Tweelingzielen: Liefde


LIEFDE

De liefde die tweelingzielen ervaren is een gevoel van volmaakte eenheid, en is onvoorwaardelijk. Tweelingzielen zijn voorbestemd voor elkaar. De onderlinge binding is op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak enorm groot. Je hebt grote kans dat je elkaar ontmoet in dromen en/of uittredingen. Omdat je op dezelfde trilling zit is het eenvoudig om elkaars gedachten en gevoelens op te vangen. Tweelingzielen (her)kennen elkaar, waarbij ze elkaar liefhebben voor wie en wat ze zijn. Niet dat ze per definitie in perfecte harmonie leven en nooit ruzie maken… Meestal zijn ze erg verschillend, ze zijn namelijk tegengestelde polen van één geheel. Dat kan tot spanningen leiden. Ook het feit dat ze elkaar een spiegel voorhouden kan erg confronterend werken. Maar de basis, het gevoel van eenheid, van één zijn, staat daarboven.

Soms als tweelingzielen elkaar in de ogen kijken kunnen ze de intensiteit van de diepte van het gevoel (bijna) niet aan. In een relatie van tweelingzielen groeien beiden. Ze trekken elkaar mee in hun ontwikkeling. Dit kan een pijnlijk spiegelend proces zijn waarbij sprake kan zijn van een haat-liefde patroon vanwege het confronterend effect. Of dit optreedt ligt eraan of beiden al in harmonie zijn met zichzelf als je elkaar ontmoet. Als er nog onopgeloste emotionele problemen aanwezig zijn kan dat voor conflicten zorgen. Zijn beide partners al grotendeels in harmonie met zichzelf dan zal dat veel minder zijn.

In een korte tijd kunnen tweelingzielen een grote sprong maken op hun spirituele weg. Veel dingen worden duidelijk, diepe inzichten komen naar boven, er treedt een grote mate van helderheid op. Tweelingzielen zijn op zoek naar heelheid (de ziel hunkert naar voltooiing), zodat ze samen een complete Alfa-Omega cirkel (man/vrouw, Tai Chi, Yin/Yang) kunnen zijn.

yingyang

WAAROM HEBBEN TWEELINGZIELEN SOMS ZOVEEL CONFLICTEN TERWIJL ZE WEL EEN LIEFDEVOLLE RELATIE HEBBEN.

als je heel veel conflicten met je twin hebt dan zitten jij of je twin of beiden nog heel erg in je angst-ego en dan reageren jullie teveel op elkaars ego .je kan dit allemaal voorkomen door het contact met je hogere zelf te behouden, dus dicht bij jezelf te blijven.dit kan je doen door in het NU te leven en je vooral te focussen op je eigen lessen en leven.maar ook het erkennen en accepteren van alles wat je van binnen voelt (emoties en angsten) zal het makkelijker voor jou maken om bij jezelf te blijven. blijf bewust dat ego gedrag van die ander niets te maken heeft met jou maar alles met het feit dat ze zelf nog te veel oude angsten met zich mee dragen .het is niet hun ziel die jou nog zo afstoot maar hun angst ego die als de dood is voor veranderingen /transformatie en liefde . laat die angsten bij die ander , ga hun angsten niet op jou schouder nemen of er op reageren want dan gaat dat ego van die ander er hoogstwaarschijnlijk toch weer op reageren en dan maak je het probleem alleen maar groter. dit houd niet in dat je over je heen laat lopen , geef je grenzen goed aan en kom voor jezelf op maar probeer dit wel op een liefdevolle manier te doen.wanneer iemand jou beledigd / uitscheld /aanvalt of wat dan ook , dan kan dit alleen gebeuren omdat die ander in zijn eigen angst is geschoten en het gevoel heeft zicht te moeten verdedigen . liefde kan niet kwetsen of gekwetst raken , het ego wel. blijf dus bij jezelf …in je hart .

Bron: Monia Bougrine

Met toestemming gedeeld

Voor de meeste tweelingzielen wordt dit sprookje een illusie. Omdat men niet ervaart hoe een tweelingziel relatie eigenlijk hoort te zijn. De meest voorkomende punten van onvoorwaardelijke liefde zijn:

Men laat elkaar niet vallen

Men keert niet de rug toe naar de ander

Men vlucht niet voor eigen gevoelens

Men helpt elkaar in hun proces

Men bouwt geen muren op

 

6 gedachten over “Tweelingzielen: Liefde

 1. Ik voel me nog steeds gelukkig dat ik onvoorwaardelijk heb kunnen beminnen …. heb die tweelingziel maar gedurende 3 jaren mogen kennen , dan is hij gestorven door ziekte ……NU , 3,5 jaar later voelt dit samen zijn nog steeds even mooi , ongelooflijk mooi …….ook voel ik hem nog heel dikwijls in mijn buurt ….. onvergetelijk !!!! ….

  Like

  1. Wat mooi Delphine dat je een tweelingziel heb gekend, spijtig niet zo lang. Toch blijven deze zielen altijd verbonden, zowel op aarde als in de andere wereld. Geniet er maar lekker van dat je geliefde nog steeds bij je komt en bij je is 🙂

   Like

 2. Wat een heftig proces om de ander los te laten. Onze ontmoeting duurde maar een week en heeft mijn hele wereld op z’n kop gezet. Nu ik begrijp dat het mijn twin is kan ik het proces begrijpen. Al bekruipt mij echt weleens het gevoel of ik het mij niet allemaal heb verbeeld. Op zulke momenten lees ik wat mooie geschreven artikelen en heb weer vertrouwen in mijn en zijn proces. Met heel af en toe een klein stemmetje die zegt, je leest wat je wilt dat er staat. Ach, het is ego ik weet het. En zo gaat de struggle weer verder. Het meest verdrietig word ik dat ik nooit wat van hem hoor. Niet een klein berichtje of iets in die zin. Het zou zoveel voor mij betekenen en ook mijn twijfel wegnemen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Nathalie,
   Tweelingzielen is geen prachtig sprookje met een happy end. In tegendeel een zeer heftig proces om naar je ware Zelf te groeien en dat gaat niet zonder slag of stoot ( aantrekken/afstoten)

   Dat klopt, er staat zoveel geschreven op internet over tweelingzielen. Meestal is dat van elkaar gekopieerd en niet eens eigen ervaring. Zo worden mensen misleid. Diep innerlijk weten beide zielen dat het tweelingzielen zijn, daar komt geen ander aan te pas om het te vertellen.

   Het proces verloopt hoe ver de ziel is om samen te komen of te smelten of niet. Meestal is de een verder dan de ander en is het wachten tot beide zielen zover zijn.

   Twijfels om je niets hoort of verneemt? Twijfel niet aan jullie liefde. wanneer je twin zover is om het proces aan te kunnen, zal jij dat als eerste voelen. Tot het zover is het je eigen leven leiden, je eigen proces doorlopen en je Ego te ontstijgen om te groeien in liefde en op de eerste plaats liefde voor jezelf te voelen.

   Zelf heel veel tweelingzielen geholpen met hun proces omdat ik het proces herken.

   Weet zelf ook hoe moeilijk het is, maar alles kan als je maar wilt. Eens word je beloond 😉

   Bedankt om je ervaring te delen, waardeer dat altijd 🙂

   Like

   1. Hallo Marianne,
    Volgens mij heb ik jou nooit bedankt voor de reactie. Shame on me en bij deze dan alsnog dank voor de mooie en bemoedigende woorden. En wat ben ik inmiddels stappen gegroeid in mijn eigen proces, sinds ik mijn mail schreef.
    Trots op mijzelf!

    Een warme groet, Nathalie

    Geliked door 1 persoon

    1. Hallo Nathalie, geeft niets dat je niet bedankt heb, er hoef niet altijd dank te zijn. Soms is de boodschap meegeven al een grote dank 🙂

     Wow dat is fantastisch wat een boodschap teweeg kan brengen. Ben heel blij voor je, je heb het dan ook verdiend. Blijf zo verder je pad volgen en geef jezelf een schouderklopje 🙂

     Warme groet
     Marianne

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.