Dagtekst


Dagtekst van woensdag 6 mei 2015.

“Mensen hebben een natuurlijke neiging om te overheersen, te eisen, de anderen te dwingen, zonder zich af te vragen of deze eisen gerechtvaardigd zijn. En wat buitengewoon is, het lijkt hun bovendien gemakkelijk om te realiseren. Zij verklaren: “Ik ben diegene die beslist! Ik ben diegene die beveelt!” Zij voorzien niet dat zij allerhande tegenstand zullen ontmoeten – hetgeen nochtans te voorzien was!- en dat zij zich op die manier in een strijd storten waar zij uitgeput en zelfs ziek zullen uitkomen.
Laten degenen die deze neiging hebben om zich altijd te willen doen gelden, zichzelf eens analyseren. Uiteraard, velen zullen beweren dat hun beroep hun verplicht om zware verantwoordelijkheden op zich te nemen en dat hun werk hen uitput omdat de omstandigheden betreurenswaardig zijn, dat de medewerkers en de omgeving hun onophoudelijk moeilijkheden veroorzaken… Nee, de vermoeidheid komt niet van het werk, wanneer men weet hoe te werken, hoe zich te gedragen tegenover degenen met wie men werkt; de vermoeidheid komt van het feit dat men al te vaak werken verward met zich doen gelden.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

=======================

Dit is werkelijk een waarheid als een koe, zo ook op internet, hopelijk mogen deze mensen de tekst eens goed lezen om te zien wat zij werkdadelijk aanrichten met hun overheersende manipulerend gedrag op anderen. Soms voelt men zich hoog verheven en willen mensen naar hun hand zetten zonder tegenstand. Wordt dat niet gedaan zal men slachtoffer worden van deze mensen die zich God voelen en het niet te zijn. Ook het voort zoeken naar slachtoffers zal hen op de been houden tot ze zelf slachtoffer worden van eigen daden.

Laten we in ieder geval altijd eerst naar onszelf kijken en eens stil staan bij het gezegde…
Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen, wie gooit….

Advertentie

Een gedachte over “Dagtekst

  1. dit vraagt om zelfreflexie. introspectie, dit is voor hun bijna een sadistische daad wat je van ze verlangt,
    dan komen ze hun onzekerheden en angsten tegen,die ze verbergen achter hun masker van overtroeven en haten zwakke mensen want dan zien ze hun eigen zwaktes voor ogen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.