Energie van 2015, het getal 8


De energie van 2015

“Niemand zegt dat een rups zijn transformatie tot vlinder ook leuk vindt.”
anoniem

Welkom in het jaar 2015, een 8 jaar waarin er veel zaken getransformeerd gaan worden. Wat dat precies voor jou betekent heeft natuurlijk ook te maken met wat je hebt gedaan met de 7-energie van 2014. Daarom eerst een korte terugblik op het afgelopen jaar. 2014 was veelal gericht op onze binnenwereld.

We zochten antwoorden op vragen als “Wat leeft er in ons?” “Wat voor werkzaamheden geven ons vervulling?” en “Durf ik mijn eigen weg te gaan? En hoe zou ik dat doen?”. De grote uitdaging hierbij was het delen van onze gevoelens met onze omgeving. Met je partner, vrienden, familie en collega’s. Daarnaast was de 7-energie ook een voorbereidend jaar op 2015: de energie was optimaal om je te verdiepen -middels studie en ervaring- in gebieden waarin je geïnteresseerd bent en waar je warm voor loopt.

Was de 7 van de 2014 een denk-energie, de 8 is een doe-energie. Nu gaat er van alles in de praktijk gebracht worden.

En hoe! 2015 staat in het teken van de 8-energie: transformatie. Er wordt flexibiliteit, doorzettingsvermogen en geduld van ons gevraagd. Houden we daarbij onze doelstellingen voor ogen én zijn we eerlijk naar onszelf en onze omgeving dan ligt er groot succes in het verschiet.

De 8 zou de 8 niet zijn als voor dat succes nog een aantal onverwachte uitdagingen op ons liggen te wachten. Om deze succesvol het hoofd te bieden, zijn intentie, concentratie en een handige aanpak al het halve werk. Loop je om wat voor reden dan ook vast, schroom dan niet advies van iemand in te huren die (evt. samen met jou) de uitdaging tot een goed einde brengt. Naast doen draait het bij de 8 namelijk ook om realiteitszijn (kan ik dat huis wel in mijn eentje bouwen?) zakelijkheid (geld en zaken objectief bekijken) en…delegeren.

Loop je dit jaar tegen de duistere kant van de 8 aan, dan merk je dat aan vertraging, vijandigheid, rechtzaken, obstructie en ‘slecht karma’: alles lijkt tegen je te werken. Zit je in zo’n situatie? Zorg dat je eerst in rustige gemoedstoestand komt middels mindfullness, meditatie of een of andere creatieve bezigheid. Concentreer je van daaruit op je doelstellingen en de positieve krachten van de 8 (zoals boven beschreven) en zet door. Zo kom je altijd weer in positief vaarwater terecht.

Ik wens je een fantastisch, succesvol jaar toe,

Tot de volgende!

http://www.smart-rhythm.com/nl/de_energie_van_2015
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Zelf ben ik ook bezig geweest met numerologie van het jaar 2015

2015 is Universeel een 8 jaar. Een jaar waarin je eigen verantwoordelijkheid centraal zal staan. Maar ook eerlijkheid, zakelijkheid en overzicht krijgen. We gaan oogsten wat we gezaaid hebben.

2015
2 x 1000 Sympatie en Barmhartigheid
Het getal 2 is de partner volgens de westerse numerologie, bij de kabbalistisch is de 2 dood, vernieling en noodlot.
Het getal 1000 is een getal van Sympathie en Barmhartigheid, bij de westerse numerologie wordt het getal 1000 vereenvoudig tot 1, en het getal 1 staat voor de pionier, degene die het begin durft te maken. En volgens de kabbalistische numerologie voor eerzucht, voornemen en hartstocht.

1 Eerzucht, Voornemen, Hartstocht; Pionier
Het getal 1 is het begin, het kind. Binnen de numerologie niet mannelijk en niet vrouwelijk. Men zou het als een zwangerschap kunnen zien. 1 is een pionier, wil de “omgeving” verkennen, en wanneer de 1 vertrouwd is, dan zal de 1 leiderschap vertonen. Het is echter het begin van een proces!

10 Rede of Logica, Succes, Geluk in het vooruitzicht
Toch zal de strijd uiteindelijk gewonnen worden. Men zal zich moeten blijven richten op de rede, logica en het uiteindelijk succes, waardoor er weer geluk kan ontstaan. Dit zijn veelal de pioniers van het leven!

5 De vrije geest, de avonturier, de wereldverkenner
Avonturiers genoeg in deze tijd. Sommigen zien we als positief anderen als negatief. De wereld gaat veranderen, de grenzen worden overschreden en mogelijk gaan de “echte” grenzen weer bewaakt worden. Terug naar vroeger bestaat niet, maar er zullen elementen terugkeren. De vrije geest heeft de ruimte nodig en durft erop uit te trekken. En zal grenzen overschrijden.

15 Goedheid, Zichzelf verworven Cultuur, Vroomheid (1 + 5 = 6) 6 Volmaakte of Volbrachte arbeid; De dienaar
Goedheid is noodzakelijk! De zelf verworven cultuur en vroomheid, is in deze tijd van extremen bijna niet hardop te schrijven in dit geval. Ook hier weer kan dit zowel negatief als positief zijn. Helaas wereldwijd zien we vooral een soort extremisme terrein winnen. Besef dat daar wel tegen in opstand wordt gekomen.

Vroomheid, zonder “eigen interpretaties” is het geheel wat anders. Wees goed voor je naasten, ontvang zij die hulp nodig hebben.

Is het volmaakte arbeid? Zal jij jouw arbeid volbrengen? Of bent je een dienaar van jezelf en anderen? Gaan deze niet naast elkaar, dien dan om arbeid te volbrengen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.