De gevolgen van antibiotica


104. De gevolgen van antibiotica

104 antibiorica

Moe, lusteloos, overgewicht, schimmelnagels, mist in je hoofd, depressie, vaginale infecties, het kunnen allemaal gevolgen zijn van iets wat in je darmen huist. En het kan zelfs huidaandoeningen veroorzaken, zoals psoriasis. Langzamerhand wordt er steeds meer bekend over de werking van de darmen. Problemen met je huid? Verbeter dan de conditie van je darmen! Lees bijvoorbeeld het artikel 84. ‘Jeuk, eczeem en je darmen’.

De gevolgen van antibiotica

Candida is een gist dat gewoon in je lichaam thuis hoort. Maar vermenigvuldigt deze gist zich teveel, dan raken je darmbacteriën uit balans een krijgen de ‘slechte’ bacteriën de overhand. Je kunt dan klachten krijgen als winderigheid, gewichtstoename of zelfs gewrichtspijn. Hoe krijgt die Candida zoveel kans? Een van de oorzaken is antibiotica. Het zorgt ervoor dat bacteriën dood gaan, maar daarbij worden ook de goede bacteriën gedood die de groei van candida in toom moesten houden.
Je krijgt antibiotica voorgeschreven, omdat je ziek bent en je eigen immuunsysteem het niet aan kan. Je immuunsysteem is dus al verzwakt. Antibiotica doodt bacteriën, goede zowel als slechte. Je knapt snel weer op, waardoor je blij bent. Maar… ondertussen neemt de candida in je lichaam toe. Het gevolg daarvan is dat je op langere termijn een verslechterde darmflora hebt, waarmee je immuunsysteem nog meer achteruit gaat. De candida krijgt de overhand. Met kwalijke gevolgen. Candida is bijvoorbeeld de grootste oorzaak voor de huidaandoening psoriasis! Een hele nare huidaandoening waarbij de huid zich te snel vernieuwt.

Hoe weet je of je last hebt van teveel candida?

Het is altijd goed om zelf je lichaam te checken. Wanneer je een candida-infectie hebt, kan je klachten hebben, zoals ‘brijige’ poep. De poep heeft dan geen vaste vorm, maar is een soort brij en blijft vaak aan de pot plakken. Deze poep stinkt meestal. Verder is er vaak winderigheid, vermoeidheid en depressie. En het kan bij vrouwen vaginale schimmelinfecties veroorzaken.
Wat verder heel opmerkelijk is, is de behoefte aan zoet. Dat kan veroorzaakt worden doordat je verdrietig bent, maar kan ook komen door deze candida. Die heeft namelijk suiker nodig om te overleven. Heb je veel candida, dan stijgt je behoefte aan zoet! Dan ga je steeds meer suiker eten!

Doe de Candida mini-test

Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, is het eerste dat je doet: spugen in een glas water. Als je spuug er dan in het water uit ziet als witte draden, dan is dat candida. Het is dan een idee om er meer over te gaan lezen en maatregelen te nemen.

Wat kan je eraan doen?

Je kunt zelf veel doen. De MIR-Methode helpt jou al om je eigenwaarde te versterken, zodat je steeds beter voor jezelf gaat zorgen. Je gaat meer zorgen voor ontspanning en blijheid in je leven, wat goed is voor je immuunsysteem. Daarbij word je immuunsysteem steeds sterker door het doen van de 9 stappen. Elke stap werkt mee aan die versterking! En je gaat steeds meer behoefte krijgen aan goede voeding, o.a. dankzij stap 5 ‘Alle tekorten aanvullen’.
Wat jij nu al meteen kunt doen, is kijken hoeveel suiker je op een dag eet. Suiker is namelijk dé voedingsbron voor de candida-gist. Verminder je de hoeveelheid suiker die je eet, dan kunnen de gisten niet overleven en verdwijnen ze in grote getalen uit je lichaam. Hiervoor zijn speciale candida-diëten ontwikkeld.
Wil je op weg geholpen worden met vermindering van suiker, kijk dan eens op de website van Carola van Bemmelen, www.sugarchallenge.nl. Daar staan bovendien een paar lekkere recepten op en video’s over de effecten van suiker.

Onderzoek je levensstijl

Hoeveel suiker eet jij op een dag? Of moet ik vragen: drínk jij op een dag? De grootste consumptie van suiker blijkt namelijk te liggen in het drinken van suiker. Via sportdrankjes, frisdranken, maar ook vruchtensappen! Ongemerkt gieten we grote hoeveelheden suiker naar binnen, waar onze darmen het dan maar mee moeten doen. En de candida-gisten? Die vieren feest!
En eet je nog yoghurt? Het is een van de beste manieren om je gezonde bacteriën aan te vullen na een antibiotica-kuur. En het zorgt ervoor dat je de balans in je darmen langzaamaan weer kunt herstellen. Doe je de MIR-Methode al, dan kan het goed zijn dat je al meer behoefte kreeg aan yoghurt of kwark!

En jij? Merk jij al dat je stoelgang is verbeterd door de MIR-Methode? Minder behoefte aan suiker, meer aan yoghurt? Ik hoor het graag van je! Vertel het me hieronder, dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier.
Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

Dat je suikerbehoefte mag afnemen en je huid mag stralen!
Hartelijke groetjes,
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: http://www.mirmethode.nl/antibiotica/?utm_source=wysija&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief+3+juni+2015

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.