Dagtekst: ziekten


“Altijd iets nieuws hebben om te leren, altijd inspanningen moeten doen om iets te bereiken, op deze voorwaarde blijft men jong en vitaal.
Ondanks de immense vooruitgang van de geneeskunde verschijnen tegenwoordig ziekten die men vroeger niet kende in de geïndustrialiseerde en welvarende landen. Waarom? En waarom lijden zoveel mensen aan depressies, angsten en zenuwstoornissen? Omdat zij zelfs als ze aanvaarden om sommige inspanningen te doen, altijd op zoek zijn naar een leven van comfort, genoegens, en de middelen om deze te bevredigen, ontbreken niet. Echter, dit progamma van een gemakkelijk leven staat nergens ingeschreven in de natuur, want het comfort en de genoegens brengen in de mens de kiemen van de ziekte: de cellen worden lui, zij scheiden geen gifstoffen meer uit, zij laten zich vergiftigen en zowel fysiek als psychisch verliest de mens zijn weerstandsvermogen. Ban dus dat ideaal van een gemakkelijk leven uit je hoofd, dat in feite enkel naar de dood leidt.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Advertentie

6 gedachten over “Dagtekst: ziekten

  1. Voor mij ook niet Anja, voor mijn geboorte al niet als ongewenst kind. Dat heeft me gevormd tot de mens die ik nu geworden ben. Beter ceel vallen en weer opstaan, dan blijven liggen 😉

   Like

    1. Toch ligt het niet alleen aan de geneeskunde, mensen kunnen ook een puinhoop maken van hun leven en daardoor stress en ziekten krijgen.

     Daar heb je gelijk in, alles wordt bepaald door geld en de mens is minder belangrijk als nummer.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.