Werking ijsblokje op Feng Fu punt


Dit is wat er gebeurt als je een ijsblokje aanbrengt op dit punt bij je hoofd…

Dit kan wellicht een beetje gek klinken op het eerste gezicht, maar wacht maar tot je het probeert. Door dit geheim zal je er jonger uitzien en laat je achter, vol leven en energie. Alles wat je nodig hebt is een ijsblokje en een paar ogenblikken van je tijd!

Er is een punt op de basis van de hals genaamd de Feng Fu. Het Feng Fu drukpunt bevindt zich aan de basis van de schedel net onder de onderste rand van het schedeldak bovenaan de hals. Als je er regelmatig ijs op aanbrengt, begint het lichaam begint te verjongen en je zult jezelf gezond, vrolijk en vol energie vinden.

ice

De methode:

Eerst moet je op je buik liggen, en een ijsblokje plaatsen op het punt van Feng Fu en deze gedurende 20 minuten daar houden. Je kunt of daar blijven liggen of het verbinden met een verband, of sjaal.

Doe dit regelmatig met pauzes van 2-3 dagen en doe het in de ochtend op een lege maag en ‘s avonds voor het naar bed gaan. Na 30-40 seconden, zul je een lichte warmte op het punt voelen. In de eerste dagen zal je een gevoel van euforie hebben als gevolg van het vrijkomen van endorfine.

 

Wat zal het veroorzaken?

Verbetering van de kwaliteit van slaap

het verbeteren van je stemming

Genezen van de spijsvertering

verlichten van verkoudheid

Verlichting van hoofdpijn, tandpijn, en pijn in het algemeen

 

Het kan helpen bij:

ziekten van de ademhalingsorganen

hart- en vaatziekten

schildklier problemen

PMS

menstruele cyclus

geestelijke gezondheid

Meer bij de bron

http://worldunity.me/dit-is-wat-er-gebeurt-als-je-een-ijsblokje-aanbrengt-op-dit-punt-bij-je-hoofd/

Advertentie

17 gedachten over “Werking ijsblokje op Feng Fu punt

 1. Wel uitkijken bij mensen die kampen met hoofdpijn of migraine. Je werkt hier op de cervicale curve genaamd de atlas waar heel wat zenuwbanen doorlopen. En ijs kan juist een trigger zijn.
  Hier zou ik toch maar pas mee beginnen als je raad gevraagd hebt aan je arts of specialist.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Shivatje voor je aanvulling en waarschuwing die toch belangrijk is voor deze groep mensen die kampen met hoofdpijn en migraine zodat deze eerst om raad aan een deskundige kunnen vragen.

   zelf zal ik dit niet gauw doen, alleen al koud drinken kan al hoofdpijn veroorzaken, laat staan een ijsblokje een migraine aanval. Hoe graag ook te willen omdat het goed is voor gezondheid, ben ik zelf hier ook zeer voorzichtig hiermee.

   Geliked door 1 persoon

    1. Alles wat je mee geeft is mee genomen en altijd waardevol.
     Wanneer je langzaam zou opbouwen met te beginnen 5 minuten? zou dat kwaad kunnen. Ergens trekt het me wel aan, wil er alleen geen hoofdpijn of migraine aanval van krijgen.

     Like

     1. Wat ik zou voorstellen is met een ice pack gewikkeld in een doek te beginnen. Men mag niet vergeten en hoe gek het ook kan klinken. Als de huid van een persoon te zacht is en men gaat daar een ijsblokje opleggen dat dit voor 1ste tot zelfs 2de graad brandwonden kan zorgen. En juist die pek aan je atlas is al heel zachte huid en gevoelig.
      Nu Marianne als je aanleg hebt voor aanvallen van hoofdpijn of migraine dan zou ik toch oppassen.

      Aum Shanthi

      Like

      1. Wanneer met ijs te werken gebruik ook altijd een doek erom heen. Dat wist ik niet en met mij meerdere dat je van bevroren ijs ook brandwonden kan krijgen. Weer wat geleerd en klopt nog ook.

       Bedankt voor je reactie en verdere aanvulling die toch belangrijk is.

       Voor mezelf zeg ik toch maar Nee bedankt i.v.m met hoofdpijn en migraine.

       Geliked door 1 persoon

  1. jjolieke het klopt wel. Door het ijskoude tegen je atlas aan te leggen komen de zenuwbanen wijd open te staan. En dit kan voor bepaalde verlichting brengen. Maar ik zou het zeker niet even gaan uitproberen een vraag stellen aan je arts kan nooit kwaad zeg ik altijd.
   Ze heb ik het al wel gedaan en soms doe ik het nog maar ik kijk altijd als er iemand bij me is.

   Aum Shanthi

   Geliked door 1 persoon

 2. Hallo, ik heb het eergisteren en gisteren gedaan, met bevroren erwtjes in een plastic zakje. Was afgelopen week grieperig maar aan de beterende hand. Vanmorgen werd ik rillend wakker met mega migraine en keelpijn, ook last van maagzuur. Voor mij veel te heftig blijkbaar dus. Ik heb vaak last van migraine maar in de tekst staat dat het daar juist tegen kan helpen. Vandaar dat ik het geprobeerd heb. Maar niet geschikt dus toch voor iedereen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Kath, ik weet niet of je de bevroren erwtjes of ijsblokjes in een washandje heb gedaan? Is wel heel verstandig om te doen, zeker wanneer je het te heftig ervaar. Aan de andere kant heeft het ook iets los gemaakt bij je dat al heel lang verborgen zit. Luister naar jezelf om wat of niet te doen.

   Bedankt voor je reactie

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.