
Het derde oog in het Oude Egypte
Het derde oog staat bij ons voor spiritualiteit. Het is een energiecentrum dat je helpt bij het zien van energetische beelden. Het is dan ook geen fysiek oog, die hadden we anders natuurlijk ook nooit kunnen missen. Maar het derde oog werd in het Oude Egypte ook al gebruikt.
Het oog van Horus
De oude Egyptenaren noemden het derde oog het Oog van Horus. De originele naam hiervan is het Oog van Ra. Dit oog symboliseerde in de mythologie van het Oude Egypte de vrouwelijke zon (Sekhmet). Het oog van Horus is uit meerdere onderdelen samengesteld of opgebouwd en wordt dan de wadjet genoemd en samen beslaan zij één heqat. Wadjet was een oude godin in de Egyptische mythologie. Overigens is een heqat een Egyptische maataanduiding voor de grootte van het oog van Horus. De losse onderdelen van het oog staan voor:
- Ruiken
- Zien
- Horen
- Denken
- Proeven
- Voelen
De verdelingen van al deze elementen zijn als volgt:
- 1/64 heqat voelen
- 1/32 heqat proeven
- 1/16 heqat horen
- 1/8 heqat denken
- 1/4 heqat zien
- 1/2 heqat ruiken
De symboliek van het oog van Horus
Het oog van Horus heeft elementen van het oog van een valk en het oog van een mens. De Egyptenaren gebruikten beide ogen als amulet. Het linkeroog werd geassocieerd met de maan en men kon het als amulet voor het genezen gebruiken: het helen of het weer één geheel worden. Het rechteroog, het zonneoog, was een amulet wat je zou beschermen tegen kwade krachten. Op die manier zijn beide ogen van Horus eigenlijk krachtige symbolen. Het Oog van Horus, ook wel bekend als het alziende oog, is een symbool wat veel gezien wordt in films en boeken over het Oude Egypte, of waar het Oude Egypte in voorkomt. Er zijn ook mensen die zeggen dat het symbool achterop een 1 dollar biljet het derde oog van het Oude Egypte voorstelt, bovenop een piramide.
Voor ons staat het Oog van Horus symbool voor het paranormale. Voor de mens die op zoek is naar de Universele waarheid. In ieder geval komt het oog in het Oude Egypte redelijk overeen met onze tijd, alleen ging met er in die tijd meer mysterieus mee om.
Bron: http://hogerbesef.nl/het-derde-oog-in-het-oude-egypte/