De geneeskrachtige werking van bananen.


 

De geneeskrachtige werking van bananen.

lever, inheemse spruw, tegen diarree, acute verteringsmoeilijkheden, dikke darmontsteking, ondergewicht, ideaal in kindervoeding, vochtafdrijvend, hart en vaten, kanker, reuma, spieren, zenuwstelsel, stress, kalium, magnesium, vitamine B, kalmerend, krampen, hoofdpijn, bij hoge bloeddruk, cholesterolverlagend, slaapstoornissenVitamine A, C, E en enkele B-vitamines en ook nog niacine, foliumzuur kalium, fosfor, magnesium en ijzer.

Bananenschillen en blauwe plekken

Wat hebben bananenschillen nou met blauwe plekken van doen, behalve dat je over deze boosdoeners kunt uitglijden?Bananenschil staat bekend om haar geneeskrachtige werking: het vermindert roodheid en zwellingen en helpt tegen ontstekingen, zoals puistjes. Bovendien helpt de bananenschil de structuur van de huid te verbeteren en geeft het een egale teint.

Goed voor de binnenkant…Door bananen te eten loopt alles in je darmen gesmeerd (vezelrijk) en krijgt je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen voor celvernieuwing. Daarbij zijn het echte energie-boosters! Een banaan bevat 100 calorieën en wordt snel door je lichaam opgenomen. Hij bevat geen vet en is dus een prima tussendoortje of onderdeel van je ontbijt.

… en voor de buitenkant!

De schil bevat flinke hoeveelheden kalium en een aantal anti-oxidanten en mineralen die ervoor zorgen dat de huid zich van nature herstelt. Het is dus niet verwonderlijk dat bananenschillen vaak worden ingezet als DIY (Do-It-Yourself) middel tegen allergieën, insectenbeten, blauwe plekken en een geïrriteerde huid. Het kalmeert de huid en helpt tegen roodheid, zwellingen en jeuk en blauwe plekken verdwijnen sneller. De huid wordt zacht en soepel en oogt fresh & fruity.

De stofjes mangaan, kalium en magnesium die in de bananenschil zitten werken ook zelfs als doe-het zelf middeltje om je tanden op te bleken ! Net als de aardbei gebruik je hem simpelweg door je tanden in te masseren met de binnenkant van de bananenschil. Nooit meer weggooien dus, die schil. Wellicht helpt het zelfs om de huid van je benen te verfraaien!

Hoe te gebruiken?

Als je de binnenkant van een banaan over je huid wrijft kalmeert je huid. Als je een stukje van de schil gedurende twee minuten over je tanden wrijft, dan bleek je je tanden op natuurlijke wijze.

En als je last hebt van acne: eet eens wat vaker een banaantje en smeer snel die schil over je gezicht als niemand kijkt : )) Je huid wordt er frisser, egaler en gezonder van.

Wist u dit ?Bananen schijnen het perfecte middel tegen hang-overs te zijn. Ze kalmeren de maag en geven je gelijk de energie-boost die je nodig hebt.

Nu ga ik even een bananenschil over mijn gezicht halen, je huid wordt hier namelijk ont-zet-tend zacht, mat en glad van en wees nou eerlijk: dat willen we toch allemaal?

Bron: Sieneke Elshof Logtmeijer

De geneeskrachtige werking van bananen. lever, inheemse spruw, tegen diarree, acute verteringsmoeilijkheden, dikke darmontsteking, ondergewicht, ideaal in kindervoeding, vochtafdrijvend, hart en vaten, kanker, reuma, spieren, zenuwstelsel, stress, kalium, magnesium, vitamine B, kalmerend, krampen, hoofdpijn, bij hoge bloeddruk, cholesterolverlagend, slaapstoornissenVitamine A, C, E en enkele B-vitamines en ook nog niacine, foliumzuur kalium, fosfor, magnesium en ijzer.Bananen :Wat hebben bananenschillen nou met blauwe plekken van doen, behalve dat je over deze boosdoeners kunt uitglijden?Bananenschil staat bekend om haar geneeskrachtige werking: het vermindert roodheid en zwellingen en helpt tegen ontstekingen, zoals puistjes. Bovendien helpt de bananenschil de structuur van de huid te verbeteren en geeft het een egale teint.Goed voor de binnenkant…Door bananen te eten loopt alles in je darmen gesmeerd (vezelrijk) en krijgt je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen voor celvernieuwing. Daarbij zijn het echte energie-boosters! Een banaan bevat 100 calorieën en wordt snel door je lichaam opgenomen. Hij bevat geen vet en is dus een prima tussendoortje of onderdeel van je ontbijt…. en voor de buitenkant!

De schil bevat flinke hoeveelheden kalium en een aantal anti-oxidanten en mineralen die ervoor zorgen dat de huid zich van nature herstelt. Het is dus niet verwonderlijk dat bananenschillen vaak worden ingezet als DIY (Do-It-Yourself) middel tegen allergieën, insectenbeten, blauwe plekken en een geïrriteerde huid. Het kalmeert de huid en helpt tegen roodheid, zwellingen en jeuk en blauwe plekken verdwijnen sneller. De huid wordt zacht en soepel en oogt. De stofjes mangaan, kalium en magnesium die in de bananenschil zitten werken ook zelfs als doe-het zelf middeltje om je tanden op te bleken ! Net als de aardbei gebruik je hem simpelweg door je tanden in te masseren met de binnenkant van de bananenschil. Nooit meer weggooien dus, die schil. Wellicht helpt het zelfs om de huid van je benen te verfraaien!

Hoe te gebruiken?Als je de binnenkant van een banaan over je huid wrijft kalmeert je huid. Als je een stukje van de schil gedurende twee minuten over je tanden wrijft, dan bleek je je tanden op natuurlijke wijze.En als je last hebt van acne: eet eens wat vaker een banaantje en smeer snel die schil over je gezicht als niemand kijkt : )) Je huid wordt er frisser, egaler en gezonder van.

Wist u dit ?Bananen schijnen het perfecte middel tegen hang-overs te zijn. Ze kalmeren de maag en geven je gelijk de energie-boost die je nodig hebt.;Nu ga ik even een bananenschil over mijn gezicht halen, je huid wordt hier namelijk ont-zet-tend zacht, mat en glad van en wees nou eerlijk: dat willen we toch allemaal?”

Advertenties

6 gedachten over “De geneeskrachtige werking van bananen.

 1. Wauw, superleuk om te lezen dit! Een aantal dingetjes waar banaan goed voor is wist ik al zoals diarree, reuma en spieren. Maar dat het voor zo veel goed is, en dat je ook de schil kan gebruiken is nieuw voor me. Dat ga ik wel onthouden! 🙂
  Fijne dag nog.

  1. Het is inderdaad heel leuk om te lezen waar fruit goed voor is. Zeker de krachtige werking van de schil waar toch de meeste stoffen in zit opgeslagen en goed is voor de uiterlijke mens. Niet alleen onthouden, ook eens uit proberen 😉

   Fijne dag terug.

 2. Lieve Marianne,
  Elke morgen gaat er o.a. een banaan in mijn smoothie.De laatste tijd schraap ik met een lepel over de schil aan de binnenkant en daardoor komt er nog een laagje banaan af.
  Kan ik inderdaad dit gedeelte van de banaan probleemloos eten?
  Bij voorbaat bedankt voor je moeite!
  Vriendelijke groet,
  Harrie Crijns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.