Geweten


 

Op gevoel inspelen om een slecht geweten te bezorgen is weinig gewetensvol..

15 gedachten over “Geweten

 1. Dat zou 20sterren moeten krijgen. Want zo lopen er heel veel rond en zelfs als ze niet rond lopen vinden ze je nog op een andere manier.

  Je er niet laten aan vangen dat is het belangrijkste hoe pijnlijk het ook is als ze je gevoel raken.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Misschien dat het 2 sterren krijgt

   Dat klopt, er zijn veel mensen die graag op gevoel inspelen van anderen, soms zelfs onbewust. Zelf ken ik ook zo eentje die dat graag met plezier doet.

   Vraag me alleen af voor wie of wat dat ze het doen? misschien dat ze zelf een slecht geweten hebben, dat niet willen inzien en zo anderen een schuldgevoel bezorgen om eigen geweten schoon te praten?

   Er boven staan is makkelijker gezegd dan gedaan, daarvoor moet je sterk in je schoenen staan, zo voedt je het gevoel dan ook niet. Een mooie les om te leren.

   Geliked door 1 persoon

   1. Sta je er niet boven dan laat je meeslepen en val je. Zeker je moet sterk staan maar je hoeft ook er niet op in te gaan zodat ze stof blijven krijgen om op je gevoel te blijven trappen.

    Heel wat mensen doen het en zeker en meestal nog bewust ook. Omdat ze weten dat daar iemand klein mee te krijgen is.

    Meestal is het omdat ze zelf een angst dragen daarop gepakt te worden.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

    1. Wow zo had ik het eigenlijk niet bekeken, er niet boven gaan staan om niet te vallen, een mooi inzicht en nog waar ook.

     Soms confronteer ik deze met eigen slecht geweten door te zeggen ”Je heb zelf een slecht geweten en wilt mij de schuld in schoenen schuiven”. De laatste tijd reageer ik er niet meer op, verloren energie.

     Manipulators zijn het de graag gevoelens van andere gebruiken om zichzelf schoon te praten.

     Geliked door 1 persoon

  1. Dat is de andere kant ervan.
   Kinderen zijn daar ook goed in, om zoiets los van je te krijgen.
   Maar hier zal je geen slecht geweten aan overhouden. Dat in het ander geval wel zo is, bij heel veel mensen doet het pijn en er komen zelfs emoties bij kijken.

   Aum Shanthi

   Geliked door 2 people

   1. Mooie reacties die leerzaam zijn. Wat je zegt over kinderen Shivatje, dat ervaar ik zelf ook zo. Gek genoeg dat men het van kinderen wel kan hebben en van volwassenen niet. En voor wat of wie eigenlijk een slecht geweten of schuld gevoel hebben zodat je de ander zijn/haar zin niet geeft en voor jezelf kiest. Dat vind ik frappant dat deze mensen je dat gevoel kunnen geven omdat ze daar op inspelen dat echt wel pijnlijk kan zijn, zeker wanneer je daar erg gevoelig voor bent. Het is ook een stukje narcisme, herken het ook bij mijn moeder die dat ook erg veel deed.

    Geliked door 1 persoon

  2. Precies wat je zegt Suske, niet alleen bij mensen die dat anders nooit zouden doen. Meestal doen deze mensen het bij iedereen, al is het op een andere slinkse wijze zodat je het niet gauw door hebt. Ja ken deze mensen ook en daar mogen we van leren wat weer een voordeel is.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat zijn de ergste mensen Sanny, het te weten en dan toch op geweten van anderen inspelen. Een soort manipulatie is het eigenlijk dat achter een grote onzekerheid schuilt. anders is het wanneer men niet bewust van geweten, Dat kan verrekte pijn doen, maar toch aan jezelf de keuze om er anders tegenaan te kijken of te leren mee omgaan 😉 Dan zijn de mensen die (nog) niet voldoende zijn gegroeid of geleerd van het leven..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.