Volle Maan, Ijsmaan


4 Februari: Volle Maan

Dit is de IJsmaan en deze valt in het koudste en guurste deel van het jaar. De natuur zuivert zichzelf: wat zwak of eenjarig was, is afgestorven en al (deels) verteerd. Uiterlijke rust en stilte heersen in de natuur, maar in de diepte ligt het nieuwe leven verborgen in afwachting van het juiste moment om naar buiten te treden. Het sneeuwklokje laat zien dat het eerste nieuwe leven al weer tevoorschijn komt en dat we richting de lente gaan.
Dit is de tijd dat Imbolc werd gevierd: een oud Keltisch feest dat ‘rond de buik’ betekent. Het verwijst naar de buik van Moeder Aarde, waarin het zaad ligt te sluimeren of naar het zuiveren en ploegen van de akkers, waarna het zaad werd geplant. De godin Brigid is verbonden met Imbolc – zij drinkt de avond voor Imbolc (1 februari) van de bron der jeugd en verandert van een oude vrouw in een jonge maagdelijke godin. Ze staat symbool voor het nieuwe leven dat weldra weer zal verschijnen in de natuur. Je kunt Imbolc en Brigid in je maanviering betrekken. Nodig Brigid uit, ze is een zachte, liefdevolle en inspirerende energie! Het thema bij deze maan is ‘zuivering en diepgang’.

De volle maan staat in het teken Leeuw. Dit vuurteken geeft passie, warmte, creativiteit, enthousiasme en omdat het de Maan (en niet de Zon) is die in dit vuurteken staat, voel je wellicht ook de drang om te worden gezien. Met deze maanenergie ga je er waarschijnlijk ook voor zórgen dat je wordt gezien en gehoord! De uitdaging ligt in het onderzoeken van je innerlijk vuur. Jupiter staat naast de Maan en maakt alles wat je ervaart groter, en geeft ook optimisme en zelfvertrouwen. Uranus staat in een driehoek met de Maan en kan naast verrassende inzichten in je gevoelswereld ook geniale, spontane ideeën opleveren. Krop spanning niet op, zorg voor een uitlaatklep.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het teken Waterman. Dit kan heldere inzichten geven, behoefte aan vernieuwing (oude waarden mogen worden omvergeworpen) en vrijheidsdrang die kan leiden tot rebelse acties.
Mercurius loopt tot en met 10 februari ‘achteruit’ in Waterman. Regels zullen nu helemaal niet aanspreken en ook jezelf duidelijk uitdrukken kan tot die tijd lastig zijn. Schrijf eventueel op wat je ervaart, wilt of beweegt. In de dagen na 10 februari zul je er makkelijker naar kunnen leven! Wees alert op misverstanden binnen de communicatie.
Venus en Neptunus wakkeren dromen aan, vooral als het gaat om liefde en relaties. Je voelt meer behoefte aan verheven, zielsverbindende liefde. Ervaar het, laat het je inspireren, maar leef het niet meteen uit.

Al met al is het erg belangrijk om jezelf te uiten deze dagen. Dat hoeft niet per se met woorden, kies eens voor een andere, creatieve manier van zelfexpressie die de stroom van binnen naar buiten in beweging zet. Gebruik je gedrevenheid en vuur op een constructieve, vernieuwende manier, want anders bestaat de kans dat je jezelf of anderen raakt met ‘gevoelsvuurwerk’.

Het is een intense tijd. Emoties kunnen overweldigend voelen of kraakhelder zijn. Wat sluimert er bij jou van binnen? Maak voor jezelf helder wat in jou wil ontwaken en uitgroeien en druk het uit in geschreven woorden, beelden, muziek of anderszins. Gebruik de passie, de vuurkracht en de vindingrijkheid die door deze maan worden getriggerd en zie of je al een klein stapje van een voornemen of wens naar buiten kunt brengen. Luister naar je hart en laat je gevoelens of inspiratie stromen.

Tekst  © Petra Stam

http://www.petrastam.nl/blog/2015/1/31/volle-maan-3-februari-2015

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.