5 natuurlijke remedies tegen tinnitus


 

 

earHet zal je verbazen, maar ik krijg dagelijks mailtjes met de vraag of ik iets weet tegen tinnitus. Tinnitus is een hinderlijke fluittoon, die maar niet weggaat. Heel hinderlijk dus!
Ik dacht, laat ik hier maar even een blog aan wijden, dan kan ik mensen hiernaar verwijzen!

De 5 natuurlijke remedies tegen tinnitus:

Ginkgo biloba
Dit is één van mijn favoriete supplementen. Het werkt op tal van terreinen, maar verbetert vooral de bloedcirculatie. Laten mensen met tinnitus dit nu goed kunnen gebruiken! Op de een of andere manier is de doorbloeding vaak verstoord in het oor, waardoor de fluittoon kan opspelen. Je kunt ook beter geen koffie drinken. Koffie vernauwt de bloedvaten en kan tinnitus dus in de hand werken.

Sesamzaadjes
Volgens de chinezen kunnen sesamzaadjes bijdragen aan de genezing van tinnitus. Een makkelijke manier om dit binnen te krijgen is het eten van tahin. Je kunt dit combineren met een rijstmaaltijd, of een glutenvrije cracker.

Neem extra vitamine B12
Heel veel mensen die last hebben van tinnitus hebben een tekort aan de B-vitamines. Vooral B12 is een beruchte. In het verlengde hiervan kun je dus beter geen voeding nemen die B-vitamines uit je lichaam rooft, zoals suikerrijke producten.

Kies voor zink
Tinnitus wordt vaak in verband gebracht met een tekort aan zink. Je kunt zink als supplement gebruiken, maar ook kiezen voor natuurlijke zinkrijke voeding zoals oesters, pompoenzaad, paranoten en pecannoten.

Magnesium
Dit is een stof die zorgt voor ontspanning, ook van de aderen. Het laat de bloeddruk dalen en verbetert de doorbloeding. Om deze reden hebben veel mensen met tinnitus baat bij dit middel. Kies wel voor magnesiumcitraat. In de meeste supplementen maken ze gebruik van magnesiumoxide, wat in het ziekenhuis als laxeermiddel wordt gebruikt. Voeding rijk aan magnesium is onder andere noten en bladgroen.

O ja, nog een laatste tip: volgens sommigen kan aspirine de fluittoon versterken. Je kunt er dan ook maar beter niet al te gretig gebruik van maken.

Leuke post? Blijf in de toekomst op de hoogte van dit soort artikelen en word lid van onze gratis wekelijkse Nieuwsbrief!

Bron: http://www.ahealthylife.nl/5-natuurlijke-remedies-tegen-tinnitus/

 

Zelf heb ik hier ook veel last van. Dat is gekomen na een zeer lange operatie aan mijn hoofd en oor waar tumoren zaten. Het is zeer hinderlijk en weinig tegen te doen dan ermee te leren leven en door de geluiden heen te leren luisteren. Wanneer je dat kan, zullen de geluiden veel minder hinderlijk zijn.

Zelf heb ik Gingko Biloba geslikt jaren lang zonder resultaat, maar de ene mens is de ander niet en kan het degelijk wel helpen.

Advertentie

18 gedachten over “5 natuurlijke remedies tegen tinnitus

 1. Hoi Marianne , een vriendin van me heeft dit gekregen toen haar vader is gestorven . Haar vader had dit ook . Zij heeft er vrede mee en zegt altijd “pap is in mijn oor gekropen en blijft zo altijd bij me ” . Liefs en dikke knuffel , X

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij mij is het niet erfelijk, is wel ontstaan na de zeer grote operatie. Ergens zit er een spirituele achtergrond achter, bij mij zijn het er 2, veel dingen gehoord die te erg voor woorden zijn en hoog gevoeligheid.

   Wel mooi hoe je vriendin er vrede mee heeft en de link naar haar vader legt. Zelf leef ik er ook niet naar, mocht het te erg zijn? vraag ik aan boven of het geluid wat zachter mag en gebeurt meestal ook nog eens 🙂 Liefs en dikke knuffel x

   Geliked door 1 persoon

 2. dank je wel voor deze informatie, ik heb er ook enkele jaren hele erge last van, van de specialist in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat er geen behandeling voor was en dat er geen medicijnen voor waren en dat ik er maar mee moest leren leven

  Like

  1. Graag gedaan Lester. Dat klopt, er is niet speciaal een behandeling, methode of medicijn voor. Wel kun je proberen om door de ”geluiden” heen te leren luisteren zodat ze op de achtergrond verdwijnen. Tenminste….mij helpt het in ieder geval 😉

   Dokters kijken alleen in de geleerde boeken, niet naar de spiritualiteit er achter. Want Tinnitus heeft een oorzaak. Ga eens hier naar op zoek bij jezelf wanneer het begonnen en vooraf gebeurd is. Onder deze reactie plaats ik er nog eentje die gaat over de geestelijke oorzaak achter Tinnitus.

   Like

 3. Oorsuizen

  Opgesloten in je eigen negatieve gedachtewereld. Valse trots; je duwt anderen van je af. Weerstand, koppigheid, angst om naar je diepste zelf te luisteren, om naar wijze en mooie waarheidlievende boodschappen te luisteren. Jij fixeert je liever op het duistere van de wereld, op de ‘zonden’ van de anderen, op het geroddel in de blaadjes, op vreemde zaken die vér van je af liggen, zo meen je… in feite gaat het om een weerspiegeling van je eigen pessimistische levensvisie, van jouw donkere leegte, van de angsten. Jij klampt je vast aan het duistere, het lagere.
  Jij leeft niet echt hier-en-nu in de realiteit: jij leeft in een erg subjectieve gedachtekring ‘Ik weet het toch best’; jij zet jezelf gevangen in je bevooroordeelde verbeeldingswereld. Misschien ontmoet je wel spitsbroeders, sekteleden of roddelgroepen, waarbij graag bekrompen, donkere zaken op de toog worden gegooid.
  Jij botst met anderen; jij bent niet helemaal eerlijk tegenover jezelf.
  Jij loert naar het duivelse, jij smeedt geheimzinnige plannen in je hoofd, jij vecht tegen je eigen waangedachten, jij denkt je op het kwade te moeten voorzien. Jij gluurt met een zekere hardheid in gedachten naar datgene wat onfris ruikt, jij vult je eigen leegte op met duistere waandenkbeelden. Jij vliegt van hier naar daar met je gedachten, maar gevoelsmatig ben je hoekig en koud, verwarm jij jezelf met het vuur van ‘vreemde zaken’.
  Jij bijt je vast in het andere, in het donkere; jij verhindert jezelf om soepel en blij vanuit je hart te leven. Jij gelooft niet in vreugde, in de zon, in geluk. Vaal gaat het hier om heel duistere onbewuste sferen en verwachtingen…

  Opvoeding en indoctrinatie, religieuze bekrompenheid en vooroordelen: bouw jij je leven op dit onecht gezag? Keer je nu in alle eerlijkheid naar het goddelijke gezag diep in jezelf en luister naar je innerlijke wijsheid. Laat je niet langer onbewust manipuleren door benauwende levensfilosofieën die geen respect hebben voor elke mens op zich, die de mensheid indelen in categorieën wit en zwart.
  Kijk naar jezelf, sta hier-en-nu met beide voeten op de grond en word nuchter: leg je fantasie aan banden. Blijf aanwezig bij de realiteit en ontdek nu het mooie in jezelf, in het leven. Het kwade in de wereld is slechts het gevolg van een tekort aan inzicht. Wanneer jij je richt op het duistere of datgene wat jij als duister veroordeelt duidt dit erop dat jij niet echt gelooft in die kracht van goedheid in jezelf. Heeft men je wijsgemaakt dat de mens ‘slecht’ is en dat jij hiervoor moet opletten? Dan zal jij op de loer liggen, dan zal jij het kwade in de wereld versterken, omdat ook jij je erop concentreert.
  Echter, durf jij de liefde en de ware levensvreugde, lichtere verwachtingen i.p v. angsten in je leven toestaan, dan draag jij je steentje bij aan het opbouwen van een nieuwe aarde. Sta licht en vreugde toe in je leven!
  Laat die weerstand varen tegenover je innerlijke Zelf, bouw je leven niet op duistere vooroordelen; erken het mooie in jezelf en in de anderen; geef je over; buig een keer soepel door in plaats van alles op eigenzinnige, kortzichtige wijze ‘best’ te weten, want jouw oordeel is niet op een ware basis gebouwd. Luister niet langer naar destructieve invloeden uit je opvoeding, maar stel je open voor de verscheidenheid van mensen; elkeen heeft zijn verhaal. Geen gezag, geen systeem, geen wet buiten je heeft de waarheid in pacht. Luister naar je hart en gluur naar het mooiste in ’t leven.
  Breek die koppige eigenzinnigheid, wordt flexibel en zachter; richt je binnenwaarts en speel geen rechter.

  Bron: Christiane Beerlandt

  Like

  1. Dank je wel Thomas, er wordt te weinig aandacht geschonken aan deze hinderlijke aandoening. Je wordt er soms inderdaad gek en moet je leren luisteren door de hinderlijke geluiden heen naar de natuurlijke geluiden. Bij mij gaat het soms ook nog eens gepaard met duizeligheid.

   Bedankt voor je reactie 🙂

   Like

   1. Als er nog mensen als jij en ik aandacht aan geven, geven we al een duwtje in de juiste richting. Na mijn logje van gisteren zocht ik via ‘tags’ wat de laatste tijd op WordPress werd gepubliceerd over tinnitus, en was aangenaam verrast.

    Like

    1. Als er interessant nieuws komt over deze ”auditieve handicap” zoals ik het noem, zal ik het zeer zeker delen. Omdat het eigenlijk geen ziekte is, wordt er weinig aandacht aan besteedt terwijl er genoeg mensen rondlopen met dit symptoom. Ook bepaalde vermoeidheid, stress net als een griep of virus kunnen de sterkte van geluiden versterken. Alleen is dat moeilijk om tegen te houden.

     Wat ik mezelf weleens heb afgevraagd, hoe kan het dat je ’s nachts niets hoort als je slaapt? omdat men het niet bewust is dan?

     Apart dat je door Tinnitus op mijn blog terecht kwam en nog eens verrast bent ook 🙂

     Gelukkig laat ik mijn leven niet beheersen door deze geluiden terwijl er mensen zijn die het niet aankunnen en zelfs zelfmoord plegen.

     Heb je zelf ook een artikel geschreven over dit onaangename symptoom?

     Like

     1. Gisteren deed ik dit :), en ik was benieuwd of anderen mij voor waren geweest. Jij dus, onder anderen…
      En ja, als ik griepsymptomen heb of een stressvolle dag heb gehad, fluit het nog harder in mijn oren. Precies alsof één of ander duiveltje een extra duit in het zakje wil doen.

      Like

      1. Gelezen en gereageerd 🙂 Hahaha een duiveltje in je oren of is het in je hersenen? Nee serieus, weet precies wat je bedoelt. Het is zoals de titel van je logje zegt….een never ending story waar je maar gelukkig mee mag zijn 😉

       Like

        1. Helemaal mee eens Thomas, niemand is hier echt ‘gelukkig’ mee en toch moeten we het ermee doen en zoals artsen of therapeuten zeggen…’Ik kan niets voor U doen, U moet proberen ermee te leven’.

         Voor mezelf eerder een onderzoek gedaan naar de oorsprong van deze symptoom. Als kind en volwassene heel veel ‘harde en negatieve woorden’ gehoord die een grote invloed en impact hebben achtergelaten en zijn blijven hangen in je bewustzijn en denken, en daar toch naar geluisterd heb in plaats van naar mezelf te luisteren. Voor nu ‘lijkt’ Tinnitus een soort bescherming hier tegen negatieve woorden.

         Christiane Beerlandt (Belgische schrijfster en levensfilosoof) heeft eens een boek geschreven ”Sleutel tot zelfbevrijding” waarin zij psychologische achtergronden van ziekten of kwalen uitlegt. Zelf heb ik het boek ook en deel een stukje van oorsuizen (tinnitus). Bekijk het algemeen (mensen, wereld, maatschappij) en niet alleen de opvoeding..

         In een eerdere reactie hierboven van mezelf staat het uitgebreider.
         Misschien kan je hier iets mee, hoeft niet omdat alles mag en niets hoeft 😉

         OORSUIZEN (Tinnitus)
         Opvoeding en indoctrinatie, religieuze bekrompenheid en vooroordelen: bouw jij je leven op dit onecht gezag? Keer je nu in alle eerlijkheid naar het goddelijke gezag diep in jezelf en luister naar je innerlijke wijsheid. Laat je niet langer onbewust manipuleren door benauwende levensfilosofieën die geen respect hebben voor elke mens op zich, die de mensheid indelen in categorieën wit en zwart.
         Kijk naar jezelf, sta hier-en-nu met beide voeten op de grond en word nuchter: leg je fantasie aan banden. Blijf aanwezig bij de realiteit en ontdek nu het mooie in jezelf, in het leven. Het kwade in de wereld is slechts het gevolg van een tekort aan inzicht. Wanneer jij je richt op het duistere of datgene wat jij als duister veroordeelt duidt dit erop dat jij niet echt gelooft in die kracht van goedheid in jezelf. Heeft men je wijsgemaakt dat de mens ‘slecht’ is en dat jij hiervoor moet opletten? Dan zal jij op de loer liggen, dan zal jij het kwade in de wereld versterken, omdat ook jij je erop concentreert.
         Echter, durf jij de liefde en de ware levensvreugde, lichtere verwachtingen i.p v. angsten in je leven toestaan, dan draag jij je steentje bij aan het opbouwen van een nieuwe aarde. Sta licht en vreugde toe in je leven!
         Laat die weerstand varen tegenover je innerlijke Zelf, bouw je leven niet op duistere vooroordelen; erken het mooie in jezelf en in de anderen; geef je over; buig een keer soepel door in plaats van alles op eigenzinnige, kortzichtige wijze ‘best’ te weten, want jouw oordeel is niet op een ware basis gebouwd. Luister niet langer naar destructieve invloeden uit je opvoeding, maar stel je open voor de verscheidenheid van mensen; elkeen heeft zijn verhaal. Geen gezag, geen systeem, geen wet buiten je heeft de waarheid in pacht. Luister naar je hart en gluur naar het mooiste in ’t leven.
         Breek die koppige eigenzinnigheid, wordt flexibel en zachter; richt je binnenwaarts en speel geen rechter.

         Like

          1. Geweldig hè Thomas om zoveel herkenning te lezen 😉 Het is een supermens die Christiane al is ze vorig jaar overleden. Heel graag gedaan om jou en mijn medemens verder te helpen 🙂 Mocht je nog ergens mee zitten, vraag gerust, dan zoek ik in haar boek voor je op.

           Like

 4. Een oud lijntje over oorsuizen maar daarom niet minder actueel.
  Nu kamp ik er ook mee.
  Intussen raad gaan zoeken – medisch gezien kan het allerlei oorzaken hebben.
  Oplossing (indien geen fysieke oorzaak) ligt in de focus verleggen – geen aandacht meer aan geven – niet over praten, niet naar zoeken, niet over denken…. zodat je hersenen leren dat dit minder belangrijk is en op die manier ook minder tinnitus gaan produceren.
  Zelf ga ik mijn oplossing nu eerst zoeken in hypnose.
  Daarmee kan je , via je onderbewuste, je hersenen de boodschap geven dat ze ermee mogen ophouden, dat het niet meer dient, dat het genoeg is.

  dank voor het citaat van C Beerlandt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.