit. Zit je in de trein? Of achter je bureau? Loop je op straat? Doe net alsof je droomt. Wanneer het jou uitkomt. Iedere keer minimaal een minuut. Het liefst zo’n zes keer per dag.

Het Derde Universele Principe van Droom Yoga

Breng je droomsymbolen tot leven. Het 3e universele principe principe moedigt je aan om een belangrijk droomsymbool vorm te geven

Stel jij ontmoet iets of iemand in je droom die je super nieuwsgierig maakt of waar je bang, blij, boos of bedroefd van wordt. Je wordt wakker en vraagt je af wat je nare oom, die prachtige vlinder, dat lange donkere pad in het bos of die dromedaris met 2 hoofden voor betekenis heeft. Maak van dit beeld, deze droom, dit gevoel je eigen kunstwerk.

wat is het dat jou opvalt in een droom?

Oh jee een kunstwerk hoor ik je denken maar ik ben helemaal niet creatief of artistiek. Of beide niet. Maakt niets uit. Ik heb zelf 2 linkerhanden. Op school kreeg altijd een 5 voor tekenen en die 5 voor handenarbeid was ook alleen voor de moeite.

Het gaat erom dat jij je droom of droomsymbool schildert, knutselt, beschrijft of zingt. Op jouw manier. Dat is kunst. Of het nu mooi, lelijk, goed, slecht, bijzonder of saai is.

Door je droomsymbolen vorm te geven, geef jij een deel van jezelf weer. Je zegt dan eigenlijk tegen dit deel van jezelf: Ik zie je, ik hoor je, ik voel je en ik wil je leren kennen.

Zet je kunstwerk op een plek waar je er regelmatig meer geconfronteerd wordt.  Ieder keer wanneer jij je kunstwerk ziet, stel jij jezelf de vraag:

Wat betekent mijn kunstwerk? Of wat betekent mijn droom?

vader-zoon-test-de-realiteit-droom-yoga-

Tenslotte

Bijzonder toch? Dat mensen, stammen, volkeren van over de hele wereld precies dezelfde principes hebben om droom yoga te beoefenen. Misschien niet zo gek nu we steeds meer leren over kwantumverstrengeling.

Wat dat is ? Kwantumverstrengeling heeft ermee te maken dat als een atoom wordt gescheiden deze 2 delen altijd met elkaar verbonden blijven. Elkaar beïnvloeden. En als je dan bedenkt dat wij als mensheid, nou eigenlijk de hele aarde, ooit is ontstaan uit een ééncellig organisme, dan…….

 

Bron: Jeroen Jansen E-book ”Wakker worden”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.