Jeugd trauma’s


Als je als volwassen man of vrouw te lijden hebt onder herinneringen en emoties van pijn en verdriet uit je kinderjaren dan kan het zijn dat je last hebt van een onverwerkt jeugdtrauma. Een traumatische ervaringen uit je kinderjaren werkt door tot op volwassen leeftijd. Jeugdtrauma’s kunnen diepe wonden achterlaten. Een jeugdtrauma is een vorm van posttraumatische stress stoornis. Je heb dan een nare ervaring gehad die je maar niet kunt verwerken.

Als we dagelijks worstelen met nare herinneringen en pijnlijke emoties uit het verleden dan kan ons dat uitputten. Onverwerkte emoties die achter blijven in je geest en lichaam vormen een emotionele blokkade. Bij volwassenen ontstaan dan vaak onnodige schuldgevoelens, stemmingswisselingen, een laag zelfbeeld, angsten, machteloosheid, verwarring, enzovoort. Een trauma verstoort het natuurlijke evenwicht van je geest en lichaam. Je komt in onbalans met jezelf. In wezen loopt je zenuwstelsel vast.

Als jouw vreugde en geluksgevoel wordt ondermijnt door een jeugdtrauma, durf dan mindful te zijn. Vermijd niet langer deze herinneringen uit je verleden, maar ga de confrontatie met ze aan. Het kan misschien even moeilijk voor je zijn, maar loop er niet voor weg, anders zullen ze steeds weer terugkomen, ongevraagd en oncontroleerbaar aanhouden in je volwassenheid. Waarom blijven rond lopen met een jeugdtrauma, zoek hulp. Het voordeel van open staan voor je gevoelens is dat ze je inzicht geven en je dichterbij brengen bij de oplossing van je trauma.

Bron: http://www.mindfulmbct.nl

jeugd trauma

Advertentie

4 gedachten over “Jeugd trauma’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.