Fouten


Ondanks onze goede bedoelingen, maken we soms fouten, en dat is helemaal niet erg. Maar toch worden we vaak geconfronteerd met een bepaald soort categorie mensen die van zichzelf denken dat ze nooit fouten maken. Dit zijn personen die negatief tegen anderen aankijken die fouten maken. Als jij mensen in je omgeving hebt die jouw continue herinneren aan fouten die je hebt gemaakt, dan zijn zij een ongezonde factor in je leven. Vaak zien zij het totaalbeeld niet.

Het kan beslist geen kwaad om naar je gemaakte fouten te kijken, je kunt er immers van leren. Waar het in dit artikel omgaat is dat je leven te kort is om je tijd te verzieken met schuldgevoelens en het blijven denken aan eens gemaakte fouten. Mensen die jouw hier continue aan herinneren zijn gif voor je geest en levensvreugde. Laat je daarom niet langer afkeuren door die ander met hun onderliggende boodschap, dat je niet goed bent.

Mensen die mindful zijn weten van zichzelf dat ze fouten maken en wel eens tekortschieten. Zij nemen daar dan ook hun verantwoordelijkheid voor. Zij weten dat fouten maken in het DNA verweven zit. Zij hebben geleerd om zich niet ongelukkig te blijven voelen als ze een fout gemaakt hebben. Ze leven met een vreugdevolle en open blik hun leven, waarin fouten maken een onderdeel van is. Sta daarom open en positief in het leven, en laat je niet langer belemmeren door je angst om een fout te maken. Durf fouten te maken, vergeet jezelf niet en leef je leven. Leef in het hier en nu. Een fout is niet meer dan een moment opnamen in je leven. Jij bent veel meer dan alleen maar een gemaakte fout.

Bron: http://www.mindfulmbct.nl

fouten

10 gedachten over “Fouten

    1. Belangrijke lessen om niet in herhaling te vallen die je niets verder brengt.
      Fouten zijn menselijk, alleen is het de kust om ervan te leren net zoals een ezel doet.
      Wie fouten durft toe te geven is eerlijk naar zichzelf toe, en juist dat siert de mens.

      Like

  1. Net zo dat andermans fout, jou fout wordt doordat de beslissing van degene in jou hier en nu een indruk heeft achter gelaten. Waar begint en eindigt het wijzen van de vinger? Wat als je pas hier en nu bewust wordt van een fout die je niet als fout hebt aangenomen? Wat is fout zonder goed zijn? Kunnen goede mensen fouten maken en andersom? Als ‘fout’ mens een fout maken is van andere omvang dan wanneer een ‘goed’ mens een fout maakt. Wie beoordeeld wat fout is als foute zijn soms geen keuze is maar gevolg? (Als gevolg op mijn gedachte die verdiept door te lezen wat jij schrijft kan ik niet anders dan meer vragen te hebben bij wat je schrijft)
    Liefs, ik

    Like

    1. Wanneer fouten jouw fouten worden, heb je ze zelf toe gelaten om ze tot je te nemen.
      Net zoals de indruk die ze achterlaten. Wat niet bij jou hoort, moet je ook niet toe eigenen.

      Wat zijn goede of foute mensen? het is de buitenwereld en maatschappij die deze stempels opleggen en de mensen gaan mee. Iedere keuze heeft een gevolg, zelfs wanneer er geen keuze gemaakt wordt, kan dat nog gevolgen mee brengen.

      Wanneer men tevreden is, heeft men geen vragen meer. Met nog meer vragen die leiden naar nog meer antwoorden, zal een eindeloze en lange zoektocht worden die eindigt in een vicieuze cirkel waar je op den duur nooit meer uitkomt.

      Bedankt voor je reactie, je visie en om te delen.

      Warme groet
      Mariannne

      Like

      1. Fout is naar mijn mening niet altijd een keuze. Niet altijd gelabeld als ‘fout’. Wat je zegt; heb je ze zelf toe gelaten ….). Als je het nou niet als fout toegelaten hebt maar de wereld hier van overtuigd is dat het niets anders is dan ‘fout’? Ik vindt het een moeilijke theorie ‘fout’, een vrij interpreteerbaar woord die voor iedereen een andere betekenis heeft. Zijn het gebrek aan vragen hebben tegenwoordig niet de reden waarom we juist nu in een vicieuze cirkel belanden met antwoorden waar we de vragen niet op kunnen stellen?
        Delen, meedenken, verdiepen. Jou visie. Mijn visie.
        Liefs, ik

        Geliked door 1 persoon

        1. Dat klopt, fout is niet altijd een keuze waar je zelf de hand in heb. Sommige situaties zijn gedwongen keuzes buiten jezelf om en is aanvaarding de enige keuze die overblijft. In de meeste keuzes en beslissingen ben je het toch zelf die het laatste woord er over mag hebben.

          ”Fouten” een woord die voor de één een belading is, voor de ander weer een diepere gedachtegang wanneer deze verder kijkt dan de ”druk” of ”belading” zodat het woord in het juiste perspectief gezien en gevoeld wordt. Het is dan ook de overtuiging van de mensheid die het woord ”fout” veroordeelt. Verkeerd zou een betere benaming zijn, maar dan….wat is er verkeerd, wanneer alles komt zoals je het ontvangen mag. Het op dat moment goed voelt en achteraf een les blijkt te zijn.

          Vragen stellen is belangstelling zodat de antwoorden tot een inzicht kan leiden, alleen voor wie of wat blijven vragen wat kan leiden naar een overbelaste geest die altijd op zoek is. Zou het niet het Ego zijn die overal een bevestiging op wilt terwijl het gevoel geen vragen nodig heeft als het diep innerlijk weten voldoende is…

          Jouw visie, mijn visie, een derde visie, een waarheid die voor iedereen anders is en toch gedeeld kan worden zodat de waarheid in het midden blijft.

          Bedankt om te delen, deze gedachtegangen boeien me enorm. want men leert er altijd wel iets uit 🙂

          Warme groet
          Marianne

          Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.