Dagtekst: organen


“De intelligentie van de mens hangt af van de staat van zijn verschillende organen: de lever, de maag, de darmen… Indien niet alle cellen van zijn lichaam hun werk correct uitvoeren, zal zijn vermogen om te denken en te oordelen aangetast worden: hij mag zoveel lezen en studeren als hij wil, in al zijn gedachten zullen sombere tinten en misvormingen doordringen,  afkomstig van de slechte werking van zijn organen.
Zelfs bij degenen die beschouwd worden als grote denkers, filosofen, ligt de oorsprong van veel vergissingen in de gebrekkige toestand van sommige organen die hun  mentale activiteit belemmerde! De verstoorde werking van de maag, de lever, de darmen, de pancreas… veroorzaakt ergens obstakels in de hersenen, die zelfs een zeer intelligent mens niet kan overwinnen. Hoe kan hij deze obstakels dan beperken? Door oefeningen te doen. Het zijn juist de oefeningen die aangeraden worden door een spiritueel onderricht, al gaat het maar om enkele raadgevingen over de ademhaling en de voeding, die geen ander doel hebben dan de toestand van onze cellen te verbeteren om ons begripsvermogen te verruimen en te verbeteren.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

6 gedachten over “Dagtekst: organen

 1. Hier ben ik verrast. Een spiritueel man die het lichaam boven de geest plaatst…? Hmmm…
  Ik denk dat Stephen Hawking het levende bewijs is dat dit niet klopt.

  Vriendelijke groet

  Like

 2. Soms is aandacht schenken aan ons tempeltje waarin onze ziel in leeft, niet verkeerd.
  Zeker niet wanneer gemoedstoestanden organen kunnen aantasten en men zo ook zichzelf blokkeert om te groeien. Alleen de regel dat intelligentie afhangt van organen? zijn er vraagtekens bij.

  Dat klopt ook weer wel, het voorbeeld genaamd Stephen Hawking

  Warme groet

  Like

 3. M’n zegt toch “gedachten krijg je gedahtenkrachten” maar zoals ik lees omgekeerd ook,door je krachten …krijg je gedachten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.