Mijn zus


Gisteravond laat kreeg ik een telefoontje van één van mijn zussen. Onze oudste zus is gisteravond eerder op de avond overleden. De ziekte kanker is haar fataal geworden na uitzaaiingen. Eerder had mijn andere zus me al op de hoogte gesteld van de situatie. Ze heeft een zware lijdensweg gehad met morfine en medicijnen. Dankbaar en toch bedroefd ben ik blij dat mijn zus nu verlost is van het lijden. Een paar terug is onze broer ook al overleden aan dezelfde ziekte…ROT KANKER. Dinsdag wordt mijn zus gecremeerd en ik ga er ook heen als laatste eer betoon aan haar.

Tien jaar geleden besloot ik na de begrafenis van onze moeder het contact te breken met mijn familie om een gegronde reden door voor mezelf te kiezen waar ik niet uitgebreid over gaat schrijven, is te privé. Ondanks dat is deze zus altijd als een moeder voor me geweest, waar mijn eigen moeder tekort is ingeschoten als moeder zijnde

Voor nu moet ik het allemaal even laten bezinken en zal daarom ook even niets schrijven. Wel ga ik de openstaande dromen doen die ik altijd weer met passie doe,  het leven gaat ondanks alles toch gewoon door.

34 gedachten over “Mijn zus

 1. Hai Marianne
  Ik wil je toch even Heel Veel sterkte wensen met je Dierbare verlies.
  Het is een Vreselijke Rot Ziekte waar ik ook vanalles van weet.
  Goed dat je dit toch met ons deelt, Gedeelde smart = halve smart.grtjs Sanny

  Like

 2. Lieve Marianne, gecondoleerd met het verlies van je zus en wens je veel sterkte de komende dagen toe. Wij zitten in de zelfde situatie mijn zusje van 59 kan hooguit nog enkele weken (dagen) leven door die rotziekte, maar je staat machteloos, je kunt er niets aan veranderen. Gelukkig worden ze boven allemaal met liefde opgevangen, nogmaals sterkte gewenst.
  Liefs Truus en Albert

  Like

  1. Lieve Truus, bedankt voor je woorden. en ja…ze worden goed opgevangen aan de andere kant, is ook een stukje troost. Sterkte met je zus die hopelijk ook niet al te lang moet lijden. Voor mijn zus was de lijdensweg niet lang gelukkig. Liefs xxx

   Like

 3. Innige deelneming en heel veel sterkte Marianne , met het verlies van je zus . Achter elke traan van je verdriet , schuilen de mooiste herinneringen van jullie . Die jullie samen doorgebracht hebben … Nogmaals heel veel sterkte in deze moeilijke dagen ….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.