Sterrenbeeld stenen


Ieder sterrenbeeld heeft bepaalde eigenschappen zowel positief als minder positief
Edelstenen kunnen deze eigenschappen versterken of af laten zwakken.

Sterrenbeeldstenen ram

De ram (21 maart- 21 april)
De ram is een sterke persoonlijkheid. Hij heeft kracht, pit en moed. Hij is heel trouw. Soms kan hij wel wat achterdochtig of zelfs jaloers zijn. In de regel is de ram iemand die recht door zee’ is. Hij is kritisch betreffende ideen van anderen. Vaak vindt hij dat hij gelijk heeft. Soms is hij zelfs wat bazig. Er is niet altijd ruimte voor gevoelens ondanks dat de ram veel warmte kan geven.
Dit sterrenbeeldtype eet niet altijd goed. De lichamelijk zwakke punten kunnen de maag, lever of nieren zijn. Verder kan de ram voor anderen wat saai overkomen.
Bijbehorende stenen
De rode jaspis versterkt de levenskracht en moed. Hij ondersteunt het doorzetting vermogen. Bovendien is hij goed voor de maag, de gal en de lever.

De rode robijn is de steen van de pausen, de koningen en keizers. Hij versterkt de leidinggevende krachten in de mens. Je voelt je er krachtig en machtig door. De steen doet je je eigen inzichten en ideen volgen. Hij sterkt de wil. Hij zorgt dat je voor jezelf opkomt. Ook deze steen activeert de levenskracht en het basischacra.

De oranje carneool werkt op het relatie-chacra. Hij versterkt de seksualiteit, de ondernemingslust en vrolijkheid. Hij laat je je minder eenzaam voelen. Je wordt erdoor verlevendigt om het leven aan te gaan. Bij lage bloeddruk werkt hij dan ook gunstig maar ook bij ischias en zenuwpijnen kan hij goede diensten bewijzen. Het is niet altijd goed te kiezen voor je sterrenbeeldsteen
Een al sterke eigenschap van de ram kan hierdoor te overheersend worden omdat de stenen dezelfde marskrachten in zich dragen. In dat geval kun je beter een passende steen zoeken voor de zwakke kanten van dit teken.
Lapis lazuli voor de harde werker.
Rookkwarts om minder wantrouwend te zijn.
Turkoois om nog positiever om te kunnen gaan met anderen doordat de steen je gevoelsmatig beschermt Amethist om bij dit aardse type de spirituele en geestelijke kanten te activeren. Amethist brengt ook inzichten. De zacht makende rozenkwarts om het gevoelsleven milder te maken. Een grillige agaat bij wat saaie rammen. Op een rustige manier kunnen ze dan wat los komen van oude patronen.

=============================

Sterrenbeeldstenen stier

De stier
( 21 april- 21 mei )
Een stier is ook een aards type. Op spiritueel gebied is het vaak iemand die graag omgaat met tastbare elementen, werkt bijvoorbeeld; Kristallen, voetreflex, olie. Hij houdt van het oude vertrouwde en heeft het vaak best wel moeilijk om met de nieuwe tijd mee te gaan. Want het liefst wil hij vasthoudend aan oude gewoontes. Grote filosofen zijn onder dit teken geboren. In de regel wil hij graag met rust gelaten worden, beheerst hij zijn gevoelens goed en zoekt . Hij zal veelal een goede vriend zijn die op zijn beurt zekerheid en geborgenheid nodig heeft. Het is in de regel een harde werker. Soms is hij wel wat conservatief, maar als hij eenmaal op zijn spirituele pad is, en voor een bepaald doel gaat, blijft hij trouw tot in de dood. De stier gaat praktisch om met de kosmische energie en zal deze zeker niet verspillen. Hij begint pas aan een ontwikkeling als deze nuttig is.
In de horoscoop spelen velen aspecten spelen een rol onder andere heeft dit te maken met wat, waar en welke planeten in welke huizen staan. Vaak kunnen de planeten elkaar tegen spreken, dit komt dan ook duidelijk naar voren in het dagelijks leven. Om hier echt een goed inzicht te krijgen zou je een uitgebreide horoscoop kunnen laten maken, hier heb je veel aan. Dit geeft duidelijk inzicht over je gevoel, denken, je kracht en je transformatie proces.
Je ascendant is eigenlijk hoe je naar buiten toe presenteert. Hoe kom je over! Een stier met verschillende ascendanten:
Ram ascendant; zijn vaak moedig, impulsief en vol zelfvertrouwen
Stier ascendant; het merendeel is doortastend en standvastig
Tweeling ascendant; zijn tactvol en geven geen aanstoot
Kreeft ascendant; ontstaat vaak trots en ambitie wat de levenskracht verhoogd
Leeuw ascendant; willen vaak graag de aandacht en willen heerser zijn
Maagd ascendant; hebben vaak aanleg voor vreemde talen
Weegschaal ascendant; daar gaat de familie boven alles
Schorpioen ascendant; betrouwbaar, maar zijn geneigd zich niet te storen aan anderen
Boogschutter ascendant: twee soorten types: de een houd van het vrolijke leven en alles wat hiermee te maken heeft en de ander heeft een edel verfijnd karakter met een hoog moraal.
Steenbok ascendent; vaak verlangen naar erkenning en overheersende karakter trekken.
Vissen ascendant; vaak minder wilskracht en zijn vaak bedeesd
Bijbehorende stenen
De groene smaragd versterkt de harmonie in de stier. De hartsaangelegenheden kunnen rustig verwerkt worden. Er ontstaat een goede samenwerking met de geest en ook wordt er geluisterd naar de signalen van het lichaam. Inzicht en gevoel krijgen hun plaats.
De rozenkwarts versterkt het kind in de stier. Het versterkt ook het goede, zachte en liefdevolle.
De Lapis lazuli versterkt het vriendschappelijke en het zorgzame.
De lapis schenkt tevens zelfvertrouwen, helpt als de stier te nerveus is en schenkt hem kijk op zijn eigen mogelijkheden.
Stenen voor de zwakkere kant van de stier:
Om wat speelser, avontuurlijker te worden kan de stier denken aan een zonnesteen.

Een oranje carneool of citrien om wat zonniger te zijn en om meer ruimte aan anderen te laten, wat milder te zijn: neem de chalcedoon of chrysocolla.

Sterrenbeeldstenen tweeling
De tweeling ( 21 mei-21 juni)
Bij nervositeit kan de tweeling gevoelig zijn voor hart, maag of longproblemen. Spiritueel gezien is de geest van de tweeling helder hebben zij vaak behoefte aan nieuwe uitdagingen en zijn vaak opzoek naar nieuwe spirituele ervaringen. De tweeling praat vaak vlot , is veelzijdig en heeft vaak een goed organisatie vermogen. Hij is ruimdenkend en kan zich goed in anderen inleven maar verliest daarbij niet zichzelf. Hij is een verstandelijk, kritisch en leergierig iemand. Graag wil hij overal bewijzen voor hebben. Kortom een prettig iemand in de omgang, maar soms wel wat nonchalant.
Bijbehorende stenen
De goudtopaas toont het warme actieve karakter dat ook de tweeling heeft. De steen is bovendien goed voor de lever, het hart en de vaten. Hij versterkt de positieve levensinstelling en schenkt inzicht in de levenservaringen.
De citrien is ook weer een opwekkend warme steen die de concentratie en het zenuwstelsel sterkt bij extra inspanningen. Het verstand blijft dan de emoties beheersen.
De tijgeroog, ook weer een verwarmende steen, versterkt de kracht om bij jezelf te blijven. Hij beschermt de drager tegen negativiteit uit de omgeving. Er ontstaat meer zelfvertrouwen en je zult minder geneigd zijn lang de kat uit de boom te blijven kijken. Ook werkt de steen goed bij astma en bronchitis
De chalcedoon versterkt het uiten van de gevoelige kant zoals kinderen dit nog makkelijk kunnen. Uitingen zullen niet in drift gedaan worden maar zacht en rustig.
Zwakke kanten van dit teken:
De turkoois om doelbewust te blijven.
De aquamarijn stelt de tweeling in staat spiritueel bewuster te worden, te luisteren naar zijn ziel en die van de ander.

De rozenkwarts verzacht het gevoel en de jade schenkt wijsheid en rust vooral bij overactiviteit.

Sterrenbeeldstenen kreeft

Kreeft 21 juni-21 juli
Als we naar de kreeft kijken dan zien we een waterdier, dat een heel goed pantser heeft en een hele weke, zachte binnenkant. Spitsen we dit toe op de mensen met het sterrenteken KREEFT, dan zien we eigenlijk dezelfde eigenschappen terug. Het water staat hier voor het gevoel. Kreeften zijn gevoelsmensen, maar door hun gevoeligheid (zachte kern, weekhartig) hebben ze wel een goede bescherming nodig. Dat is de soms harde, koele afstandelijke buitenkant. Spiritueel gezien is de kreeft een psychisch teken en veroorzaakt daardoor een neiging tot occultisme. Ze zijn volhardend, wanneer zij zich iets voorgenomen hebben te volbrengen. Ze gaan evenmin overijld te werk; soms zijn ze zelfs te omzichtig.
Dus kreeft; je kunt je het beste ontplooien als je steeds gevoelsmatig betrokken blijft bij de dingen en mensen om je heen. Jouw energie is van nature naar buiten gericht, naar je omgeving. Je voelt wat zich daar afspeelt en daar ga je dan op een actieve manier op in. Ook je eigen rol daarin is erg belangrijk voor jou, al laat je dat niet zo gauw merken. Je kunt dat op verschillende manieren uiten; een rol achter de schermen, de vrouw of man met de broek aan, die zijn/haar partner tot steeds grotere prestaties aanzet, of je richt je omgeving zo in, dat je al je (ver)zorgende eigenschappen kan uitleven, waardoor je een belangrijke rol krijgt in een kleine gemeenschap of in je gezinsleven. Je bent in ieder geval voelbaar aanwezig, ondanks dat je een beetje teruggetrokken en indirect bent. Door je gevoeligheid kun je ook gemakkelijk gevoelens oppikken uit je omgeving welke niet eens van jou zijn (wat je niet in de gaten hoeft te hebben). Op een “paranormale” manier dus eigenlijk. Je voelt je dan angstig, gespannen of emotioneel misschien, terwijl je deze gevoelens onbewust overgenomen hebt van een ander. Je kunt ook makkelijk gevoelens, lief en leed van anderen aanvoelen en hun eventueel helpen met je goede zorgen. Jouw eigen gevoeligheid kun je goed uiten in creativiteit. Wel kan het zijn dat je zo gevoelig bent dat je je moet beschermen; het harde pantser van de kreeft! Want anderen hebben soms te makkelijk invloed op je als ze op jouw gevoel gaan spelen. Hierdoor kun je makkelijk gekwetst en/of teleurgesteld worden. Dit kan de reden zijn dat je zo hard probeert om die gevoeligheid niet te laten zien.
In de horoscoop spelen velen aspecten een rol, onder andere heeft dit te maken met wat, waar en welke planeten in welke huizen staan. Vaak kunnen de planeten elkaar tegenspreken, dit komt dan ook duidelijk naar voren in het dagelijks leven. Om hier echt een goed inzicht te krijgen zou je een uitgebreide horoscoop kunnen laten maken, hier heb je veel aan. Dit geeft duidelijk inzicht over je gevoel, denken, je kracht en je transformatie proces
Gezondheid
Als we naar de gezondheid van de KREEFT kijken, dan zien we een paar zwakke plekken; neiging tot bloedarmoede, maag en buikgebied is kwetsbaar, stofwisseling en keel.
Bijbehorende stenen
De maansteen: hoort bij de (intutieve) gevoelens, liefde, zachtheid, hoop, maakt de maag zachter (en helpt bij onvruchtbaarheid.)

De smaragd: zorgt voor harmonie, bij hartgevoelens. Brengt balans tussen je gevoel en geestkracht. Laat je beter naar je lichaamssignalen luisteren. Helpt ook goed bij hartenpijn en verder kunnen gaan.
De rozenkwarts: maakt liefdevol, creatief en geeft je tevredenheid over jezelf en de ander.
De labradoriet: beschermt de aura, zodat de kreeft niet allerlei gevoelens van anderen oppikt. Voert eigen reacties sneller af. Geeft energie en kracht om bij jezelf te blijven.
Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je zo een te sterk aanwezige eigenschap nog eens versterkt, b.v. de gevoeligheid. Dan kun je gaan kijken om de juist zwakkere eigenschappen te gaan versterken:
De onyx en de jaspis: versterken de standvastigheid en geven aarde-energie.
De robijn: een spirituele leidinggevende steen, geeft kracht en maakt actief.
De chrysocolla en de aquamarijn: maken de emoties rustiger en stimuleren het uiten.
De hematiet: tegen bloedarmoede en geeft doorzettingsvermogen, voor aarding.

De citrien: versterkt maag, buik, geeft concentratie, zelfvertrouwen en sterkt de zenuwen bij emoties. Helpt de zonnevlechtchakra

Sterrenbeeldstenen Leeuw

De Leeuw 21 juli-21 augustus
Als je naar de leeuw kijkt, zie je de koning der dieren. Een trotse en ingetogen houding, Actief als het nodig is en rustig als dat kan in een situatie. Eigenlijk maakt hij zich niet onnodig druk. Wel wil hij erkend worden in zijn positie; als dat niet gebeurt kan hij uit zijn slof schieten.
Bij mensen die geboren zijn onder het teken LEEUW zien we soortgelijke eigenschappen. De LEEUW is een VUUR-teken; het vurige en warmbloedige zien we als hij iets wil bereiken. Daarnaast is de LEEUW ook een VAST teken. Dit wil zeggen dat hij alle indrukken die hij opdoet uit zijn omgeving goed in zich opneemt en innerlijk probeert te verwerken. Spiritueel gezien zijn ze goede leiders, doch slechte volgelingen. Ze zijn zeer vast in hun mening, wanneer zij zich aan iets wijden doen ze dat met hart en ziel. In niets zijn zij weifelend of onverschillig. Het luisteren naar zichzelf, zijn ego, is bij de LEEUW een natuurlijk proces. De LEEUW zal altijd proberen zichzelf te zijn; vanuit zichzelf te leven en dus niet door constant met de buitenwereld bezig te zijn. Voor anderen kan het daarom lijken dat hij egostisch is. Ook heeft de leeuw duidelijke voorkeur voor hen die zij liefhebben. Zij zijn oprechte en trouwe vrienden en grootmoedig maar duidelijk tegenover hun “vijanden”. Als de LEEUW zich in de balans tussen zichzelf en de anderen staande weet te houden zal het zijn zelfontplooiing ten goede komen en zijn zelfvertrouwen versterken. Als hij dit zelfvertrouwen uitstraalt kan dat voor anderen een stimulans zijn. Hierdoor kan de LEEUW een stralend leider worden. Maar als hij te onzeker is kan hij overdreven erkenning nodig hebben van anderen en hij kan dan een autoriteit worden, macht en heerschappij willen hebben om zichzelf te bevestigen. Als de LEEUW erg onzeker is en niet voldoende erkenning krijgt, kunnen zijn warme eigenschappen omslaan in absoluut niet volgzame karaktertrekken: eigenbelang, heerszucht en dwingelandij, grootspraak en machtsvertoon. Afhankelijke van zijn ascendant is de LEEUW van nature niet erg reislustig. De LEEUW kan op het ene moment alles willen hebben en het andere moment weer rustig alles weggeven. Soms doet hij dat weggeven dan weer om zelfvertrouwen en waardering te vinden.
De LEEUW is heel dynamiek, levenskrachtig, heeft veel warmte, creativiteit, loyaliteit, edelmoedigheid, wilskracht, ambitie en hij kan een echte levensgenieter zijn.
Bijbehorende stenen
De gele citrien: bij de zonnevlecht versterkt warmte, positiviteit, concentratievermogen, het zenuwgestel en maakt vrolijk.
De olivijn: werkt op het hart, het innerlijk, beschermt tegen negatieve invloeden en geeft balans tussen het gevoel en het verstand.
De bergkristal: sterkt het hart, de rug en de botten, geeft energie, helder denken, is tegen depressie, angst, vermoeidheid en helpt bij de overgang. Alternatieven voor de wat zwakkere eigenschappen;
De rozenkwarts: maakt zachter, milder en gevoeliger.
De amethist: geeft bezinning en spiritualiteit.
De chrysocolla: stimuleert de tolerantie.
De lapis lazuli: geeft rust en maakt vriendschappelijker.
Onyx: standvastigheid en aardend, vermindert piekeren.
Granaat: wilskracht, levenskracht en doorzetten.
Jaspis: realiteit, hulpvaardigheid.

Turkoois: emotionele veiligheid.

Sterrenbeeldstenen maagd

De Maagd 21 augustus- 21 september.
De maagd is een aarde-teken. Deze mens is voornamelijk gericht op de tastbare en concrete werkelijkheid. Het meest is hij/zij vertrouwd in de wereld waarin men de dingen kan zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Alles, wat niet zintuiglijk is waar te nemen, kan worden ontkend of zo concreet mogelijk gemaakt. Als de maagd in het leven dingen tegenkomt, wil hij/zij dit praktisch oplossen en verwerken. Dingen, handelingen, gevoelens moeten al gauw een doel dienen. Een maagd zal zich dienstbaar opstellen, situaties willen redden. De maagd probeert niet alleen begrip te kweken, het de anderen te laten begrijpen, maar de maagd werkt ook naar concrete vormen toe, naar een rele en praktische basis. Deze mens kan zich daarbij zo neutraal opstellen dat hij/zij zichzelf haast vergeet. Als de maagd niet regelmatig de gelegenheid krijgt zich te verbinden met anderen, zich te verplaatsen in anderen en met de aldus verkregen informatie op een concrete, oplossende manier aan het werk kan gaan, zal hij/zij zich niet lekker voelen. Dienstbaarheid is voor de maagd geen opoffering, maar “ik”-bevestigend. Door op die manier bezig te zijn voor anderen, vindt de maagd zichzelf. Leert hij/zij. Bij de anderen komt de maagd soms fantasieloos, neutraal, of onpersoonlijk over. De maagd zal steeds zoeken naar nieuwe prikkels. Deze mens doet dit vooral met oog voor detail en praktische methodes. De maagd kan ook vlot overspringen van het ene naar het andere onderwerp of detail.
Vaak is de maagd kritisch, heel netjes en wat preuts. Het netjes zijn is ook noodzakelijk voor de maagd, want als alles rondslingert verliest de maagd het gedetailleerde overzicht en komt hij/zij niet vooruit. Door concreet en netjes, stap voor stap te werk te gaan behoudt de maagd overzicht. Soms wordt er wel eens te ver gegaan in de opruim/ overzicht- behoefte. Ook kunnen maagden in de gaten houden dat ze niet alleen de boel netjes maken, maar ook tijd nemen om te verwerken. Het onpersoonlijke, het dienstbare en neutrale van de maagd, maakt dat anderen het gevoel hebben niet gemakkelijk door te kunnen dringen tot de werkelijke ik. Vaak ook hebben vrienden van de maagd nog een praktisch nut; de een kan goed klussen, de ander koken, enz.
Een maagd houdt niet zoveel van “nutteloze” gezelligheid. Als de maagd problemen niet goed aankan, niet goed verwerkt, reageert hij/zij het meest met spijsverteringsproblemen; maag en darmen.
Kristallen voor de maagd
De agaat: schenkt de maagd harmonie, tevredenheid, stimuleert positiviteit en sterkt het hart(gevoel). De agaat kan niet alleen als hanger worden gedragen, maar ook als schijf in de kamer neergezet worden. Als er licht door kan schijnen komt de schijf tot leven en zal je oog er telkens op vallen. Neem bij voorkeur, als maagd, een grillig belijnde agaat. Dit doorbreekt de wat strakke levenshouding en het rechtlijnige denken.
De rode jaspis: geeft de maagd houvast en levenskracht. Het is ook een goede steen bij maag, gal, lever, nieren of prostaatproblemen.
De carneool: maakt levenslustig, blij, stimuleert verbindingen naar anderen vanuit de gevoels- en emotionele niveaus en versterkt de seksualiteit. Bij onderrug-klachten, zenuwpijnen, ischias en lage bloeddruk helpt carneool ook goed.
Bepaalde eigenschappen kunnen soms door bovenstaande sterrenbeeld-stenen teveel versterkt worden. In dat geval kun je beter een steen nemen voor de wat zwakkere kanten;
De turkoois: welke beschermend werkt en vriendschappen versterkt. De aquamarijn: stimuleert het uiten van het gevoel.
De chrysocolla: ontkrampt het hartgevoel, druk op de borst door ingehouden gevoelens, maakt warm en vriendelijk en helpt bij het vinden van emotioneel evenwicht. Een uitstekende steen bij alles wat vastzit, ontkrampt moet worden; menstruatie-problemen, rugpijn, enz.
De rozenkwarts: stimuleert de zachte en mildere kanten, schenkt geborgenheid en maakt creatiever.

===========================

Sterrenbeeldstenen weegschaal

Weegschaal 21 september tot 21 oktober
Het beeld van de WEEGSCHAAL laat al zien wat bij dit teken het meest essentieel is: balans. Balans in jezelf en balans in contact met de buitenwereld. De WEEGSCHAAL valt onder het element lucht. Dit wil zeggen dat dit teken het sterkst ontwikkeld is om op een mentale manier in het leven te staan. In aanleg heeft de WEEGSCHAAL-mens veel contacten nodig en moet je een duidelijke rol kunnen hebben in je omgeving die je het gevoel geeft gewaardeerd te zijn. Je hebt veel behoefte aan communicatie en het uitwisselen van gedachten, ideen. Je bent je erg bewust van je omgeving en erg gevoelig voor wat er zich daar afspeelt. Verstoringen in die omgeving kunnen verstorend werken op je bewustzijnsontwikkeling. Dit is dan ook de reden dat je alles in vrede wilt houden. Deze vredelievendheid komt niet voort uit een innerlijke overtuiging, doch meer om harmonie en een goede sfeer te ervaren in alles om je heen. De WEEGSCHAAL-mens is daarom ook zo snel bereid tot een compromis. Je bent diplomatiek, tactvol en gericht op harmonie en schoonheid, en dan vooral om zelf niet uit je evenwicht te raken.
Gevoelskwesties zijn voor jou een kwetsbare aangelegenheid en kunnen jou uit balans halen. Hier probeer je dan door jouw mentale houding weer balans in te krijgen: je gaat alles overdenken, alle zijden van de medaille bekijken, proberen te begrijpen. Door zo gericht te zijn op evenwichtige en harmonische verhoudingen wordt het voor jou vrij moeilijk om te kunnen kiezen. Kiezen betekent tegen iets ‘ja’ zeggen en dus tegen het andere ‘nee’. En dat is een verstoring van jouw evenwicht. De positieve kant van deze twijfel is, dat je sterk geneigd bent om twee standpunten van twee partijen te begrijpen, wat jou in staat stelt om vrederechter te zijn en tegenstrijdige standpunten te verzoenen. Een gewone rechter die moet oordelen en veroordelen zal je niet worden omdat je dan weer een keuze moet maken.
DE WEEGSCHAAL-mens wil altijd gewaardeerd worden en daarom beminnelijk en vriendelijk overkomen. Dat, samen met de behoefte om alles in harmonie te brengen en te houden, kan een mens opleveren die vriendelijk in de omgang is, steeds verzoenend en bemiddelend en houdt van het leven en al zijn schoonheid en uitdrukkingsvormen. Je bent goed in het scheppen van een prettige sfeer. De rol in je omgeving is erg belangrijk, maar ook je rol in relatie tot een ander. Door je te toetsen/ spiegelen aan een ander kun je veel leren over jezelf. Jouw energie richt zich namelijk heel erg op de buitenwereld en het bewuste, het verstandelijke. Je nieren en bloedsomloop kunnen zwakke punten zijn. Weegschaal-kristallen
De goudtopaas werkt op de zonnevlecht, alwaar hij helpt gevoelens en gedachten te verwerken in samenhang met anderen. Deze steen schenkt intutie, lichtkracht, zonnigheid en warmte. Goed bij hartproblemen, bloedsomloop, spataderen, darm-en leverproblemen. Versterkt de elasticiteit van de vaatwanden.
De rookkwarts doorbreekt het wantrouwen. Zet je met beide benen op de grond terwijl het ook je intutieve vermogens ondersteunt. Je bent minder geneigd tot jachtigheid, je hebt meer verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. (veel gebruikt bij het stoppen met roken) Versterkt je wilskracht en zorgt dat je beter naar je lichaam luistert. Voor een weegschaal is het vaak moeilijk de strijd niet uit de weg te gaan. Daarvoor kan hij/zij een granaat gebruiken. Om meer daadkracht en eigen levensruimte te krijgen zou de weegschaal een rutielkwarts kunnen nemen. Bij te weinig emotionele veiligheid een turkoois. Om in zichzelf een kalme rustige wijsheid te handhaven is de jade geschikt. Deze werkt tevens goed bij blaas, hart en nierproblemen

==========================

Sterrenbeeldstenen schorpioen

Schorpioen 21 september tot 21 oktober
Kijken we naar het beeld van de SCHORPIOEN, dan zien we een dier die extreme temperaturen kan doorstaan. Een dier dat goed gepantserd is. En een dier dat scherpe scharen en een venijnige staart heeft. Een staart waarmee de doodsteek gegeven kan worden! De SCHORPIOEN-mens benadert de wereld vanuit het gevoel en oordeelt op die manier over situaties, gebeurtenissen en mensen. De psychische energie van dit SCHORPIOEN-mens is naar binnen gericht op het onbewuste: en alle inhouden uit het onbewuste worden telkens naar boven gehaald, herkauwd en verwerkt. In dit verwerkingsproces speelt gevoel een hoofdrol.
Je bent erg gevoelig voor indrukken uit de buitenwereld; je zuigt ze als het ware helemaal in je op en gaat voelen hoe dat is. Deze gevoelens ervaar je dan heel goed, maar je kunt ze niet zo goed onder woorden brengen. Dit duurt bij jou even zodat je over kunt komen als een zware denker. Voelen en ervaren is jouw sterkste kant: je neemt alles diep in je op en je hebt tijd nodig om dit alles goed te verwerken. Je kunt dan een ‘broeierige’ indruk maken. Je omgeving voelt dat er wat speelt, dat kennelijk zwaar op de maag ligt. Je bent gesloten over je gevoelens, een reden waarom je zo mentaal over kunt komen, wat allemaal schijn is. De koelheid, de zogenaamde beredeneerdheid, zijn in wezen slechts maskers voor een diep gevoelsleven. Je ervaart de kwetsbaarheid van je gevoel vaak sterk, en daarom kun je soms erg fel en strijdvaardig zijn, zonder dat daar een aanwijsbare reden voor hoeft te zijn. Die felle reactie of agressie is een uiting van je onzekerheid. Je gevoel, dat zo snel onder de indruk raakt en zo licht te benvloeden is, in samenspel met je naar binnen gerichte energie, zijn allemaal factoren die je erg onzeker maken. Hierdoor ga je steeds meer proberen zeker over te komen: je kunt dan eerzuchtig worden of een sterke felheid ontwikkelen in je hobby’s, je gezin, je dagelijks leven, occulte zaken, etc.
Jouw innerlijke weg, de weg die jou de beste ontplooiing van je persoonlijkheid belooft, ligt op het gebied van voelen en de emoties. Omdat je zo zoekt naar je identiteit, zal je ook bij anderen dingen gaan zoeken zodat je jezelf beter leert begrijpen. Je hebt een groot uithoudingsvermogen om jezelf en anderen te leren kennen. Door jouw gevoeligheid ben je wel snel op je hoede en soms erg wantrouwend. Ook kruip je snel in je schulp na een moeilijk te verteren ervaring, een vervelende opmerking, en dergelijke
Dit moet je eerst verwerken. Je kunt wel een tijd lang onaangedaan lijken en ontoegankelijk zijn, maar in wezen ben je innerlijk razend en op volle toeren bezig met van alles. Als jij een bepaald idee of besluit genomen hebt en je gevoel zegt dat het goed is, dan is niets jou teveel om dat te laten blijken; je staat ervoor. Je kunt dan zo koppig zijn als een stier om je ideen te verdedigen. En dat dit met sterke sympathien en antipathien gepaard kan gaan, is wel duidelijk.
Sterrenbeeldstenen;
De granaat; geeft activiteit, moed, doorzettingsvermogen en kracht. Werkt ook positief bij hartritme-stoornissen. Deze steen is niet geschikt voor driftige mensen.
De carneool; staat voor ondernemingslust, moed en seksualiteit. Is goed bij infecties, zenuwpijnen en een te lage bloeddruk.
De onyx; maakt stabiel, ernstig, doelbewust, geconcentreerd, geaard en helpt bij oorsuizingen en doofheid.
Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je zo een te sterk aanwezige eigenschap nog eens versterkt. Dan kun je gaan kijken om de juist zwakkere eigenschappen te gaan versterken.
De jade; laat je beter bij jezelf blijven, maakt evenwichtig, geeft bescheidenheid en versterkt de nieren.
De aquamarijn; stimuleert het uiten van gevoelens.
De lapis lazuli; geeft rust, bevordert de intutie en maakt vriendschappelijker.
De rozenkwarts; verzacht het gevoel.

De chalcedoon; Maakt het uiten zachter en geeft medeleven.

Sterrenbeeldstenen boogschutter

Boogschutter 21 november tot 21 december
Het beeld van de BOOGSCHUTTER is half dier (gericht op zijn innerlijk, zijn voelen/ ervaren, zijn instincten) en half mens (gericht op zijn onderzoekende geest, de buitenwereld). De kracht van de BOOGSCHUTTER ligt dus in het scheppen van overgangen tussen deze twee manieren van ervaren en verwerken, waardoor je, als je op je best bent, tegendelen leert verenigen en tot een levenswarme wijsheid kunt komen waarmee je anderen kunt helpen. Je hebt behoefte aan afwisseling; je bent altijd op zoek naar de rode draad, je wilt verborgen samenhangen ontdekken en daar intutief op inspringen. Dat is de bron van jouw optimisme. Het verbreden van je horizon past daarom zo goed bij de Boogschutter. Als je dit niet zou doen, niet in beweging zou blijven (geestelijk en/of lichamelijk) dan kun je jezelf niet zijn en ben je veel minder goed in staat je problemen te verwerken. Door jou zoeken, je enthousiasme en je toekomstgerichtheid ben je echter geneigd jezelf (hoge) idealen te stellen en er naar toe te leven, maar je zoekt je idealen zelden dichtbij. Je kunt je kenmerken door grote kennis van nieuwe en verre gebieden (bijv. filosofische zaken) op een concrete of geestelijke manier.
Het teken BOOGSCHUTTER maakt dat je al het nieuwe en al de mogelijkheden nodig hebt, dat je enerzijds als een ram overal op af kunt stormen en anderzijds als een leeuw ook innerlijk bezig kunt zijn. Dit kan eerzucht met zich meebrengen
Sterrenbeeldstenen;
De amethist; bevordert spiritualiteit, geeft geestelijke rust, tegen slapeloosheid, bij nek- hoofd- en schouderklachten, goed voor de lever en de maag en tegen spataders.
De lapis lazuli; is voor vriendschap, zelfvertrouwen, tegen nervositeit, geeft kijk op eigen mogelijkheden, bevordert de intutie, het uiten en maakt behulpzaam.
De turkoois; beschermt tegen negatieve invloeden, zorgt voor daadkracht en het uiten van gevoelens, helpt bij overgangsklachten en de lever.
Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je zo een te sterk aanwezige eigenschap nog eens versterkt. Dan kun je gaan kijken om de juist zwakkere eigenschappen te gaan versterken.
De jaspis; maakt praktisch en realistisch
De granaat; geeft de wil om iets af te maken

De citrien; geeft zelfvertrouwen

Sterrenbeeldstenen steenbok

STEENBOK 23 december t/m 20 januari
Het dier steenbok is een klimmer; hij vertoeft het liefst boven op de kale rotsen en loopt en springt met een zekerheid op smalle richeltjes en over diepe kloven. De mens STEENBOK is ook een klimmer; hij is ambitieus. Hij heeft de behoefte dingen op te bouwen via de weg van zekerheid en tastbaarheid. De concrete werkelijkheid dient bij jou, STEENBOK, als uitgangspunt.
De manier waarop je deze stoffelijke/aardse zaken aanpakt is naar buiten gericht, je hebt anderen nodig om zekerheid in de buitenwereld te scheppen. Je neemt niet zo snel het initiatief, je blijft liever wat op de achtergrond totdat je door stimulatie van buitenaf geactiveerd wordt om tot actie over te gaan. Om zekerheid in de buitenwereld te brengen, het liefst zo concreet en vastomlijnd mogelijk, kun je (vaak in stilte) hard en volhardend werken aan wetten, regelingen, structuren, voorstellen, enz., die als doel hebben de buitenwereld te structureren, te regelen, in stand te houden en te ordenen. Je bent daarbij erg doelgericht, al kan dit doel misschien pas na jaren bereikt worden. Voor jou is er niets idealer dan je eigen zekerheden op te bouwen en je kunt daarbij heel volhardend te werk gaan en de gelegenheid voor een stap in die richting geduldig afwachten. Je bent niet direct een vernieuwer, maar eerder een persoon die orde op zaken stelt binnen bestaande zaken. Je lijkt hierin dan vrij individualistisch en onafhankelijk, maar dat is slechts gedeeltelijk waar. Je bent niet gericht op een veelheid aan vrolijke contacten en je zult daarom wel eens als een eenling overkomen. Maar je bent wel afhankelijk van de mensen en dingen om je heen en je bent op dit punt dan ook erg gevoelig. Daarom zal je ook proberen een rol te spelen in de gemeenschap waarin je bevestigd wordt. Dit maakt dat je soms wel erg streberig, ambitieus kan zijn. Pas wanneer je jouw (maatschappelijke) positie op een concrete en tastbare manier veilig hebt gesteld heb je jouw doel bereikt. Als jij hierin geremd of geblokkeerd wordt kun je, uit pure onzekerheid, keihard worden en een mentaliteit ontwikkelen die bereid is ‘over lijken te gaan’, of je trekt je terug en wordt helemaal neerslachtig en melancholiek.
Het feit dat je eigenlijk heel afhankelijk bent van je buitenwereld maar daarin juist een onafhankelijke rol wilt spelen, kan een van de redenen zijn dat je jouw emoties heel moeilijk laat zien. Dat wil voor jou zeggen; het laten zien van je zwakke plek en dus zal je dat altijd proberen te voorkomen. Hierdoor kun je overkomen als een uiterlijk koel persoon en in je contacten erg gereserveerd zijn
Je kunt het beste uit de verf komen als je de wereld om je heen zo maakt dat je daarin een gevoel van zekerheid en veiligheid krijgt (dit kunnen ook mensen zijn). Je bent het liefst bezig met het in stand houden van waarden en normen (soms ook tradities) en vergroting van je zekerheid. Aan deze manier van bezig zijn en vooral de erkenning van buitenaf die je daardoor krijgt, zal je een gevoel van eigenwaarde en belangrijkheid geven. Als we jou dus een gevoel geven van waardering, zal je hard werken en je er totaal voor inzetten. Geven we je die waardering niet dan zal je van alles ondernemen om toch die erkenning te krijgen. Dit is namelijk jouw manier om bevestiging te krijgen. Je kunt daarbij wel erg streng voor jezelf en anderen zijn. Wel ben je rechtvaardig.

Kristallen van dit teken:
smaragd: zorgt voor het verwerken van hartzaken, harmonie, balans tussen denken en voelen, inzicht, geestelijke groei en is goed voor hart en ogen.
onyx: maakt stabiel, ernstig, doelbewust, geconcentreerd en geaard. Helpt bij oorsuizingen en doofheid.
chalcedoon: helpt bij het weer kunnen gaan uiten van gevoelens, niet in drift maar zacht en rustig.
Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je soms zo een te sterk aanwezige eigenschap nog eens versterkt. Dan kun je gaan kijken om juist de zwakkere eigenschappen te gaan versterken.
bergkristal: lichtpuntjes zien, overzicht, helderheid, kruinchakra.
carneool / barnsteen: tweede chakra, warmte, spontaniteit en samen ‘zijn’.
aquamarijn: uiten van gevoel, rustig denken, huidklachten.
amethist: spiritualiteit, ontspannen, tegen hoofd- en nekpijn.
rozenkwarts: creativiteit, speelsheid, innerlijk kind, vertrouwen. magnetiet: knien en gewrichten, doorstromen, doorbloeden, aarden.

citrien: spijsvertering, zonnigheid, zenuwen.

Sterrenbeeldstenen waterman

Waterman 21 januari t/m 19 februari
De WATERMAN is van nature erg mentaal (geestelijk) ingesteld. Je bekijkt de wereld vanuit een beredenerend, analyserend, logisch en denkend bewustzijnsproces. Feiten plaats je in een theoretisch verband, patronen die je ontdekt en interacties die je doorziet worden door jou bekeken op hun samenhang en/of samenwerking. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen gevoelens hebt. Je hebt ze wel degelijk, maar je weet er alleen soms geen raad mee omdat je eigenlijk altijd maar geestelijk bezig bent. Maar toch kun je niet zonder deze gevoels-impulsen, want die zorgen er juist voor dat je aan het denken gezet wordt. Daar komt nog bij dat je het pas de moeite waard vindt om ergens over te denken als je gevoel wordt geraakt. Je kunt dan ook erg lang aan zo’n idee, theorie of onderwerp blijven hangen. Dit geldt ook voor personen met wie je een bepaalde band hebt. Je kunt daar moeilijk van loskomen. Jouw gevoelens vanuit het onbewuste overspoelen je steeds als je probeert je ergens geestelijk in vast te bijten en kunnen je zuivere denkvermogen tijdelijk helemaal aan de kant schuiven. Dit gevoelsleven kan voor een denkend type als jij vaak erg beangstigend en bedreigend overkomen, juist omdat je die gevoelens niet in woorden of gedachtenstructuren kunt vangen.
Bij een eventuele belemmering van je psychische energie kun je in twee uitersten vervallen. Het is een wispelturige manier van reageren op onbewuste, onbestuurbare impulsen, waardoor je erg veranderlijk bent in je gedrag en soms zelfs onberekenbaar wordt. Dit is niet toe te schrijven aan de vrijheidsdrang, vernieuwingsdrang. Maar je probeert eigenlijk, door dit wispelturige gedrag, jezelf te bevrijden van je onbewuste impulsen. Dit bevrijden lukt niet altijd omdat je juist ook deze onbewuste zaken/gevoelens wilt begrijpen en verwerken. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je niet vernieuwend en vooruitstrevend bezig kunt zijn. Dit is zeker het geval. Maar de drijfveer erachter komt voort uit een innerlijk conflict van jou met je gevoel. Een andere houding waarin je kunt vluchten als het je allemaal te veel wordt, is het versterken van je denkfunctie en het ontkennen van je gevoelens en emoties. Er ontstaat dan een steriele houding, waarin het denken alleen nog maar goed is om jezelf te bewijzen. Dit is een houding die je lang kunt volhouden, juist omdat je al zo goed bent in dit denken. Hierdoor ben je niet meer in evenwicht. Je kunt dan naar buiten toe een ongenaakbare en onaantastbare houding hebben, maar op het moment dat iemand bij jou dan de ‘gevoelige snaar’ raakt blijft er niets meer van die ‘sterke’ houding over. Dit maakt dat je van die emotionele uitbarstingen kunt hebben en in onverwachte emotionele situaties in paniek kunt raken.
Dit wil je zeker niet horen van een ander en je laat je er liever niet over uit. Je bent iemand die de neiging heeft heel lang te broeden op, en het herkauwen van, dingen die gebeurd zijn, net zo lang tot je het verwerkt hebt. Je hebt hierin een grote vasthoudendheid. Je kunt dus lang aan bepaalde ideen vast blijven houden en je bent pas bereid je standpunt vrij te geven als je innerlijk voelt dat het andere beter is
Omdat je zo geestelijk en communicatief bent ingesteld, zal je je doen gelden in contact met anderen op een mentale en intellectuele manier. En wel het liefst in een groep van gelijkgestemden. Je bent echt geïnteresseerd in wat in de ander leeft en kunt hierdoor bepaalde psychologische begaafdheden gaan ontwikkelen.
Je bent ook sterk gericht op de gelijkheid en vrijheid van elk individu. Je beseft maar al te goed dat iedereen zijn tekortkomingen en zijn problemen heeft en dat de uiterlijke positie daar niets aan verandert. Je geeft daarom ook niets om uiterlijk vertoon, wanneer het geen enkel doel dient. Daarom kun je nogal eens overkomen als de omverwerper van gezag en maatschappelijke verhoudingen. Dat is een uitvloeisel van het innerlijk besef van gelijkheid van alle mensen. Doordat je steeds geconfronteerd wordt met jouw dualiteit voelen-denken kun je heel origineel en vindingrijk worden, juist door deze constante gevoelens van spanning. Je kunt een vernieuwer zijn, op het revolutionaire af.
Kristallen van dit teken:
aquamarijn: helpt om jezelf en anderen te begrijpen, om dit te uiten en te tonen hoe je bent. Helpt bij keelklachten, slijmvliezen, hooikoorts, allergie, voorhoofdholteontsteking, spraakvermogen en is goed voor de maag en lever.
valkoog: maakt je sterk en veilig vanuit je basis, minder star en wantrouwend en je kunt je beter gaan uiten. Geeft realiteitszin en werkt positief op de luchtwegen.
turkoois: zorgt ervoor dat je in geborgenheid je hartzaken kunt uiten, maakt je tevreden en beschermt je tegen negatieve invloeden vanuit je omgeving. Is goed tijdens de overgang en goed voor de lever.
Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je zo soms een te sterke aanwezige eigenschap nog eens versterkt. Dan kun je gaan kijken om juist de zwakkere eigenschappen te gaan versterken.
onyx: standvastigheid en aardend, vermindert piekeren
granaat: wilskracht, levenskracht, doorzetten, kracht achter emoties, vuur
jaspis: realiteit, hulpvaardigheid, aarding

turkoois: emotionele veiligheid

Sterrenbeeldstenen Vissen

20 februari t/m 20 maart
Als we naar het beeld VISSEN kijken dan zien we twee vissen zwemmen. In tegengestelde richting. In de symboliek en astrologie staat water voor het onbewuste. Bij VISSEN-mensen zien we dat ook terug. Ze hebben geen vaste identiteit, ze zijn erg gevoelig: ze ‘zwemmen” in hun gevoel als het ware. Dus het is moelijk voor jou om een bewustzijn op te bouwen. Er is bij jou een sterke nadruk op jouw gevoel, waardoor je erg sterk reageert op impulsen uit jouw omgeving. Je gaat dan niet meteen de diepte in om alle indrukken te verwerken, maar ook niet door je meteen op die ander te richten. Je hangt er als het ware een beetje tussenin, je kunt beide kanten op, maar ook in het midden blijven hangen.
Doordat er bij VISSEN niet een bepaalde richting overheerst, kun je vele kanten op. Met je benvloedbaarheid en je aanleg tot passiviteit, zul je [te] gauw geneigd zijn een weg te volgen die niet bij je hoort maar die van iemand is die je bewondert of gewoon een weg die iemand uit je naaste omgeving gaat. Je zult daarom vaak pas later achter je eigen identiteit komen, doorgaans door terug te kijken op wat jij allemaal dacht dat je was, maar niet bleek te zijn. Je vormt jouw bewustzijn dus als het ware achteraf. Je zult, eigenlijk door dingen te doen die je achteraf niet leuk vindt, ontdekken wat je wel leuk vindt en zo de weg vinden die bij je past. Toch is dat de VISSEN-manier om een bewustzijn te vormen en jezelf te ontplooen. Jij bent, door op die manier te leven, het meest in overeenstemming met jezelf. Deze manier geeft, naast de moeite om te weten te komen wie je bent en wat je nu eigenlijk wilt, ook een aantal regelrecht bruikbare vermogens. n daarvan is dat je door je grote gevoeligheid en de betrekkelijk langzame ik-ontwikkeling of het geringe identiteitebesef gemakkelijk in de huid van een ander kruipt en onbewust precies aanvoelt wat die ander nodig heeft. Je bent dus uitstekend in staat jezelf op het hulpverlenende vlak te ontplooien.
Je hebt van nature niet zo’n behoefte aan een scheiding tussen fantasie en werkelijkheid. Je kunt leven als in een droom, en dromen alsof het ‘t leven zelf is, en daarmee ben je volmaakt tevreden. Leer je op een gegeven moment niet dat er een onderscheid tussen die twee bestaat, een onderscheid dat je moet maken om je te kunnen handhaven in het maatschappelijke vlak, dan bestaat het gevaar dat jouw persoonlijkheid zich niet verder ontwikkelt. Je krijgt dan meer een houding van ‘onpersoonlijkheid’. Hierdoor kan het gebeuren dat je jezelf gemakkelijk in dienst stelt van ideen of stromingen die jij in je leven ontmoet. Het kan ook de waarachtige Christen [van binnenuit] opleveren; de mens die, zonder zichzelf er tussen te plaatsen, bescheiden en toegewijd hulp verleent en werkt. Jouw innerlijke behoefte aan afwisseling uit zich bij jou op het gevoelsgebied, waardoor er een grote behoefte is aan gevoelsmatige ervaringen en belevenissen
Die hoeven niet allemaal werkelijk te zijn, want ook de innerlijke belevingswereld is bij jou minstens zo groot. De behoefte aan afwisseling kan ook maken dat je erg gevoelig bent voor wisselende gemoedstoestanden en stemmingen. Je bent ook erg gevoelig voor stemmingen en (gevoels)onder- stromingen in de omgeving, en je zult je daar onbewust aan aanpassen. Hierdoor weet je meestal niet of de aangevoelde stemmingen of sferen nu van jou zijn of van anderen. Dit zal, van nature, weinig bijdragen tot het bewustworden van je eigen identiteit, en het zal het gevaar in kunnen houden dat je je het leed van de hele omgeving en de hele wereld aantrekt. Hierdoor kun je lijden aan schuldgevoelens die in feite niets met jou te maken hebben, maar die voor jou toch reel zijn. Je kunt door zo’n grote gevoeligheid het ongeziene en het onzichtbare aanvoelen en intutief begrijpen. Je kunt je dus op veel manieren uiten, van verslavende, dromende, niet-realistische levensvormen tot aan levenswegen die naar een diep en universeel inzicht en begrip leiden, waarbij het jou niet meer gaat om jouw kleine ‘ik’, maar om jouw rol in het grote geheel, het universum.
De VISSEN-mens heeft de behoefte zijn eigen identiteit via een gevoelsmatige beleving te vormen. Een identiteit die hij pas later leert vaststellen door het doormaken en doorleven van alle mogelijkheden voordat hij de diepte in zichzelf bewust leert beseffen.
Bijbehorende stenen amethist:
Amethist:geeft geestelijke ontspanning, diepgang, rust, meditatie. Helpt bij hoofd-, nek- en maagpijn, spataders, slapeloosheid en de lever.
olivijn: beschermt tegen negatieve (geestelijke) invloeden, geeft harmonie tussen denken en voelen, opent het innerlijk en sterkt het hart.
labradoriet: is vaak een goede steen voor de overgevoelige vis. Hij beschermt de aura tegen teveel invloed van buitenaf en voert af wat teveel is.
Labradoriet schenkt energie bij oververmoeidheid. De kleurnuance bepaalt de verdere werking en chacrabalans. De labradoriet geeft levensenergie, daadkracht, concentratie, verwerken van ervaringen en op doelen afgaan. De labradoriet heeft een verwarmende positieve energie.
Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je zo een te sterke aanwezige eigenschap nog eens versterkt. Dan kun je gaan kijken om juist de zwakkere eigenschappen te gaan versterken met andere stenen:
Jaspis: kracht, standvastigheid, aarden, blaas.
Aventurijn: rust en evenwicht, huid.

Hematiet: moed, doorzetten, weerstand

Bron: http://www.spiritweb.nl/sterrenbeeldstenen.htm

Advertentie

18 gedachten over “Sterrenbeeld stenen

  1. Zo moet je het niet bekijken Anja, ook al heb je hetzelfde sterrenbeeld? dan nog is ieder mens anders. Voor mensen die wel preuts zijn is een edelsteen een goede aanvulling 🙂

   Neem mee wat bij je past en laat de rest staan. Het is algemeen waar ieder zijn/haar ding uit kan halen 🙂

   Fijne avond, smakelijk en liefs X

   Geliked door 1 persoon

   1. Weet ik Marianne , een vriend van me is september maagd maar heel anders dan ik de augustus maagd . Ieder persoon is gewoon uniek en moet gewoon zich zelf blijven 🙂 Ben nu echt weg , hihi . X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.