Het leven accepteren


leven accepterenHet leven accepteren zoals het is, is niet altijd makkelijk, en is zeker niet de sterkste kant van ons als mens. We weten nooit precies wat er met ons gaat gebeuren en dat creëert onzekerheid. En als we daarover gaan nadenken kunnen we soms angstig worden, en dat is een normale reactie. Het leven is constant aan verandering onderhevig, soms abrupt dan weer dramatisch, maar vaak ook onverwachts. Zomaar op een dag kunnen we verrast worden door een gebeurtenis die ons aangrijpt.

Acceptatie is de grootste les voor de meeste mensen. Waarom ? Het leven is onzeker en daarom proberen we het te controleren. Maar het leven is niet altijd te controleren. Aan veel dingen in het leven kunnen we niets veranderen. Door niet te accepteren ontwijken we de realiteit van het leven. Ik zeg niet dat loslaten en accepteren makkelijk is. Het zal niet direct perfect gaan, zeker als het om pijnlijke en verdrietige zaken gaat. Maar door mindful je bewustzijn te verruimen ontwikkel je een dieper besef van jezelf en je manier van denken. Hierdoor ga je inzien dat het leven nooit garanties biedt, en leer je omgaan met de onzekerheden van het leven.

Wijs onzekerheid daarom dan ook niet af, want dan zal ze je blijven achtervolgen. Leer te accepteren zoals het is, hoe pijnlijk ook. Een andere keuze hebben we niet. Door acceptatie van het leven zoals het zich voordoet neem je een grote blokkade weg en kan je geestelijke en emotionele energie weer vrij stromen. Door aanvaarding van wat er is houd je het leven niet langer meer tegen. Je realiteit omarmen is een daad van persoonlijke vernieuwing. De dingen in de ogen durven kijken zoals ze zijn, geeft direct een gevoel van bevrijding, kracht en innerlijke genezing. Leer mindful je verzet opgeven.

bron: http://www.mindfulmbct.nl

Advertentie

7 gedachten over “Het leven accepteren

 1. Goeiemorgen Marianne , als je kunt accepteren , gaat het gelijk een stukje de goeie kant op , spreek uit ervaring . Lange tijd was ik alleen maar kwaad en vroeg me af “waarom ik alweer?” . Fijne zondag , liefs en knuffel …..

  Geliked door 1 persoon

  1. Acceptatie en aanvaarding om toch door het leven te kunnen gaan, is heel belangrijk. Men kan in een hoekje gaan zitten kniezen en piekeren, je komt er geen meter verder mee. Toch mogen we niet vergeten wat we eerder hebben mee gemaakt en gemaakt tot de mens die we nu zijn.

   Altijd maar weer vragen naar het ‘waarom” dat alleen nog meer vragen oproept heeft weinig zin. Hoe meer vragen, hoe meer antwoorden waarin je op den duur gaat verdwalen. Er anders mee omgaan, zet je verder je pad op. Alleen doet nooit te olijk er over, want dan houd je jezelf voor de gek.

   Fijne Zondagavond nog, liefs en knuffel terug..

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.