Witwassen


Wie een ander zwart maakt, wast zichzelf niet wit

zwart%20maken

Het lijkt wel een hype te worden op internet. Andere mensen zwart maken, veroordelen, op de vingers tikken, te kijk zetten door ze  op ”fouten” te wijzen en zichzelf de hemel in te prijzen door zo goed te zijn? Het kan nog erger door aanhangers die volgen en leider sterker en machtiger maakt tot ze zelf het slachtoffer worden van hun leider die tweedracht zaait en mensen tegen elkaar opzetten. Dat is Anno 2015..

19 gedachten over “Witwassen

 1. Ik ben het helemaal met je eens… met daarnaast een media die vaam maar 1 kant van een verhaal laten zien. Sinds het internettijdperk is aangebroken is er van hoor en wederhoor weinig speake. Daarbij geloven veel mensen wat ze zien of lezen en vormt men daarop weer een mening dit terwijl ze vaak een andere kijk erop niet weten… zonde!!! XoXo Olivia

  Like

  1. Precies Olivia, er wordt altijd één kant bekeken en daar blijft het ook bij. Een echt luisterend oor is er niet meer voor elkaar dan alleen veroordelen over iets waar je eigenlijk niet het juiste van weet.

   Dat is zo, een mening is vlug gegeven, goed gelezen of niet, het Ego wilt ook wat zeggen..

   Geliked door 1 persoon

 2. zo ben je een goede, dan weer een slechte. Daar doe ik niet aan mee. Beoordeel niemand is nog altijd een motto die ik ernstig neem, maar voor velen is meehuilen met de wolf nog het meest voordehand liggende.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat je zegt Suske, inderdaad zo ben je goed en zo is er niets meer goeds van je over. Ben zelf ook weleens het mikpunt geweest van zwartmakerij, maar houd de eer aan mezelf en verlaag me niet tot niveau van deze mensen die het niet alleen afkunnen. Zo leer je tenminste mensen goed kennen.

   Veroordelen is vlugger gedaan dan gedacht. Iedereen in eigen waarde laten is beter, maar dan moet men wel de capaciteit of vermogen voor hebben…

   Geliked door 1 persoon

   1. ik heb het onlangs zelf ondervonden via mijn blog en die van anderen. Als je niet meteen meehuilt, maar probeert het uit te praten of je mening bij te schaven ben je gezien. Ik zwijg hierover op mijn blog in alle talen, maar of dat voldoende zal zijn om hen weg te houden van mijn blog weet ik niet. Ik heb al over ophouden gedacht, maar of dat een goede reactie zou zijn weet ik niet zo goed. Het is een moeilijke situatie.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb het gelezen Suske, ben zelf ook de dupe geweest van deze. Er niet meer op reageren is het beste wat men ook zegt of schrijft. Behoud de eer aan jezelf en bewandel je eigen pad. Loop niet met de kudde mee.

     Ophouden? voor wie ..
     Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde, besef dat eens goed.
     Wat moeilijk is kan je voor jezelf makkelijk maken 😉

     Geliked door 1 persoon

      1. Begrijp je reactie heel goed, het is verleidelijk om te rebloggen. Maar zoals je zegt, je gooit hete olie op het vuur dat nog hoger zal oplaaien. Horen, zien en zwijgen is beter.

       Like

      2. Suske en Marianne, zijn jullie nu niet allebei zelf bezig met zwart maken?
       Suske, jij hangt nu de onschuldige uit maar je hebt bij John weldegelijk de foto’s van naakte tiener meisjes geliked. En ook in reacties heb je aangegeven geen problemen te hebben met de foto’s.
       Marianne, heb je de foto’s van John gezien? Ik denk het niet, want waarschijnlijk was je dan drie weken niet instaat geweest om te bloggen.
       Ik weet dat jullie het over Lis hebben, maar ik ben het helemaal met Lis eens. Ik sta niet achter Lis, ik sta naast haar. Als jullie Lis veroordelen, veroordelen jullie ook mij.
       Ik wens jullie een fijne zondag.

       Geliked door 2 people

       1. Adam, wat er tussen Suske en andere bloggers is gepasseerd is niet van belang op mijn blog! Ik ga er ook niet over mee praten omdat ik het fijne er niet van weet. Verder volg ik niet veel bloggers dan de enkele waar het ook bij blijft.

        Er zijn geen namen genoemd, maar we weten beide wel beter dat ik ook ooit eens zwart gemaakt bent door op te komen voor slachtoffers van verkrachtingen dat je zelf heel goed begreep. En daar is het ook bij gebleven omdat ik de eer aan mezelf hield.

        Het spijt me voor je dat ik er verder weinig aandacht aan besteed en geen water op het hete vuur ga gooien door niet met de kudde mee te lopen. Doe je eigen ding Adam en meng mijn blog niet met discussies om gelijk, dank U wel.

        Geliked door 1 persoon

        1. Marianne, ik snap dat jij je niet wil bemoeien met de discussie, maar dat heb je al gedaan door Suske bijval te geven. Jij hebt de kant van Suske gekozen en vraagt nu aan een tegenstander om te zwijgen?
         Daarnaast kan je je afvragen wanneer je iemand zwart maakt. Als je iemand beschuldigd van het promoten van een kwalijk iets terwijl die ander dat niet doet ben je dan aan het zwart maken? Want dat is wat je gedaan hebt bij Lis, je hebt haar beschuldigd van het promoten van verkrachting. En ik begrijp dat je het gedaan hebt gezien je verleden, maar eigenlijk heb je toen het zelfde gedaan bij Lis als wat Lis nu gedaan heeft bij Suske. Opkomen voor zwakkere in de maatschappij, geëmotioneerd en heftig.
         En ik zeg nu niet dat Suske onschuldig is, ik heb gezien wat ik heb gezien en hij weigert uitleg te geven.

         Like

         1. Adam tot nu toe heb ik nog steeds niets verkeerd opgevat omdat ik goed lees.
          Mijn mening van toen heeft geen tweedracht gezaaid tussen bloggers, dat is het verschil tussen de ”ruzie” die Suske heeft gehad en mijn mening verschil.. Vandaar Suske een reden had voor oplossing. Sukse mag me verbeteren indien het niet zo is.

          Ik bereid altijd bereid om te overleggen, maar niet als ik mijn laatste woord geschreven heb, alsnog zwart gemaakt wordt op zelfs 3 blogs wat je dus niet gelezen heb. Dat is voor mezelf een doordenkertje..

          Graag zou ik willen dat je hier alleen gewoon schrijft zonder likes van Lis.

          Geliked door 1 persoon

       2. Hier wordt niemand veroordeeld. Ik heb geen namen of wat dan ook genoemd. jij blijft me beschuldigen hoe dan ook. Moest je mijn blog bekeken hebben dan weet je dat Lis en ik de wapens neergelegd hebben en het verleden begraven. Als er ene is op wie ik mijn wapens zou richten zou jij het zijn, maar het is me het allemaal niet waard.

        Geliked door 2 people

        1. Ik had bij Lis al begrepen dat jullie de wapens hebben neergelegd. En ik wil mij daar best bij aansluiten, maar als je toch je pijlen op mij wil richten dan weet je mijn blog te vinden. Ik heb alleen nog één vraag, en die vraag stel ik ook aan Marianne. Jullie verschuilen je allebei achter het feit dat er geen namen genoemd zijn. Durven jullie met je hand op je hard te verklaren dat jullie opmerkingen op geen enkele manier over Lis gingen? In dat geval ben ik gaarne bereid mijn excuses aan te bieden. En jullie hoeven niet eerlijk te zijn tegen mij, maar vooral tegen jezelf.

         Geliked door 2 people

         1. Marianne heeft met deze “ruzie” niets te maken maar door mijn reactie kwam ik er wel bij, doch zonder namen te noemen. Of zij over hetzelfde onderwerp bezig was als ik moet je haar vragen. Ik spreek alleen voor mezelf. 🙂

          Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.