Kritiek


Hmmmmm, kritiek….jaja….dat is toch best een mooi woord met een bepaalde betekenis.

Een betekenis die er niet om heen draait, komt deze binnen of niet?

Hoe komt deze binnen, ga je in de verdediging of aanval en hoe pak je het op!!?

Wat doe je ermee, leg je het naast je neer of ga je ermee aan de slag?

Is het een deel van je “ego”, wat antwoord geeft of is het iets anders in je bewustzijn/onderbewustzijn wat je activeert en bezig gaat houden? Zelfliefde of een gevoel van onzekerheid, dat jouw verdedigingsmechanisme inschakelt.

Vanuit je hart, met de “beste intenties” leven en antwoorden, roept soms vragen op bij anderen.

Heeft het met anderen als persoon op zich te maken, of is het juist een opmerking van een ander die je activeert om te reageren op wat voor manier dan ook, of wakker schudt?

Elke weg bewandelen, hoe je deze dan ook beloopt en welke beslissingen je in deze neemt. Er zijn altijd “goede en minder” goede intenties om je dit pad dan ook “bewust” te laten lopen.

Elke keuze die je maakt leuk of niet leuk, is een bewuste keuze, die je “hartje” in combinatie met je gevoel je ingeeft.

Bron: Mich Peters

kritiek

Veel mensen zien kritiek als negatief terwijl kritiek ook positief kan zijn. Positief kritiek kan een inzicht geven zonder oordeel of opgelegde mening die je verder kan helpen. Men kan het als een spiegel zien die voor gehouden wordt en er wat mee te gaan doen. Aan negatief kritiek heeft niemand wat aan, voor zowel voor de gever als ontvanger, voor beide kan het pijnlijk zijn, hetzij men een groot ego heeft.

2 gedachten over “Kritiek

  1. Soms wordt je boos over kritiek, maar zie het als een leerproces, je kunt jezelf hierdoor alleen nog maar verbeteren.
    Een ander ziet Jou anders dan jij Jezelf Ziet

    Like

    1. Natuurlijk is er wel verschil in welke kritiek gegeven wordt omdat er negatieve en positieve kritiek bestaat. Positieve kritiek kan je verder het pad op helpen en negatieve kritiek is extra onnodige belasting opleggen waar de ander niets mee kan. En zoals je zegt, iedereen ziet het anders waarbij meer het denken erbij komt, maar wanneer men naar gevoel gaat komt het ook weer anders binnen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.