Zielsliefde


301763736_640

Wat is zielsliefde?
Zielsliefde is een verzamelnaam voor de ervaring van de bijzondere liefde tussen soulmates, zielsverwanten en tweelingzielen.
Zielsliefde wordt het ook gepersonaliseerd gebruikt om de persoon aan te duiden via wie je die liefde ervaart zoals ´mijn zielsliefde´.

Zielsliefde wordt vaak benoemd als de diepste liefde op aarde. Zielsliefde is niet te creëren, niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren. Het is er of het is er niet. Je zou kunnen zeggen dat je het alleen kunt ‘hervaren’. Zielsliefde is liefde die over levens heen gaat.

Theorie
Het verschil tussen zielsliefde en gewone liefde is dat het losstaat van de persoon via wie je die liefde ervaart. Zielsliefde is gebaseerd op het concept van reïncarnatie. (Hierbij is er een niet-stoffelijke ziel die een reeks van incarnaties heeft in de menselijke vorm als verschillende personen.) Zielsliefde is liefde tussen twee zielen en gaat daardoor over levens heen. Zielsliefde, de liefde tussen de twee zielen, bestaat altijd op het niet-stoffelijke zielsniveau en sommige mensen ervaren een sneak-preview van deze liefde op aarde.

Een meer wetenschappelijke theorie is dat twee mensen qua energiefrequentie zo hetzelfde zijn dat er resonantie optreedt bij (oog)contact. Door deze resonantie kan er een heel sterke energie ontstaan tussen twee mensen.

Kenmerken
Mensen die zielsliefde hebben ervaren noemen het meest de volgende kenmerken:
– Je voelt je samen volledig één en compleet
– Een magnetische aantrekkingskracht tussen elkaar
– Een gevoel alsof je elkaar altijd al gekend hebt
– Een diepe onvoorwaardelijke liefde
– De liefde is er, je hoeft er niets voor te doen
– Je weet alles van elkaar, terwijl dat normaal gesproken onmogelijk zou zijn
– Een gevoel van ‘thuiskomen’ bij elkaar
– De ander is de ultieme spiegel van jezelf
– Elkaar telepathisch aanvoelen
– Elkaar aantrekken en wegduwen
– Je kunt altijd volledig jezelf zijn bij elkaar

Aspecten van zielsliefde
– De diepe liefde
Het meest kenmerkende is de diepe onvoorwaardelijke liefde die je voor elkaar ervaart, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Alleen degene die het ervaren hebben, kennen dit ongelofelijk diepe liefdesgevoel. Het wordt veel omschreven als een ‘magnetisch aantrekken’ van elkaar.

– De heftige confrontaties
Je zielsliefde is je zuiverste spiegel van jezelf. Daardoor zie je door hem of haar alles van jezelf zoals nooit eerder. Je ziet zowel de mooiste als de minst mooie aspecten van jezelf. Dit geeft je zoveel inzicht in jezelf dat je vanaf nu vooral keuzes gaat maken die in overeenstemming zijn met wat je echt wil.

– Het loslaten van elkaar
Het is tegenstrijdig; een persoonlijkheid aan de ene kant met liefde van de ziel aan de andere kant. Mogelijk is dit de reden waarom de relatie met de zielsliefde meestal niet duurzaam is. Onze persoonlijkheid moet leren begrijpen dat liefde niets met een ander ‘hebben’ heeft te maken maar met zelf ‘zijn’. Om dat te kunnen leren is het loslaten van elkaar op het niveau van de persoonlijkheid belangrijk. Loslaten is dus alleen het loslaten op het niveau van de persoonlijkheid. De ander niet willen ‘hebben’. Loslaten gaat niet over de band met die ander maar over hoe je tegen die band met die ander aankijkt. Of je je wel of niet afhankelijk van die ander opstelt. Of je je wel of niet laat leiden door wat hij of zij wel of niet doet.

– Afsluiten voor elkaar
Zielsliefde bestaat dankzij de wederkerigheid. Niet voelen kan niet als het er is. Ontkennen of negeren of afsluiten wel. Iemand kan er bewust voor kiezen om niet aan deze liefde toe te geven. Iemand kan er ook gewoon nog niet aan toe zijn om zoveel confrontatie met zichzelf aan te gaan en zich dan afsluiten voor die zielsliefde

Doel
Zielsliefde is een snelweg naar authenticiciteit, naar ‘jezelf zijn’, naar ‘echt’ zijn.
Dat begint met liefde voor jezelf en het besef dat je zelf liefde bent.

Meestal is het doel van je ontmoeting met je tweelingziel ook niet om bij elkaar te blijven maar om elkaar ‘wakker te maken’, om elkaar bewust te maken van hoe je zelf omgaat met belangrijke keuzes in je leven. Of om juist te laten beseffen dat je belangrijke keuzes ontwijkt. Om bewustzijnsverhoging bij elkaar.

Contrast
Zielsliefde is om je contrast te bieden waardoor je inzicht in jezelf krijgt op een moment dat je van je levenspad af dreigt te raken (je bent dan overwegend niet authentiek meer). Het doel is je meer met jezelf te verbinden. Daarvoor krijg je de ultieme spiegel van jezelf waardoor je heftig met jezelf en je eigen keuzes geconfronteerd wordt. Om die confrontatie aan te kunnen en hanteerbaar te maken krijg je die ultieme liefde mee zodat je de zelfreflectie aan wilt gaan en vol kunt volhouden. Het loslaten van je zielsliefde is een essentieel onderdeel van zielsliefde. Hierdoor ervaar je dat je liefde alleen in jezelf kunt vinden en dat je zelf liefde bent. Dit besef is onderdeel van het ‘wakker maken’, het draagt enorm bij tot verbinding met jezelf.

Zelfbewustwording
Een zielsliefde ontmoet je dus niet zomaar, dat heeft een reden. die reden is vaak zelfbewustwording. Meestal is het doel elkaar ‘wakker te schudden’ en elkaar meer in verbinding met zichzelf te brengen. Meestal is het doel niet om een duurzame ‘aardse’ liefdesrelatie te hebben. Veel mensen kennen zielsliefde van de romantische verhalen. Wat de meeste mensen niet kennen is de andere kant van zielsliefde; de confrontaties met jezelf. Je wordt geconfronteerd met jezelf door de spiegeling van de ander. Daardoor krijg je een unieke kans om je echte zelf (terug) te vinden. Je wordt wakker geschud als het ware.

Wakker geschud betekent dat je een diep inzicht krijgt in wat je waarom doet in je leven. En inzicht in wie je bent en inzicht in wat je werkelijk belangrijk vindt in t leven. En welke rol liefde speelt in je leven. Je kunt dan tot de conclusie komen dat je niet doet wat je werkelijk belangrijk vindt. Of dat je niet leeft zoals je bent. Nu je deze kennis hebt, nu je wakker geschud bent heb je de keus of je je leven gaat leven zoals het werkelijk belangrijk vindt, zoals je werkelijk bent. Je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen natuurlijk. Wakker schudden dwingt je tot kiezen hoe je verder wilt met je leven.

De confrontatie van het wakker schudden door je zielsliefde is heel heftig maar slechts het begin, die keuzes waar je voor staat zijn ook heel heftig om te maken omdat het vaak hele fundamentele keuzes zijn. En dan moet je je leven nog omgooien zodat je volgens je gemaakte keuzes gaat leven, dat is ook heel heftig want je verandert nu zelf je leven.
Je zou kunnen zeggen dat de keuzes die je maakt nadat je wakker geschud bent en de veranderingen in je leven die daar het gevolg van zijn niets anders is dan je echte zelf weer terug te vinden. Op deze manier dus heb je eerst je (niet echte) zelf verloren om je echte zelf weer terug te vinden.

Het niet meer hebben van verwachtingen naar de ander toe lijkt ook bij zielsliefde te horen. Echte liefde kent geen verwachtingen. Dat zijn we niet gewend. Dat is vaak ook een moeilijk leerproces.

Tweelingzielen

Iedere ziel heeft dus één spirituele tegenhanger of een tweeling die hun exacte tegenpool is. Toen de ziel werd geschapen was dat een manifestatie van het idee van een God / Godin beeld van de oneindige bron. Eén deel van de complete ziel werd de yin of vrouwelijke kant en het tegenovergestelde deel werd de mannelijke of yang zijde. Beide delen van de tweeling behielden een kiem of kern van hun tegenhanger. Deze spirituele tegenhangers zijn met elkaar verbonden door de eeuwigheid. Tweelingzielen belichamen een diepe onvoorwaardelijke liefde die eeuwig is, puur en van de hoogste vorm.
De liefde die tweelingzielen ervaren is een gevoel van volmaakte eenheid, en is onvoorwaardelijk. Tweelingzielen zijn voorbestemd voor elkaar.

Zielsliefde als ervaring
Zielsiefde is een ervaring een soort sneak-preview van een-zijn, een heel duidelijk voorbeeld. Hierdoor kun je leren (meer) 1 te worden met jezelf, met anderen en met alles. Wat je nog verhindert om (meer) 1 te worden is je persoonlijkheid, die denkt dat liefde gekoppeld is aan een andere persoon (je zielsliefde). Dat is niet zo, je zielsliefde spiegelt alleen maar jouw eigen liefde. Als je je zielsliefde loslaat (in de zin dat jouw liefdeservaring en gelukbeleving niet afhankelijk is van die persoon) dan vindt je een innerlijke kracht, zo groot als je die nog nooit gekend hebt.

Op http://www.zielsliefde.nl vindt je ongeveer 200 ervaringsverhalen van mensen die zelf zielsliefde hebben ervaren. Een rode draad in de meeste verhalen is dat mensen een bijzonder heftig en proces doormaken waardoor ze uiteindelijk blijvend gelukkiger in het leven zijn. Zielsliefde is vaak een levensveranderend proces, enigszins te vergelijken met een ‘bijna dood ervaring’. Waar een ‘bijna dood ervaring’ vaak minuten duurt, duurt een zielsliefde-ervaring meestal enkele jaren. Beide fenomenen laten mensen een ongekende diepe liefde ervaren waardoor de mensen volledig anders in het leven staan na de ervaring.

Loslaten in plaats van relatie
We zijn snel geneigd zijn een vertaling te maken. Dat we automatisch de diepste liefde die we ervaren vertalen in een liefdesrelatie als partners die voor altijd bij elkaar blijven. Formats voor relatievormen zijn gebaseerd op de persoonlijkheid van mensen. Zielsliefde laat zich niet vangen in formats. Het staat los van je persoonlijkheid. Je hebt al de diepst mogelijk relatie, op zielsniveau en je wil ook een relatie op aards niveau. Voor sommigen is dat weggelegd voor de meeste alleen voor korte tijd. De meeste mensen die zielsliefde ervaren moeten om wat voor reden dan ook, binnen korte tijd hun zielsliefde weer loslaten, blijkt uit ervaring.

Loslaten klinkt heel tegenstrijdig bij een ultieme liefde. Het mooiste wat je hebt, om dat te moeten afgeven. Mensen kunnen heel gelukkig worden als als ze hun zielsliefde kunnen loslaten. Als je dat hebt geleerd, dan ben je voor je geluk niet meer afhankelijk van je tweelingziel. Je bent dan zo sterk geworden dat je geluk nergens anders meer van afhankelijk is, dan van jezelf. Geluk wordt dan een keuze, die je elk moment opnieuw kunt maken.

Als je je zielsliefde losgelaten hebt dan kun je nog steeds prima gelukkig worden met een ander, ook al is die liefde nooit zo diep. Geluk en liefde is niet afhankelijk van een ander maar alleen van jezelf.

Leren loslaten is waarschijnlijk het moeilijkste van zielsliefde. Dit is de ‘pijn’ waarover iedereen het heeft. Maar dit is ook het mooie van zielsliefde. Je krijgt een waanzinnige kans om dit ‘loslaten’ te leren. En als je deze kans benut dan kun je daardoor spiritueel enorm groeien. Dit groeien en dit leren loslaten kan maanden maar ook jaren duren of zelfs je hele leven. Bij elk stukje ‘loslaten’ wordt je gelukkiger is de ervaring van velen.

Het proces van verwerking
Het kan soms nog jaren duren voordat je de inzichten die je hebt opgedaan kunt of durft te integreren in je alledaagse leven. De diepgaande inzichten die je heel plotseling ervaart kun je vaak nauwelijks verwerken in het tempo en de heftigheid waarin ze komen. Een manier om dit te kunnen verwerken is om afstand te nemen en je terug te trekken in jezelf. Dit zie je veel in de verhalen over zielsliefde. Een andere manier om dit te kunnen verwerken is dat je je ook een tijd je mee kunt laten voeren met alle nieuwe ervaringen en alles op een later tijdstip pas verwerkt. Zo mis je niets van de ervaringen.

Bron: Tiny Kanters

Zielsliefde is zo prachtig, zelf ervaar ik ook zo’n diepe liefde met mijn oudste zoon. Daar zijn geen woorden voor om uit te leggen dan alleen te ervaren en voelen. Er is ook geen afwijzing of afsluiten aanwezig dan alleen puur te zijn voor elkaar met de spiegel. Hoop wel ooit eens mijn ware tweelingziel te ontmoeten in dit leven die ik tot nu toe nog niet ontmoet heb.

Advertentie

4 gedachten over “Zielsliefde

 1. is er een verschil tussen “zielsliefde” en “onvoordelijk liefhebben ” ????
  Onvoorwaardelijk liefhebben heb ik gedurende 3 jaar mogen kennen….. niets is mooier dan dit …. amper 3 jaar dan is hij ziek geworden en gestorven ….

  Like

  1. Zielsliefde is onvoorwaardelijke liefde, ze is er zonder iets aan toe te voegen, zuiver.

   Soms is 3 jaar voldoende om zielsliefde te ervaren, de verbinding zal nooit verbroken worden na het aardse bestaan. hij zal je Gids zijn tot jullie weer samen zijn. Wel spijtig dat het zo kort geduurd heeft, ook dat heeft een reden..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.