Edelsteen: Pietersiet


Pietersiet
Deze steen is nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Naar verluidt bevat het ‘de sleutels van het koninkrijk der hemelen’.
Hij verbindt je alledaags bewustzijn met het spirituele en herinnert je eraan dat je een spiritueel wezen op een menselijke reis bent. Deze steen bezit het vermogen je in je etherische lichaam te aarden. Dit maakt spirituele reizen gemakkelijker, vooral die met als doel de Akasha-kronieken te lezen en kennis te nemen van je vorige incarnaties. Pietersiet versterkt je eigenwaarde, twijfelaars geeft hij zelfvertrouwen. Hij geeft je ruggengraat. Bij personen met een burn-out versterkt hij de realiteitszin en brengt ze weer terug bij hun kern. Hij brengt ook evenwicht en versterkt de intuïtie in gevoelszaken. Daarnaast maakt hij personen losser en toegankelijker voor de medemens, zodat liefde eenvoudiger gegeven en ontvangen kan worden. Deze steen geeft ook troost. Pietersiet werkt krachtig met het lichaam tijdens beweeglijke meditaties en heeft snel toegang tot een zeer hoge staat van veranderd bewustzijn. Hij stimuleert het derde oog en de pijnappelklier. Pietersiet heft de illusie van afgescheiden zijn op en overtuigingen en conditoneringen die door anderen zijn opgelegd verwijdert hij. Hij verbindt je weer met de bron van je eigen innerlijke leiding. Hij heft hardnekkige blokkades op en maakt een einde aan verwarring. Ook die uit vorige levens. Hij helpt oude conflicten en onderdrukte gevoelens te verwerken. De steen verhelpt ongemakken bij mensen die uitgeput zijn en geen tijd hebben om te rusten. Hij werkt positief op de maag, darmen, lever en de blaas, hij stimuleert het hele gebied van de zonnevlecht. Hij ontspant nek en schouders en dus hoofdpijn wat hier door ontstaat. Bij huilbaby’s of driftige mensen brengt hij de nodig rust en ontspanning. Huiduitslag en allergieën werken positief op het drinken van een elixer van deze steen. Hij verbeterd de coördinatie bij een wankel evenwicht en duizeligheid. Hij stimuleert de hypofyse en zorgt voor evenwicht in het endocriene stelsel en voor de productie van hormonen die de stofwisseling, de bloeddruk, de groei, seks en temperatuur regelen, dus ook goed bij opvliegers. Hij is ook goed voor de longen, de benen en de voeten.

Pietersiet
                    
  

Kleur 

Blauw, goud, rood, bruin

Spiritueel       

Helpt aardse leven op een spirituele manier te benaderen en fungeert als anker in tijden van spirituele transformatie. Stimuleert het derde oog waardoor astraal reizen gemakkelijker wordt en men meer ontvankelijk wordt voor inzichtgevende spirituele visioenen. Helpt bij het loslaten van negatieve ballast (emoties, gedrag- en denkpatronen). Lost blokkades en onverwerkte zaken (conflicten, trauma’s, opgelegde ideeën van ouders e.d.) uit het verleden en vorige levens op, zonder deze opnieuw te hoeven beleven, waardoor ze geen invloed meer kunnen uitoefenen op het huidige leven. Helpt bij het vinden en volgen van de eigen weg.

Psychisch       

Haalt belemmeringen in het zien van de eigen waarheid, gebeurtenissen en overtuigingen naar boven waardoor je het contact met jezelf bent kwijtgeraakt. Verschaft duidelijkheid en inzicht in de waarheid in de huidige situatie door orde te scheppen en afstand te kunnen nemen. Bevrijdt van opgelegde overtuigingen,  onverwerkte emoties, uitzichtloze situaties, onderdrukte gevoelens en illusies. Versterkt de intuïtie en zorgt voor innerlijke stabiliteit en overzicht in drukke tijden. Helpt om indrukken sneller te verwerken en conflicten sneller op te lossen. Helpt het bij verwarring, uitputting, stress en overspannenheid. Geeft troost en een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Geeft inzicht op eigen motieven en die van anderen.

Mentaal

Goed bij studie en examens, bevordert de concentratie en de verwerking van informatie waardoor informatie sneller opgenomen kan worden.

Fysiek            

Stimuleert de hypofyse en zorgt voor evenwicht in je stofwisseling. Reinigt de energiebanen in het lichaam en geeft meer energie. Ondersteunt de behandeling van (spannings)hoofdpijn en vermindert het gevoel van duizeligheid en wankel evenwicht. Kalmeert maag, darmen en tegen darmgassen. Helpt bij longziektes zoals COPD en astmatische bronchitis. Reguleert de ademhaling, stofwisseling, lichaamstemperatuur en bloeddruk. Positieve werking op de hypofyse, hormoonstelsel, lever, voeten, benen. Goed bij maag, darm, lever en blaasklachten. Ontspant gespannen rugspieren en vermindert de druk van de maag.

Sterrenbeeld 

Leeuw

Chakra           

Zonnevlechtchakra (3e), keelchakra (5e), derde oogchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Bron: http://www.mijntoermalijn.nl/pages/edelstenen-mineralen/p/pietersiet.php

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.