“Altijd iets nieuws hebben om te leren, altijd inspanningen moeten doen om iets te bereiken, op deze voorwaarde blijft men jong en vitaal.
Ondanks de immense vooruitgang van de geneeskunde verschijnen tegenwoordig ziekten die men vroeger niet kende in de geïndustrialiseerde en welvarende landen. Waarom? En waarom lijden zoveel mensen aan depressies, angsten en zenuwstoornissen? Omdat zij zelfs als ze aanvaarden om sommige inspanningen te doen, altijd op zoek zijn naar een leven van comfort, genoegens, en de middelen om deze te bevredigen, ontbreken niet. Echter, dit progamma van een gemakkelijk leven staat nergens ingeschreven in de natuur, want het comfort en de genoegens brengen in de mens de kiemen van de ziekte: de cellen worden lui, zij scheiden geen gifstoffen meer uit, zij laten zich vergiftigen en zowel fysiek als psychisch verliest de mens zijn weerstandsvermogen. Ban dus dat ideaal van een gemakkelijk leven uit je hoofd, dat in feite enkel naar de dood leidt.”
Omraam Mikhaël Aïvanhov
Leven is nooit gemakkelijk geweest , tenminste voor mij niet , altijd vallen maar ook weer opstaan 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Voor mij ook niet Anja, voor mijn geboorte al niet als ongewenst kind. Dat heeft me gevormd tot de mens die ik nu geworden ben. Beter ceel vallen en weer opstaan, dan blijven liggen 😉
LikeLike
De huidige tijd, ik heb niet het idee dat veel zaken een verbetering zijn.
LikeLike
Helemaal waar Aatje, in sommige ziekten is er weinig vooruitgang en moeten we het er maar mee doen 🙂
LikeLike
Ik heb het idee dat de ziektes toenemen, en de behandelingen van de genezers er ook niet beter op wordt.
Alles wordt bepaald door het geld, niet het welzijn van de zieke.
LikeLike
Toch ligt het niet alleen aan de geneeskunde, mensen kunnen ook een puinhoop maken van hun leven en daardoor stress en ziekten krijgen.
Daar heb je gelijk in, alles wordt bepaald door geld en de mens is minder belangrijk als nummer.
LikeLike