Chakra edelsteentherapie


 

Chakra’s

Chakra’s zijn de acht energiecentra van het menselijk, maar ook dierlijk lichaam. Hoe goed of slecht we ons voelen, wordt beïnvloed door deze energiecentra. Als een Chakra geblokkeerd is of te overmatig gestimuleerd, kunnen lichamelijke, emotionele en psychische klachten optreden. Als de Chakra’s in balans zijn, kan energie vrij door ons hele lichaam stromen en voelen we ons goed. Edelstenen worden vaak gebruikt om de Chakra’s weer in balans te brengen.

 

De acht Chakra’s
Wie meer over de Chakra’s wil weten, kan kiezen uit een scala aan boeken die gewijd zijn aan dit onderwerp. Het merendeel van de schrijvers spreekt over zeven of acht Chakra’s, maar er zijn ook mensen die zelfs spreken over 14 Chakra’s . Wij bespreken kort de acht meest bekende Chakra’s.

1e Chakra De Wortel Chakra staat voor overleven en bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat, net onder het stuitbeen
2e Chakra De Heiligbeen Chakra wordt in verband gebracht met emoties en seksualiteit en bevindt zich in de onderbuik
3e Chakra De Zonnevlecht Chakra staat voor wilskracht en de metabolische energieën en is gelegen in de buurt van de maagstreek
4e Chakra De Hart Chakra is de Chakra van de liefde en is  gelegen in de hartstreek
5e Chakra De Keel Chakra wordt in verband gebracht met communicatie en creativiteit en is gelegen in de buurt van het strottenhoofd
6e Chakra De Voorhoofd Chakra staat voor helderziendheid, intuïtie en verbeeldingskracht en is gelegen in het midden van het voorhoofd (ook wel het 3e oog Chakra genoemd)
7e Chakra De Kruin Chakra is de Chakra van kennis en inzicht en is gelegen op de kruin
8e Chakra De Droom Chakra wordt in verband gebracht met de verwezenlijking van levensdromen en is gelegen boven de kruin

 

 

De kleuren en de edelstenen
De Chakra’s reageren op kleuren, want kleuren zijn in feite energietrillingen. Elke Chakra correspondeert met een kleur. Dit wil zeggen dat die Chakra positief reageert op de trilling die behoort tot die kleur. Het is dus belangrijk om bij Chakra edelsteentherapie edelstenen te gebruiken die de juiste kleur hebben.

Een voorbeeld, maar men mag ook zelf Edelstenen of Kristallen nemen die je aanspreekt. Zorg er wel voor dat je de juiste steen voor het juiste chakra neemt.

Chakra Kleur Edelsteen
Wortel Chakra Rood Rode Jaspis
Heiligbeen Chakra Oranje Rode Aventurijn
Zonnevlecht Chakra Geel Gele Calciet
Hart Chakra Groen Groene Aventurijn
Keel Chakra Blauw Angeliet/Coelestien
Voorhoofd Chakra Indigo Sodaliet
Kruin Chakra Violet Amethyst
Droom Chakra Wit Bergkristal

 

Chakra edelsteentherapie
Om de Chakra’s in balans te brengen met edelstenen kun je ervoor kiezen om de stenen bij je te dragen of op je lichaam te leggen. Welke manier je ook kiest,het is heel belangrijk om na gebruik de edelstenen grondig te reinigen onder koud stromend water. De negatieve energieën die de edelstenen uit de Chakra’s hebben gehaald, spoel je zo uit de stenen

Wanneer je ervoor kiest de edelstenen op je lichaam te leggen, kun je de volgende methode aanhouden:
Kies één of meerdere van de Chakra stenen uit. Kies de stenen die corresponderen met de Chakra’s die je met positieve energie wil behandelen. Zoek een rustig plekje en ga op je rug liggen. Plaats vervolgens de edelstenen op of dichtbij het betreffende Chakra punt. Herhaal dit dagelijks 10 tot 15 minuten, tegelijk met bijvoorbeeld een meditatie. Meer hoef je niet te doen. De edelstenen werken op eigen kracht.

8 gedachten over “Chakra edelsteentherapie

 1. Vele kennen de 7 chakra’s, hier vernoem je dan ook een achtste Marianne dat prachtig is. Maar dan worden er nog 5 vergeten eigenlijk die toch ook een belangrijke rol spelen in ons leven ons zijn.
  Misschien dat je ook eens opzoek moet gaan naar deze om deze mooie tekst volledig te maken.

  AUM SHANTHI

  Geliked door 1 persoon

  1. De achtste is één van de mooiste chakra’s Bruno, net als de negende.
   Hoewel alle chakra’s mooi zijn en elkaar aanvullen als draaiende wielen.

   Het achtste chakra is een nog vrij onbekend chakra.
   Dit chakra is gelegen zo’n drie tot vier cm. boven het hoofd en de kleur die erbij hoort is ultraviolet of wit. Zetel van tijd en tijdloosheid, bevat kennis van het verleden, eerdere levens, karma. Problemen met dit chakra zijn problemen met tijd, het op tijd komen, moeilijke relaties, chronische problemen, problemen meegenomen uit eerdere levens.

   Over de 13 chakra’s is al eens een artikel geplaatst op mijn blog op 13-4-2013
   https://marreiki.wordpress.com/2013/11/04/13-aquarius-chakras/

   Uit m’n eigen cursusboek zal ik deze tekst compleet maken.

   Het eerste chakra is het wortelchakra, ook wel basischakra genoemd.
   Locatie van dit chakra is je stuitje, het chakra wijst naar beneden. Kleur is rood, zetel van het bestaan, de wil om te leven. Problemen met dit chakra: niet goed geaard zijn, zorgen om geld, huisvesting, voeding, recht om te bestaan.

   Het tweede chakra is het sacrale chakra.
   Dit chakra zit zo’n tien cm. onder je navel, kleur is oranje. Zetel van plezier, passie voor dingen zoals seksualiteit. Problemen met dit chakra zijn problemen in de onderbuik, blaasproblemen, seksuele problemen, darmproblemen.

   Het derde chakra is Zonnevlecht , ook wel Plexus solaris genoemd.
   Locatie van dit chakra is zo’n 10 cm. boven je navel, kleur is geel. Zetel van macht en onmacht, van je ego, je persoonlijkheid. Problemen met dit chakra zijn diabetes, maagproblemen, gewichtsproblemen, galblaas, nierproblemen. Ook verslavingsproblemen horen bij dit chakra.

   Het vierde chakra is het hartchakra.
   Dit chakra zit ter hoogte van je hart en de kleur die erbij hoort is groen, roze voor zelfliefde. Zetel van liefde, medeleven, healing en relaties. Problemen met dit chakra zijn hartkwalen, problemen met de bloedsomloop en de longen.

   Het vijfde chakra is het keelchakra.
   Dit chakra zit in het gebied van je keel, de kleur die erbij hoort is blauw. Zetel van communicatie, het vermogen om ja of nee te zeggen Problemen met dit chakra zijn keelproblemen, stembanden, schildklier, communicatieproblemen.

   Het zesde chakra is het derde oog chakra.
   Dit chakra zit boven je neus, tussen de ogen op het voorhoofd. De kleur die bij dit chakra hoort is indigo, donkerblauw. Zetel van wijsheid en objectiviteit, van visie en visioenen. Problemen met dit chakra zijn hoofdpijn, migraine, klieren en/of hormonen (pubers), oogproblemen.

   Het zevende chakra is het kruinchakra.
   Dit chakra is gelegen op je achterhoofd. De kleur die erbij hoort is paars of zilverwit. Via dit chakra hebben we contact met onze ziel. Problemen met dit chakra zijn hersenstoornissen zoals schizofrenie, leerproblemen, depressie, hoofdpijn en ziekten van het immuunsysteem.

   Het achtste chakra is een nog vrij onbekend chakra.
   Dit chakra is gelegen zo’n drie tot vier cm. boven het hoofd en de kleur die erbij hoort is ultraviolet. Zetel van tijd en tijdloosheid, bevat kennis van het verleden, eerdere levens, karma. Problemen met dit chakra zijn problemen met tijd, het op tijd komen, moeilijke relaties, chronische problemen, problemen meegenomen uit eerdere levens.

   Het negende chakra is het chakra van de ziel.
   Dit chakra is gelegen zo’n 40 cm. boven je hoofd. De kleur die erbij hoort is goud of infrarood. Zetel van kennis over ons levensdoel, bestemming, schade aan onze ziel te vinden zodat we deze kunnen helen.

   Het tiende chakra is het grondende chakra.
   Dit chakra is gelegen zo’n vijfenveertig tot honderdentwintig cm. onder je voeten. De kleuren die erbij horen zijn aardekleuren, zoals citroengeel, bruintinten, olijfgroen. Zetel van energie en informatie voor het dagelijkse leven. Problemen voeten, enkels en benen. Gewichtsproblemen, moeilijkheden met het blijven in je lichaam, uittreden, kwetsbaar zijn voor invloeden van buitenaf, dissociatieproblemen.

   Het elfde chakra is een nog vrij onbekend chakra.
   Dit chakra is gelegen rond handen en voeten. De kleur is roze en is de zetel van het overdragen van fysieke energie bv. Reiki en magnetiseren. Problemen met handen of voeten. Problemen met het reiken naar wat we willen, problemen met het accepteren of het ontvangen van hulp, moeilijkheden met situaties, verlies van energie bij spiritueel werk.

   Veel van deze informatie is afkomstig uit het boek van Cyndy Dale “ Chakra-healing handboek”, waar ik mijn cursus informatie van heb.

   .

   Geliked door 1 persoon

    1. Het klopt wat je zegt Bruno, zo zie je maar dat iedereen een eigen lesmateriaal mee geeft aan mensen. Het 8ste chakra die je benoemd is inderdaad die van de thymusklier, net iets boven het hartchakra. Bedankt voor je oplettendheid.

     Dit staat geschreven bij de 13 Aquarius chakra’s waarvan de link in mijn vorige reactie staat.

     8e energiewiel
     Chakra acht is de keelchakra, ligging in het keelgebied en bij de onderste vijf nekwervels. Zintuig is het gehoor, de poortjes naar de buitenwereld die in staat zijn om een geluid of een trilling op te nemen. Het ontwikkelen van dit zintuig houdt in dat je ook contact hebt met je innerlijke stem. Alle energie van de lagere chakra’s wordt hier gezuiverd, emoties krijgen hier een plek, de enigste manier om ruimte te creeren is te zuiveren. Van hieruit wordt scheppingskracht geactiveerd.

     Negatieve persoonlijkheidskenmerken
     Men kan de stilte niet verdragen, heeft constant de radio of tv aan. Kan gewoontes of verslavingen niet doorbreken. Is extreem gehecht aan mensen, dieren of dingen.
     Is a-muzikaal.. Wil verantwoordelijk gevonden worden, zich verantwoordelijk voelen voor de hele wereld, machotype. Showt met kennis en is overdreven jaloers.

     Verder toegevoegde energetische storingen
     Verminderd aanpassingsvermogen, verzet tegen veranderingen, angsten of obsessies voor de toekomst, het niet meer zien zitten. Geestelijke en emotionele conflicten kunnen niet losgelaten worden. Huilerig, houdt vedriet vast. Snel gedesorienteerd.Om kleine dingen helemaal van streek. Zelfbeklag, zelfmedelijden

     Fysieke verstoringen
     Zie thymuschakra en het spierstelsel, lymfatisch systeem , huid.

     Geliked door 1 persoon

     1. Klopt er zijn erbij die de chakra’s boven het lichaam gaan zien. En dat is ook een juiste instelling. Net als de chakra’s in je beide handen voeten knieën en ellebogen om nog enkele lichamelijke te noemen. Maar ook straalt de energie van een chakra voort onder de voet.

      Goed daar ging het niet over.
      Marianne je weet als het over zoiets gaat ik alert ben en blijf. En zeker als het gaat om mensen verder te helpen wat hier prachtig in de tekst geschreven werd. En dan zal ik even een vraag stellen om een antwoord erop te krijgen. 😉

      AUM SHANTHI

      Geliked door 1 persoon

      1. In principe is alles eigenlijk juist omdat alles één is en elkaar aanvult
       Ook al gaat het niet om wat er wel of niet geschreven is, aanvulling is altijd mooi.
       Vooral voor de lezers die er toch iets voor zichzelf uit kunnen halen om verder te kunnen.

       Over de kleine chakra’s die je benoem Bruno, staat ook een eigen geschreven tekst op dit blog met verdere uitleg. https://marreiki.wordpress.com/2013/03/15/neven-en-vingerchakras/

       Vraag en antwoord is altijd welkom, dat weet je van me 🙂
       Ben zelf ook leergierig en leer graag.

       Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.