Indianen wijsheid


Wanneer het stil wordt om je heen.

Ik hoef niet te weten hoe jij in je levensonderhoud voorziet.
Wat ik graag wil weten is waar jij voor gaat en of jij het aandurft oog in oog te staan met de verlangens van je hart.
Het interesseert me niet hoe oud je bent, maar wel of je het aandurft voor gek te staan omwille van de liefde, omwille van je dromen, omwille van het avontuur dat leven heet.

Het maakt me niet uit welke planeten jouw horoscoop beïnvloeden.
Waar het mij om gaat, is of je ooit in de kern van je eigen verdriet bent doorgedrongen en of de verraderlijkheden en beproevingen van het leven je ontvankelijk hebben gemaakt of dat ze je hebben doen terugdeinzen en afsluiten uit angst voor nog meer pijn.
Wat ik wil weten is of jij pijn, die van mij of die van jezelf, kunt laten zijn zonder een vinger te verroeren, zonder het te verbergen, te laten verdwijnen of vast te houden.
Ik wil weten of jij intense vreugde kunt zijn, de mijne of de jouwe, of je durft te dansen vanuit je oerkracht, in totale extase, van kop tot teen, zonder je in te houden of op je hoede te zijn, of je realistisch of rationeel kunt zijn zonder je af te laten remmen door herinneringen aan de beperkingen van je mens zijn.

Het kan me niet schelen of je verhaal waar is of niet.
Wat ik zou willen weten is of jij anderen af durft te wijzen om trouw te zijn aan jezelf, of jij het aankunt om voor verrader te worden uitgemaakt om verschoond te blijven van verraad vanuit je ziel.
Geef me een bewijs van je trouw opdat ik zal weten dat je het vertrouwen waard bent.
Ben jij in staat schoonheid te zien, ook al is niet iedere dag even mooi en is het leven zelf voor jou de bron waaruit jij je levenskracht kunt putten?
Kun je leven met fouten, zwakheid en kwetsbaarheid, die van jou en die van mij, en toch aan de rand van het meer staan en luidkeels ‘Yes’ roepen tegen het zilver van de maan?

Ik hoef niet te weten hoeveel geld je hebt.
Wat ik graag wil weten is, of jij het op kunt brengen om na een nacht vol wanhoop, gekwetst tot in het diepst van je ziel, op te staan en datgene te doen wat gedaan moet worden voor je kinderen.

Ik hoef niet te weten wie je bent en hoe je hier gekomen bent.
Wat ik wil weten is of jij zonder terughoudendheid bereid bent met mij door het vuur te gaan.

Het gaat er niet om wat je gestudeerd hebt en met wie.
Voor mij is het van groot belang van jou te horen, welke innerlijke kracht jouw steun en toeverlaat is als al het andere om je heen wegvalt, of je alleen kunt zijn met jezelf en of je het werkelijk goed hebt bij jezelf wanneer het stil wordt om je heen.

“Oriah Mountain Dreamer” Indiaanse oudste.

Lees bovenstaande tekst eens goed door, het behoeft geen verdere uitleg!!!
Het zijn de woorden van een Indianen oudste en bevat hele wijze woorden waarvan wij kunnen leren.
Draag deze woorden elke dag weer uit en doorgrond deze woorden door ze in je hart op te nemen en ze daar te vertalen, het is een wijsheid die je zeker verder zal begeleiden tijdens je spirituele pad hier op onze mooie en liefdevolle Moeder Aarde!!!

indiaans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.