Omega 3 voorkomt de bijwerkingen van …


19 juni 2015 0

Omega 3

Niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s) – aspirine, ibuprofen, diclofenac, indometacine, meloxicam, naproxen en celecoxib – worden veel voorgeschreven als pijnstillers, als ontstekingsremmers en als bloedverdunners, maar ze kunnen ernstige bijwerkingen hebben, met als gevaarlijkste een verhoogd risico op hartaanval en beroerte.

Een andere veel voorkomende bijwerking van NSAID’s is beschadiging van het slijmvlies van het maagdarmkanaal, wat kan leiden tot maagdarmklachten, maagdarmzweren en – bloedingen, soms zelfs met dodelijke afloop. Dat is in de medische wereld goed gekend. Om schade aan de maag te voorkomen worden daarom tegelijkertijd maagzuurremmers zoals omeprazol (Losec), ranitidine (Zantac) of cimetidine (Tagamet) voorgeschreven. Maar deze hebben zelf bijwerkingen, omdat ze de aanmaak van maagzuur remmen. Een gebrek aan maagzuur vermindert de opname van mineralen en vitamine B12 en verhoogt het risico op infecties, osteoporose en psychiatrische en neurologische aandoeningen.

Uit onderzoek blijkt dat omega-3 vetzuren deze twee ernstige bijwerkingen van NSAID’s – maagdarmschade en verhoogd risico op hartaanval en beroerte – kunnen voorkomen wanneer ze gelijktijdig ingenomen worden. Men is daarom volop bezig met het ontwikkelen van NSAID’s waar al omega-3 aan toegevoegd is.

Omega-3 vetzuren beschermen het slijmvlies van het maagdarmkanaal even goed tegen beschadiging als omeprazol, maar dan zonder de ongewenste bijwerkingen. Bovendien zijn het zelf ook ontstekingsremmers, pijnstillers en bloedverdunners.

Bronnen van omega 3

 • Vette vis
 • Schaal- en schelpdieren
 • Algen
 • Noten en zaden (Vlaszaad, Hennepzaad, Chiazaad,Walnoten)
 • Waterkers
 • Sojabonen
 • Donkergroene bladgroenten
 • Visolie
 • Krillolie
 • Algenolie
 • Vlaszaadolie
 • Perilla olie

Andere stoffen die schade aan het maagdarmslijmvlies voorkomen:

zwavelhoudende stoffen uit broccoli (sulforafaan, indol-3-carbinol), N-acetylcysteïne, curcumine, alfa-liponzuur, coënzym Q10, L-carnitine, vitamine B6, B3, vitamine C, vitamine E en vitamine K.

Park JM, Han YM, Jeong M, et. Omega-3 polyunsaturated fatty acids as an angelus custos to rescue patients from NSAID-induced gastroduodenal damage. J Gastroenterol. 2015 Jan 13.
Ianiro G, Franceschi F, Bibbò S, et al. Omega-3 fatty acids: a novel resort against gastrointestinal injury. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2014 Oct;18(20):3086-90. Pineda-Peña EA, Jiménez-Andrade JM, Castañeda-Hernández G, et al. Docosahexaenoic acid, an omega-3 polyunsaturated acid protects against indomethacin-induced gastric injury. Eur J Pharmacol. 2012 Dec 15;697(1-3):139-43.

Uit: PlaceboNocebo (Uitgeverij VorthexAequo). nr. 19 (mei/juni 2015)

Bron: http://www.klassiekehomeopathie.nl/omega-3-voorkomt-de-bijwerkingen-van-ontstekingsremmers/

Zelf ben ik op advies ook Omega3 gaan gebruiken, merk een lichte resultaat aan mijn eerdere geopereerde oor waar het gehoor een klein beetje van terug gekomen is. Ook rusteloze benen zijn minder geworden.

Advertentie

2 gedachten over “Omega 3 voorkomt de bijwerkingen van …

 1. Dit is al een voorbeeld van de Mengele methoden. Zoals ik het zie van parmaffia. ..Daarom is het moeilijk te verkroppen….maar de waarheid en de signalen die ik aangaf werd omgezet in een diagnose ( psychotisch )😕 Maar hoe ken het dan dat ik meerdere situaties aangaf en al vrij snel werd vermeld door de ( media )? Maarja het gaat slecht het kan nu alleen maar beter gaan kop op en hou je taai

  Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

  Geliked door 1 persoon

  1. Je zo je eigen pad moeten volgen Joop en nieuwe wegen bewandelen, zoals het alternatieve. Zo kom je geen steek verder en het belast je meer dan het je verlicht.
   Eigenlijk loop je dan met deze massa mee..

   Psychologen, media, parmaffia en al die zooi brengen mensen op het verkeerde pad. Een diagnose is al vlug gesteld om van mensen af te komen in plaats van te onderzoeken naar de kern. wie niet volgens de regels uit boeken mee werkt, krijgt altijd vlug een stempel opgedrukt die je maar moet mee dragen, maar ook veroordeelt worden door mensen die niet verder kijken dan de illusie van de buitenwereld en maatschappij.

   Joop, blijf vechten en opkomen voor jezelf, sterkte en kracht voor jou..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.