Een doel


indians

Alles op aarde heeft een doel,
elke ziekte een kruid dat kan genezen
en elke persoon een missie.

Dit is de Indiaanse theorie van het bestaan.

Advertentie

15 gedachten over “Een doel

   1. Toen ik je reactie las Aatje, kwam dit bij mij binnen….Een mens is altijd op zoek naar redenen om iets te kunnen verklaren wat niet begrepen wordt.

    Aan de andere kant kon je weleens gelijk hebben dat het doel een reden is.
    Mooie aanvulling en zoals Internettoerist al zegt…een doordenkertje.

    Like

  1. Wanneer er geen doel zou zijn, wat is het plan van God geweest dan? God zendt ons mens en dier naar de Aarde met een doel van het Goddelijk plan dat wij mogen volbrengen voor ons eigen hoogste goed.

   Het doel van planten en bloemen die groeien die als genezende kruiden een aanvulling mogen zijn. Het doel van de Zon, Maan en Sterren…..alles is een onderdeel van een groot geheel, Gods schepping.

   Like

   1. Hangt ervan af welke God je kiest. 😉 Volgens de bijbel is dit inderdaad zijn plan.
    De “God” die ik ontdekt heb, heeft heel andere plannen. 🙂 Elk is natuurlijk vrij te kiezen.

    Vriendelijke groet

    Like

    1. Voor mij bestaat er maar één God en dat is volgens mij dezelfde God die je ontdekt heb en van jongs af aan de enige en Ware is geweest.

     Tja de bijbel is niet meer origineel en zijn veel eigen ideeën en gedachten van mensen toegevoegd die geen waarheid bevatten. Houd het voor mezelf maar bij Cursus in wonderen die ik nog aan ’t ontdekken en leren ben 🙂

     Warme groet

     Like

     1. Dezelfde God, met een ander doel? 🙂

      Ja, de God van de cursus in wonderen is de God die ik ontdekt heb. Toch heeft die van de cursus een heel ander plan. Misschien ga je toch nog choquerende dingen ontdekken. 😉

      Vriendelijke groet

      Like

      1. bij God had ik geen beelden, gedachten of wat dan ook, dus ook geen doel dan alleen dat er een God was.

       Het Goddelijk plan ga ik zeker nog ontdekken als ik verder ben in de cursus, want het geeft helderheid en motivatie in de ontdekkingsreis naar je Zelf of Geest, hoewel ik al veel weet.

       Ben niet zo gauw gechoqueerd, eerder van wat de mensheid betreft wel. Diepe waarheden van herkenning kunnen niet choquerend zijn, eerder een openbaring. Al heel veel onverklaarbare en bizarre ervaringen gehad waardoor je beseft dat er meer is dan alleen het menselijk brein en lichaam 🙂

       Ben nog niet zover dat

       Like

 1. doel of zin van het leven, een vraag waar ik geen antwoord op wist, veel gelezen maar nog geen antw, en dacht stel die vraag eens aan een kind 8 jaar oud wat is de zin van het leven,en kreeg een opmerkelijk antw, in de vraag zit het antw, en dat voor een kind van 8 jaar.(vond dat al heel knap hoe hij de zin formuleerde), maar ik snapte het nog niet. het kind keek me aan en ging weer spelen toen viel het kwartje, Zin hebben in het leven.en dat is me altijd bijgebleven. hoe simpel kan iets zijn.

  Like

  1. Wanneer we willen, kunnen we heel wat leren van een kind en diens zienswijze. Ze kunnen als een spiegel reflecteren zodat je het vanzelf weer gaat weten. Terug gaan naar je innerlijk kind is dan ook altijd mooi, wat zou je zelf als kind jezelf raad geven? Kinderen kunnen wonderbaarlijk uit de hoek komen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.