Himalayazout lampen


Himalayazout wordt gezien als gezond alternatief voor tafelzout omdat het minder natrium bevat. Het heeft nog een aantal minder bekende voordelen.

Negatieve ionen en Himalayazout

Negatieve ionen worden in de natuur gecreëerd en als je eraan wordt blootgesteld voel je je energiek. Deze ionen ontstaan gewoonlijk in de buurt van stromend water en watervallen. Er is een manier om deze ionen in huis te halen. Plaats een Himalayazoutlamp in je kamer en je zult de positieve veranderingen gelijk ervaren.

Blijf positief

Positieve ionen, ook wel bekend als ‘elektronische smog’, zijn afkomstig van elektronische apparaten die we iedere dag gebruiken. Deze ionen zijn echter schadelijk en kunnen ernstige ziektes en onbehagen veroorzaken.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gezegd dat blootstelling aan positieve ionen het ergste is wat ons kan overkomen. Ze veroorzaken slapeloosheid, zenuwaandoeningen, mentale aandoeningen, allergieën, enzovoorts. Door langdurige blootstelling aan elektronische smog worden we gebombardeerd met 20 keer meer frequenties dan aanbevolen.

Negatieve ionen hebben een positief effect

Negatieve ionen dragen negatief geladen elektronen bij zich. Als ze in contact komen met moleculen die schadelijk voor ons zijn, zoals allergenen, krijgen die moleculen een negatieve lading. Deze ionen worden gevonden in bossen, op het strand en andere plekken waar stromend water is. Eenmaal in ons lichaam verbeteren ze onze hersenfunctie, geven ze ons extra energie en krijgen we een beter humeur.

Himalayazoutlampen
Een Himalayazoutlamp is een blok zout met daarin een kleine lamp. De lamp verwarmt het kristal waarna negatieve ionen worden uitgezonden. Deze ionen vernietigen alle slechte deeltjes in je omgeving.

De negatieve ionen gaan in de lucht de strijd aan met de positieve ionen. Ze vallen bacteriën, schimmels, allergenen en virussen aan en neutraliseren elektronische smog in je huis. Het resultaat is dat je je blijer en rustiger voelt en beter slaapt.

Himalayazoutlampen kunnen helpen tegen:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Problemen met de bloedsomloop
 • Mentale aandoeningen en stress (ook slapeloosheid)
 • Ademhalingsaandoeningen (ook verkoudheid)
 • Artritis

Deze lampen helpen ook tegen allergieën en huidaandoeningen omdat ze de lucht ontdoen van gifstoffen.

[Healthy Holistic Living, Healthy and Natural World]

Bron: http://time2wakeup.me/hoe-je-himalayazout-kunt-gebruiken-om-de-luchtkwaliteit-te-verbeteren-van-je-hoofdpijn-af-te-komen-en-beter-te-slapen/

Advertentie

17 gedachten over “Himalayazout lampen

 1. De Positieve en Gezonde werking van Himalaya-Zout-Theelichten en Zout-Lampen.

  Himalaya-zout is ontstaan ongeveer 250 miljoen jaar geleden op het einde van het Perm-tijdvak.

  Volgens geleerde Paleonthologen was in Siberie een Superbloom, waardoor de aarde openbarste op een lengte van 1500 Km bij 60 Km ( nu vanaf de Sateliet nog te zien )

  Waardoor onvoorstelbare hoeveelheden Lava uit de Aarde naar buiten kwam. 92% van het leven op de Aarde verdween en door de Hitte over de hele aarde verdampten de zeeen waardoor Zout achterbleef.

  Door de miljoenen jaren heen kwam het zout door de verschuiving van de continenten onder de aarde te liggen en verreikte het zich met heel veel geneeskrachtige mineralen.Door geologische veranderingen in de aardkorst kwam het zout vaak aan de oppervlakte of op een door mijnbouw te delven diepte.

  Heelwerking op het lichaam:

  Ze word gebruikt bij de meeste infusies in en buiten ziekenhuizen. Gebruikt o.a. bij groot bloedverlies.

  is voor een goede Spijsvertering, tegen misselijkheid-overgeven-en krampen. tegen Oververmoeidheid, verhoogt de elasticiteit en houd het vocht in de huid. Tegen Lage bloeddruk, Stimuleert de bloedsomloop, helpt bij doorval, Sterk zweten, Apathie. geeft kracht, helpt bij het verwerken van leed en heft oude blokkades op. Geeft doekracht en stimuleert en verhoogd spiritualiteit, vooral sneller bij mensen die daar mee bezig zijn. Stimuleert tevens de organen en geeft ze kracht.

  Zoutbaden

  Voor ontspanning en stress, Zuivert lichaam en Geest.Tegen huidproblemen, Goed voor Ademhalingsziekten, Rheuma en Gewrichtsproblemen.

  Helpt goed bij griep en verkoudheden. Neusspoeling met

  0.9 % Zoutoplossing, Bijholte onsteking en allergieen. Mondspoeling en gorgelen is een weldaad bij keelpijnen.

  Zoutsokken.

  Een heel bijzondere variatie van het gebruik van Himalaya-zout is het dompelen van boomwollen sokken in een drie procentige zoutoplossing.

  Deze sokken uitwringen, aandoen, daarover droge wollen sokken. Dan een uurtje inwerken laten.

  De zoutsokken bevorderen de doorbloeding, helpen tegen chronisch koude voeten en bij jicht.

  Zout-Drinkkuren.

  Zout-drinkkuren zijn een van de oudste heelmethoden van zout.

  Zoutoplossing 5 gram op een liter water.

  Dit drinkt men met een kuur van 7 dagen 3x per dag een glas. Het helpt bij Maag en darm problemen, Gal en lever leiden, Urineweg infecties, Jicht, Diabetis, Osteoporose, Uitputting en Allergieen.

  Zoutdrinkkuren niet gebruiken bij Nieren, zware hart-bloedsomloop problemen en Hoge bloeddruk

  Himalaya-zout is ook heel goed voor te mengen in Maskers en Huid-pakkingen. Het regenereert en maakt de huid strak.

  De werking van Zout-lampen en Theelichten.

  De weldoenende werking van Zoutkristal-lampen en Theelichten is dat het de luchtkwaliteit in huis verbetert.

  De lucht in huis word vervuild door, roken, verwarming synthetische materialen, meubels, elektro-apparaten en textiel-stofjes. deze alles brengen positieve ionen in de lucht wat voor de gezondheid van mens en dier niet gezond is.

  Als zoutlampen en Theelichten verwarmd worden geven ze negatieve ionen in de lucht en zorgen dat het stof niet blijft rond zweven maar snel neerslaat waardoor een gezondere lucht ontstaat.

  Daardoor zijn ze goed bij allergieen, astmatische en bronchiale ziekten als ook goed voor de longen.

  Het rood-oranje-achtig uitstalende licht maakt rustig en werkt verwarmend, sterkt de levenskracht, geeft vreugde montert je op en ondersteund de afweerkracht in het lichaam.

  BELANGRIJKE INFORMATIE

  VOORDELEN VAN HIMALYA-ZOUT.

  Himalaya zout bevat alle mineralen en sporenelementen die in ons lichaam worden gemaakt. Natuurlijke zout is van cruciaal belang voor het behoud van vitale functies in het lichaam. Himalaya zout heeft geen bewaarmiddelen of additieven.

  Artsen en alternatieve therapeuten zijn het erover eens dat Himalaya zout het schoonst beschikbaar zout is op de planeet waardoor het opmerkelijke voordelen voor de gezondheid opleverd.
  Het bestaat uit de meest volmaakte geometrische structuur als in bergkristallen, het resultaat van miljoenen jaren van compressie onder het aardoppervlak.

  Himalaya kristal zout bevat een nagenoeg identieke set van elementen die worden gevonden in het menselijk lichaam, 84 van de mogelijke 92 mineralen en sporenelementen, in dezelfde verhouding als van nature aanwezig in ons bloed.

  HET GEVAAR IN KEUKENZOUT

  Tafel zout of natriumchloride is uiterst giftig. Sommige keukenzouten bevatten aluminium hydroxide (een giftig metaal en een bekende oorzaak van de ziekte van Alzheimer). Regelmatige keukenzout is meestal gejodeerd. Natuurlijk voorkomende jodium is essentieel, maar toegevoegde jodium wordt beschouwd als een giftig metaal.

  Hoe zit het met zeezout?

  Het probleem met zeezout is dat veel van de oceaan-wateren verontreinigd zijn met zware metalen zoals lood, cadmium, arseen, kwik en meer. Olie rampen en lekkende tankers vervuilen onze oceanen nog meer. Op vandaag is zeezout niet meer zo goed als het in het verleden was.

  Himalaya natuurlijke zout bevat elektrolyten

  Elektrolyten zoals natrium, calcium en kalium helpen de vloeistoffen in uw lichaam te herstellen. Elektrolyten zijn wat je cellen (vooral de zenuwen, hart en spieren) gebruiken om spanningen tussen celmembranen te handhaven zenuw-impulsen en spiercontracties te voeren aan zichzelf en naar andere cellen. Elektrolyten moeten voortdurend worden vervangen wanneer u zweet.

  .
  Bron: http://www.johnjansen06.info/pagina8.html

  Like

  1. Hey Marijke, dat klopt. Zout steen trekt water aan en mag daarom nooit ontladen worden met water. Ook in vochtige ruimtes mag je geen zout steen (lamp) plaatsen. Het beste is om zout steen schoon te maken met een borsteltje. Opladen weet ik eigenlijk niet, misschien hoeft dat niet, of anders bij volle maan binnen voor het räam zetten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.