Dieren en Reiki


 

Reiki is niet alleen fijn en helend voor mensen, maar ook dieren kunnen baat hebben bij de positieve effecten van Reiki. Reiki is, net als bij mensen, geen vervanging van de (dieren)arts maar kan een goede aanvulling zijn op andere vormen van therapieën en medicatie.

In principe kunnen alle dieren met Reiki behandeld worden. Zoals honden, katten, cavia’s, maar ook paarden, koeien, schapen, vogels, insecten en in het wild levende dieren.
Dieren, welke niet aangeraakt kunnen, mogen of willen worden, kunnen ook op afstand Reiki ontvangen.

Reiki kan het dier helpen
•om het genezingsproces te versnellen na operaties, bij wonden of verstuikingen
•om oudere dieren energie te geven
•om actieve en drukke dieren te kalmeren
•om het lichaam weer in balans te brengen
•om pijn te verzachten
•ter ondersteuning bij- en als aanvulling op andere vormen van therapieen en eventuele medicatie

Wanneer een dier ziek is laat het zich vaak graag Reiki geven, het aanvaardt dan dankbaar de energie. Dieren kunnen heel goed voelen wat er tijdens een behandeling gebeurd.

Wanneer een dier wordt behandeld, laat het zichzelf soms vanzelf in de handen van de gever nestelen. Dieren laten meestal precies weten, waar je je handen het beste kan neer leggen. Wanneer de handen verplaatst worden, kan het dier zodanig gaan liggen dat de handen weer op de oorspronkelijke plaats terug komen te liggen, waarvan het dier voelt dat dit voor hem of haar de beste plek is. Het dier blijft ook net zolang liggen als het reiki nodig heeft. Wanneer het vanzelf weg loopt of springt is de Reiki behandeling klaar.

Net als bij mensen kunnen ook sommige dieren niet open staan voor Reiki en het afwijzen. Wanneer dit gebeurd moeten we dit respecteren en niet over gaan tot behandelen.

Dieren nemen sneller reiki energie op dan mensen, omdat zij niet door oa allerlei opvattingen, levenswijze en stress het contact met Reiki zijn kwijt geraakt. Daarom zijn de handposities soms korter en duurt de totale behandeling soms ook korter. Ook is de tijdsduur van de behandeling afhankelijk van de grootte van het dier. Een dier kan behandeld worden op tafel, bij de eigenaar op schoot, in zijn mand, op schoot van de behandelaar en ook op afstand. Het gaat er om waarbij het dier zich het meest prettigst en op zijn gemak voelt.

Een dier kan het beste in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving behandeld worden, omdat hij of zij zich daar het meest thuis- en op zijn of haar gemak voelt. Erg onrustige dieren of dieren welke niet aangeraakt kunnen, mogen of willen worden, kunnen ook op afstand worden behandeld.

 

Zelf geef ik dieren graag dierenreiki, geleerd uit een cursus die specifiek gericht is op het dier, maar Usui Reiki kan ook veel goed doen. Al heel wat diertjes mogen helpen met dankbare baasjes. Ook mijn eigen katje komt regelmatig om Reiki vragen. Soms gaat ze zo diep in de energie op dat er bijna geen beweging meer inzit, zo relaxt is ze dan. Niet alleen het katje, maar ikzelf krijg ook energie, moet dan oppassen om niet in slaap te vallen en om op tijd te stoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.