Dagtekst: de ziel en het huis


Dagtekst van vrijdag 31 juli 2015.

“Het is met de wijsheid en de liefde dat je je echte huis bouwt. De materialen van de wijsheid zijn stevig, maar om lange tijd overeind te blijven, moeten zij ondersteund worden door een levende ziel, anders zul je weldra scheuren in de muren opmerken. En deze levende ziel is de liefde.
Wanneer een huis bewoond wordt, zal het niet zo vlug beschadigd raken als wanneer het leeg staat. De aanwezigheid van de mens, zijn activiteit, zijn ademhaling, verlevendigen het. Het huis zegt: “Aangezien iemand in mij onderdak zoekt, moet ik overeind blijven.” Maar als men het verlaat, begint het uiteen te vallen. Construeer je verblijf dus met de wijsheid als geraamte, maar vul het met liefde om het te bewaren, te verstevigen. Als er geen liefde is, als er vanbinnen geen leven stroomt, zal de woning instorten. Het bewijs : wanneer de ziel het lichaam van de mens verlaat, gaat het geleidelijk over tot ontbinding. Wie onderhield die woning? Het leven dat erin rond stroomde.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Zoals eerder een citaat van mij….een lichaam sterft zonder ziel, de ziel leeft verder zonder lichaam. Dat komt in deze tekst ook weer prachtig naar voren. Ons lichaam is ons huisje, onze tempel op aarde, verbind je ermee..

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.