Herken jij de symptomen van een hoger bewustzijn bij jezelf?


Herken jij als hooggevoelige, de symptomen van een hoger bewustzijn bij jezelf?

We leven in een monumentale tijd waarin de mensheid een verschuiving meemaakt naar een hoger bewustzijn. Van een derde dimensie bewustzijn naar dat van een vijfde. Wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn bereikt, dan kan dit een beleving geven als die van een permanente staat van vrede, zegening, liefde en vreugde en er is geen moeite nodig deze staat te behouden, geen malende gedachtegangen meer die je de hele dag en soms ook de nacht in beslag nemen. Dit is een natuurlijk en automatisch proces als je leeft vanuit een hoger bewustzijn. Alle negatieve energie wordt vanzelf weg gefilterd. In deze staat beginnen mensen zichzelf te zien in ieder ander, zowel mens als dier. Het hart gaat open.

Ze voelen liefde voor iedereen en er stromen geen negatieve gedachten in de hersenen van diegene die het bewustzijn van de vijfde dimensie heeft bereikt. Eigenlijk worden alle negatieve gedachten weg gefilterd. Het wordt stil in je hoofd, zonder het permanente gekakel dat iemand binnenkrijgt in de derde dimensie. Eigenlijk zijn er helemaal niet veel gedachten die binnenstromen in de hersenen van iemand die de vijfde dimensie heeft bereikt. Behalve als ze noodzakelijk zijn om hen van de ene gebeurtenis of moment naar het andere te brengen. Gewoon alleen praktische en functionele gedachten, zodat het ego-bewustzijn jou ondersteunt in deze wereld. Je doorziet patronen en nare emoties en gevoelens beleef je maar heel kort of ze blijven uit. Je relativeert razendsnel. Je herstelt sneller van situaties en betrekt niet alles meer op jezelf, je ziet deze eerder vanuit een objectief perspectief.

Wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn bereikt is zijn/haar perceptie van tijd veel langzamer geworden. De klok lijkt wel snel te gaan maar in beleving is er dan niet veel tijd verstreken. Dit zou je kunnen vergelijken met wat er gebeurt als iemand doodgaat. Wanneer iemand sterft gaat deze over van het bewustzijn van de derde naar dat van de vierde dimensie. Er wordt wel gezegd dat terwijl er jaren voorbijgaan op aarde, dit slechts enkele minuten lijken in de geesteswereld.

Dit verklaart waarom er in de geesteswereld nauwelijks tijd verstrijkt, terwijl op aarde dan juist veel. Diegene die ooit een bijna doodervaring hebben gehad als gevolg van een ongeluk of iets dergelijks, zullen misschien ook gemerkt hebben dat hun hersenen langzamer gaan werken in dit soort situaties. Het lijkt alsof alles in slow motion gaat. De ziel bereidt zich voor om van een derde naar een vierde dimensie bewustzijn over te gaan. Dat verklaart waarom de tijd langzamer lijkt te gaan. In dat kader is de uitdrukking “tijd is een rekbaar begrip” toepasselijk en wie weet is het wel ontsprongen aan dit fenomeen.

Je kunt dit ook merken bij meditatie. Ook hier lijkt het alsof er niet veel tijd is verstreken, maar de klok aan de muur vertelt een ander verhaal. Ook hier beweegt de geest zich buiten de grenzen van de derde dimensie. Hetzelfde fenomeen doet zich voor in ons fysieke leven in ons stoffelijk lichaam op deze 3D aarde waarbij onze energieën toenemen en we ascenderen (klimmen op) naar de vijfde dimensie. Onze perceptie van tijd wordt langzamer.

Wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn bereikt leeft hij/zij alleen nog in het nu, zonder referentie aan het verleden. Ze kunnen vroegere herinneringen wel ophalen als ze die nodig hebben, maar blijven niet in de emoties en pijnlichaam van dat verleden hangen, ook wel eens het gekwetste kind genoemd. Hun geest is op natuurlijke wijze geconcentreerd op het nu zonder dat ze daarvoor ook maar enige moeite hoeven te doen. Het is eenvoudigweg de staat waarin ze zijn en waarin ze automatisch leven. Moet je nagaan hoeveel tijd er dan overblijft waarin je kunt creëren.

Omdat iemand die de vijfde dimensie heeft bereikt vanzelf in het nu leeft, heeft hij/zij ook geen referentiekader in de toekomst. Wat ook betekent dat ze zich geen zorgen maken over wat komen gaat. Ze leven eenvoudigweg van moment tot moment en van gebeurtenis tot gebeurtenis. In het nu dus.

Iemand die het vijfde dimensie bewustzijn heeft bereikt, kan ook sterkere helderziende en intuïtieve gaven ervaren. Ook zal het bewustzijn veranderen van een staat die op denken is gebaseerd naar een intuïtief weten. Het is een innerlijk weten, als je hierop leert vertrouwen kan je leven een wonderlijke wending nemen waarop alles lijkt te kloppen. Gelijktijdig zal iemand ook weten of informatie ‘goed’ of ‘fout’ is, gebaseerd op de energie waarmee het resoneert, omdat alles energie/trilling is. Zelfs onze gedachten zijn energie.

Manifestatie, het creëren, is ook veel gemakkelijker wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn heeft bereikt. Meditatie, visualisatie, rituelen, energie stoppen in intenties en enige focus of kennis van de Wet van Aantrekkingskracht blijft nodig. Alleen een lichte gedachte over wat gewenst is, is genoeg om dit te manifesteren in fysieke werkelijkheid. Het is heel wonderlijk hoe dit werkt, maar het werkt!

Depositphotos_10690919_s-2015

In veel omstandigheden is zelfs een gedachte over wat men wenst niet nodig, omdat alles in het universum eenvoudigweg gesynchroniseerd is. Als je leeft in het natuurlijke ritme van je ‘zijn’ en in synchroniciteit met het universum dan klopt alles altijd.

Dit is zo’n fascinerende tijd om op aarde te leven, langzaam ontwaken we, de een sneller dan de ander. We groeien in de richting van een staat van zijn die vrij zal zijn van de wanklanken en beperkingen van de derde dimensie. Een prachtig mooi vooruitzicht. Hoe zal de nieuwe wereld er dan uit gaan zien. Binnen de jaartraining voor hooggevoelige vrouwen gaan we daar op een nuchtere en praktische manier dieper op in.

Bedankt voor het lezen. Ik nodig je uit om hieronder jouw reactie achter te laten wat jij weet over de dimensies en wat dit voor jou in je dagelijkse leven betekent?

Tamara Beekmans www.vrouwenkrachtacademie.nl

Copyright Tamara Beekmans 2015

Oprichtster van de Vrouwenkrachtacademie; begeleiding voor hooggevoelige vrouwen, van ego naar hartbewustzijn.

bron: http://vrouwenkrachtacademie.nl/herken-jij-als-hooggevoelige-de-symptomen-van-een-hoger-bewustzijn/

Herken heel veel uit het artikel terug bij mezelf, zo ook de tijd.

15 gedachten over “Herken jij de symptomen van een hoger bewustzijn bij jezelf?

 1. In meditatie heb ik dit wel kunnen vast stellen ……
  in waaktoestand kom ik tegenwoordig regelmatig tot het besef dat er geen gedachten zijn ….. ik zie alles maar denk niet (korte tijd ) …. is dit ook een teken ????

  Like

  1. Ook dat kan een teken zijn Delphine van een ontwaakte en hogere bewustzijn. Prachtig hoe je alles ervaart zoals ik je lees. Mijn compliment, je ben een pracht mens, zeker op je leeftijd en daar mogen velen een voorbeeld van aan nemen 😉

   Like

 2. persoonlijke ervaring,het begon 8 jaar geleden toen ik in de auto reed, een bewolkte dag plots zag ik een boom met een prachtig licht er omheen gelijktijdig zag ik een verschuiving
  over de gehelen lijn en begon te huilen groten tranen en zei tegen me zelf ik ben helemaal niet verdrietig, ze zijn puur. van af dat moment veranderde iets in mij , plots zag ik de wereld
  door andere ogen, vroeger voorbeeld, 2 plus ? is ? je kon er van maken wat ik zelf wilde.
  daarna 2 plus ? is 5 ik wis wat het ontbrekende cijfer was,veel vulde zich van zelf in

  hier wel met andere over gesproken wat er gebeurt is.sommigen noemen het een bewustzijn verschuiving ,daarna is alles in een stroom versnelling gebeurt en veranderd.

  ik herken veel situaties die hier boven beschreven zijn, maar anderzijds blijf ik hier gewoon nuchter onder. er is nog heel veel wat ik graag wil vertellen maar alles op zijn tijd.en tijd zeg mijn niet zoveel.

  Like

  1. Wat een prachtige ervaring Sjef deel je met ons, zie het zo voor me.

   Zelf ook eens een soortgelijke ervaring gehad, ik reed op de brommer. Aan de Horizon verschijnt een soort Licht dat eruit zag als de Zon. Ik reed ”omhoog” dat Licht tegemoet en was op 2 plaatsen tegelijk. Ben de verdere dag in een hele bijzondere energie terecht gekomen, prachtig gewoon.

   Like

 3. ook een uitzonderlijke ervaring heb meer mensen gesproken die,zulk een soortelijke ervaringen hebben gehad. al zijn ze anders toch hebben ze een ding gemeen.het heeft impact gehad op hun leven en bekijken de wereld dan anders, wonderlijk .

  Like

  1. Dat klopt, Boeddhistische wijsheden geven aan hoever de groei en ontwikkeling van de mens is. Zenboeddhisme en Tao zijn een paar graden moeilijker omdat het misleidend kan zijn en toch geen illusie.

   Like

  1. Met liefde gedaan. Dat vind ik werkelijk prachtig om te lezen Sjef. Je stelt jezelf open door de ‘lagen’ heen en voelt dan mijn ware Kern. Niet iedereen voelt dat of interpreteert het weer anders 😉 Bedankt voor je altijd fijne en mooie reacties die ik zeker waardeer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.