Het verleden


Het verleden is pas voorbij wanneer het niet meer geraakt wordt.

verleden_tijd

Het verleden is vandaag een illusie. Waar je vandaag ook naar kijkt uit het verleden, men ziet dingen, situaties en problemen die in het Nu er niet meer zijn, dus ook niet meer van toepassing. Het Nu kent geen verleden meer en de juiste waarneming zal verschijnen wanneer het verleden vergeven is.

Advertentie

6 gedachten over “Het verleden

 1. ik ben het volledig eens met deze mooie tekst ….. het verleden is vandaag een illusie , maar kan een hele mooie illusie zijn ….en volledig in het NU leven is heel moeilijk en vraagt veel tijd ….. het verleden verdringt vaak het NU ….

  Like

  1. Dank je wel Delphine (mooie naam 😉
   Zelfs toen ik het citaat postte was al het al verleden 😉

   Het Ego verlangt naar het verleden, die wilt het niet vergeten. Wat het Ego niet weet, dat het verleden geen doel of nut heeft voor vandaag. Dat geeft botsingen tussen 2 aspecten van de mens. Wie naar het Ego luistert, zal in het verleden blijven hangen als een vicieuze cirkel waarin men rond blijft draaien. Het verleden heeft ons gevormd tot de mens die we nu mogen zijn, dat is een dankbaar gegeven, maar we moeten vooruit het pad op en dat kan alleen in het Heden en Nu….

   Like

 2. soms voelt het leuker aan in het verleden te leven ook al is het een illusie van wat ooit werkelijkheid was. Deze dromen zijn bedrog en zorgen dat je niet meer in het heden leeft. Dit merk je vooral bij oudere mensen.

  Like

  1. Soms even dagdromen naar het verleden kan ook leuk zijn, zolang het daar mee blijft. Wat heb je dat mooi gezegd…al is het een illusie van wat ooit werkelijkheid was , klopt, wat toen werkelijkheid was is nu een illusie. Ja de oudjes zijn daar een goed voorbeeld van, ergens weten ze ook niet beter 😉

   Geliked door 1 persoon

  1. Het verleden is voor het heden een illusie geworden omdat we daar niet meer verblijven, hetzij je er voor kiest 😉 Het verleden heeft je wel gevormd tot de mens die je nu mag zijn…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.