Neven chakra’s


 

Hand Chakra’s
Waarnemend, aftastend, gevend en nemend… wordt verbluffend veel gecommuniceerd.

Kernwoorden:
Vormgeven, creëren, geven, nemen, ontvangen, helen, communiceren, uiten, aangaan, voelen, ontmoeten, havingness, eigenwaarde, verdedigen.

Kwaliteit:
Tedere, communicatieve kracht, die, vanuit het directe Zijn, waarheid weerspiegelt.

Begrippen:
Open zijn. Instrumenten in dienst van de scheppende Kracht. Verdedigen vanuit onwaarde.

Eigenschappen:
Handen zijn uiterst gevoelige, verfijnde middelen tot communicatie. Ze kunnen in dienst van het hoofd staan of de trilling van het directe Zijn weerspiegelen.

Ontmoeting en afscheid worden bezegeld met een handdruk… er worden overeenkomsten mee gesloten en handel mee gevoerd.
Wat een grote ommezwaai in de levenshouding kan geven, is het besef dat zelf en ander één zijn. Aan de ander geven is aan jezelf geven.
Dit maakt duidelijk wat de handen bewoog. Vormgeven en communicatie werden gekoppeld aan een schijn-ik. Dit bedachte personage wordt in het Licht gezet… de Bron openbaart zich.

 
Voet Chakra’s
Speels volgen aarde en kosmos… de dans van leven en licht.

Kernwoorden:
Stappen, richting, eigen weg, route, enthousiasme, weten, vertrouwen, dragen

Kwaliteit:
Speelse, dragende kracht, die vanzelf met het hart is verbonden.

Begrippen:
De kosmische dans. De kracht van je wetende voeten tot recht laten komen.
Vanuit de angst van geforceerd denken een wezensvreemde richting aan de voeten geven.

Eigenschappen:
Voeten zijn van nature verbonden met Leven. Dat is wat zonder te bedenken rechtstreeks uit de intelligente Bron tapt. De geest die in verwarring naar zichzelf zoekt, beseft die kracht niet.
Er wordt een richting ingeslagen die gesuggereerd wordt door bedachte angst. Tegelijk is er op die route iets te leren, zodat het zelf die om- en afleidingen in het vervolg niet meer creëert.
Dat gebeurt wanneer zijnsbesef de omstandigheden herkent als zelfgeschapen. Langzaam ontsluiert zich de weg waarlangs het zelf zichzelf zocht, de Weg die ieder gaan moet.
Voeten mogen weer spelen, in de Tuin van God… Zonder tussenkomst van bedachte bedenkingen wordt het Hart gevolgd, met de verwondering van het kind als compas.

 

 

Schouder Chakra’s
Veerkrachtig zijn de schouders, vrij van verantwoording… thuis gebracht bij Hem die alles draagt.

Kernwoorden:
Dragen, bestemming, lot, identiteit, verantwoording, plicht, zorgen, last, moeite, moeten, studie, presteren, perfectie, patronen, verwachting, schuld, ploeteren, verbittering, onmacht, humor.

Kwaliteit:
Luchtige, warme kracht, die in verbinding is met wezenlijke Heelheid.

Begrippen:
Taken op je nemen om waardering te krijgen. Het lot van een ander dragen, om daarmee rust in de omstandigheden te scheppen. De wereld op je schouders nemen. Misplaatste verantwoording.

Eigenschappen:
Schouders hebben van nature de kracht om helder de omstandigheden tegemoet te treden. Ze zijn niet los van het geheel, maar worden via het valse ik tot dragers van het lot. Dat is angst, waarmee indrukwekkende gebeurtenissen niet echt aangegaan doch omzeild worden. Het lijkt of een apart ik zich sterk moet maken om de ‘zwaarte’ van het leven te kunnen hebben.

Kinderen pikken dat op uit hun omgeving… ze gaan pijn van familieleden dragen om het nest weer zacht en warm te maken, zodat ze zich weer thuis voelen en kracht kunnen ervaren.
Vele lasten komen op de schouders terecht, om eigenwaarde en vertrouwen te creëren. Dat werd verstoord omdat leven niet vrij mocht stromen. Steeds wordt valse spirituele informatie in de geest gedeponeerd. Voorstelling wordt gemanipuleerd om gedrag te onderwerpen aan heersende ordes.

Een verwrongen zelfbeeld ontstaat. Dit slingert zich door de tijd en incarneert eindeloos. Zijnsbesef ontdekt dit en realiseert zich waar het in geloofde om geaccepteerd te worden. Daarmee komt het tot het besef dat alles zich afspeelt in het ene grenzeloze ongeboren Bewustzijn.

 

 

Oog Chakra’s
Het Ene Zien ziet… waar de ogen verduisterd zijn door een visie.

Kernwoorden:
Zien, weten, waarnemen, projecteren.
Kwaliteit:

Waarachtigheid die via de ogen het besef naar binnen leidt… naar het ongerepte zien.

Begrippen:
Ogen bedriegen, het Zien kan niet liegen. Ogen zijn trots op wat ze zien… niet op dát ze zien.

Eigenschappen:
Ogen glinsteren als leven direct aan het oppervlak zichtbaar wordt. Er is dan weinig ruis tussen het wezenlijke en het fysieke.

Dit is te herkennen in de ogen van een pas geboren kind, dat nog kijkt vanuit het vormloze. Of in de liefdevolle aanwezigheid van zielen die, ongehinderd door mentaliteit, elkaar in Eenheid zien.
Het koppelen van zien aan de ogen vernauwt de blik. Het lijkt dan of het ik-personage moeizaam moet kijken om te kunnen zien. Het is het Ene Zien dat ziet in Al.
Het los laten van verwarring uit het zelfbeeld, brengt het zijnsbesef terug in wat vanzelf moeiteloos waarneemt en ziet.

 

 

Oor Chakra’s
Het is niet het oor dat hoort… doch het Ene waarnemen.

Kernwoorden:
Horen, weten, waarnemen, zien, communiceren, onmacht, wrok, vergelding.

Kwaliteit:

Waarachtige kracht die de facade en de bron ervan waarneemt.
Begrippen:
Je oren laten hangen naar een omgeving. Met gespitste oren luisteren. Iemand om de oren slaan. Gehoorzaamheid eisen. Onbegrip en vertwijfeling bestempelen als ongehoorzaamheid. Niet willen luisteren vanuit onbegrepen pijn. Het horen dat moeiteloos gebeurt.

Eigenschappen:
Oren hebben vaak niet zo veel met communicatie te maken… het ego hoort slechts wat het horen wil. Afleidende beredeneringen verhullen het schimmenspel. Achter de vorm luisteren openbaart waar mensen (meestal onbewust) door gedreven worden.

Oren staan in verbinding met het keelchakra en de telepatische kanalen. Daar kan programmatie op terecht komen. We zijn getraind om naar buiten gericht te zijn, om te gehoorzamen of eisen.
Innerlijk weten wordt overschreeuwd door dictaties. Om zich te kunnen verweren tegen mentaal geweld van het institutionele denken en houvast te hebben, creëert het schijn-zelf excuses.

Op een gegeven moment ontrafelt het zien deze persoonlijke constructies. Het neemt waar hoe het zich inkapselde in ik-beelden met daarmee verbonden doelen om die beelden te onderstrepen.
Angst voor afkeuring blijkt hoogmoed. Het ego wil geen commentaar van de ander horen, omdat daarmee de (schijn-)superioriteit dreigt op te houden. Inzicht in Eenheid transformeert die waan.

Bron:
http://healingsite.nl

6 gedachten over “Neven chakra’s

 1. bevat veel wijsheden van innerlijke aard,vooral de schouders troffen mij, en is herkenbaar,
  ooit zij iemand tegen me je bent een lijmer,je probeert alles wat kapot is heel te maken.
  hoelang blijf die lijm fabriek nog bestaan, dit heeft me wakker geschud, ik wist het niet van mijzelf, langzaam ben ik gestopt met lijmen nu besef ik dat je niet alles kunt lijmen maar moet accepteren dat de zaken zijn zoals ze zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat een mooi inzicht heeft diegene aan je meegegeven en waar je iets aan had. Fantastisch zulke mensen, die zijn een pluimpje waard.

   Ieder chakra spiegelt geestelijke gemoedtoestanden, ook je schouders. Zelf noem ik het lasten meedragen van anderen die niet van jezelf zijn. Mijn les was om in te zien dat ieder verantwoordelijk is voor eigen problemen, pijn en verdriet. Maar ook om de ander de les te gunnen die ze zelf moeten leren en niet door mij opgelost hoeft te worden. Zo zijn mijn nek en schouders verlicht geworden.

   Like

 2. mijn rugzakje is zo goed als leeg en soms doe ik hem af en vergeet ik hem om te doen en bemerkt dat het ook niet meer nodig is, daarvoor is in de plaats,vertrouwen gekomen ,door los te laten laat je ook zien dat de ander in staat is op eigen benen te staan, door de controle los te laten laat je zien dat je vertrouwen heb in het leven en je zelf.

  Like

  1. Sinds 2 jaar terug ontdekt te hebben HSP te zijn en de ontdekkingsreis gemaakt te hebben, kwam ik tot schrik heel veel mee gedragen te hebben van anderen. Eindelijk voelt het iets lichter aan, dus ben er nog niet. Zo is het, ieder moet eigen lessen leren en niet anderen laten opknappen. Op eigen benen staan en soms om hulp vragen is een mooi evenwicht in vertrouwen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.