Veroordelen


 

Wat is het toch heerlijk en bevrijdend om met mensen om te gaan die spontaan en open zijn, die van lachen en plezier houden, je accepteren zoals je bent en je niet veroordelen op gemaakte fouten of afkomst. Als je je gevoelens van egoïsme, vooroordeel en onbegrip kunt omzetten naar gevoelens van openheid, liefde en compassie dan zul je een mooier mens worden. Je geestelijke en emotionele leven zal rijker worden als je niet te snel veroordeeld maar begripvol bent naar anderen mensen toe.

Leven met een open geest betekent dat je open staat voor het leven, voor nieuwe verhalen, ideeën, mensen, en situaties. Als je stopt met het veroordelen van jezelf en anderen dan zul je diepe innerlijke rust ervaren. Vooroordelen zijn veroordelingen die in je systeem zitten ingebakken. Je hebt feitelijk al besloten wat je van iemand vindt, voordat je daadwerkelijk weet wie die persoon is. Als je bij jezelf merk dat je een vooroordeel hebt over iets of iemand, probeer jezelf hiervan los te maken.

Als je vooroordelen hebt doe je jezelf en anderen tekort. De kunst is om deze vooroordelen niet tussen jou en de rest van de wereld te laten komen. Merk ze mindful op en verwijder ze uit je gedachten. Je kunt pas oordelen als je alles weet, en je weet nooit alles, en de ander ook niet. Omdat de kwaliteit van je denken en gedachten ook mede de kwaliteit van je leven bepalen is het dus belangrijk om hiervan bewust te zijn. Door niet te oordelen, schep je stilte en vrede in je geest.

Bron: http://www.mindful.mbct.nl

 

oordelen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.