Kanker domme pech?


 

Beste lezer,

Volgens onderzoekers van de Johns Hopkins University School of Medicine in Amerika komt kanker gewoon door toeval. Bijna alle kranten papegaaiden dat het kwam door botte pech. De onderzoekers hebben namelijk een model gemaakt en daarmee berekend dat kanker zomaar uit het niets komt. Dit moet de patiënten geruststellen, dat het niet hun schuld is. Hoe zit dit nu precies?

De onderzoekers onderkennen wel dat leefstijl en voedingsgewoontes invloed hebben op enkele kankersoorten, maar dat het merendeel toch te wijten is aan pure pech. Ik zie dat zelf iets anders. We begrijpen minder dan 1% van het menselijk functioneren. We weten meer niet dan wel. Toch kunnen we best arrogant zijn door te doen alsof we het weten. Een theoretisch model snapt de mogelijke gevaren van straling en vervuiling bijvoorbeeld niet. In de reguliere wereld heeft straling geen nadelige gevolgen voor het lichaam. Ik vertelde laatst mijn buurman over de mogelijke schadelijke gevolgen van WiFi-straling. Een dag later stond hij voor de deur te vertellen dat dit onzin was. Hij had namelijk Ziggo gebeld en de helpdeskmedewerker had gezegd dat die straling helemaal geen kwaad kan.

De onderzoekers van het eerdergenoemde onderzoek stelden vast dat snel-delend weefsel eerder een vorm van kanker kan ontwikkelen omdat daar het DNA vaker gekopieerd wordt. Volgens de onderzoekers komt kanker door de hoeveelheid delingen van de cellen. Alsof je met een kopieerapparaatje een cassette kopieert en er bij elke kopie er meer ruis komt, waardoor de kwaliteit van de opname achteruit holt. Gelukkig hebben we tal van enzymen die de kwaliteit van het DNA veilig stelt. Zou het kunnen dat te weinig antioxidanten of bouwstoffen voor enzymen het celdelingsproces nadelig beïnvloedt?

Aan het begin van de 20e eeuw kreeg 3% van de Amerikanen kanker, nu is dat bijna 50%. Je zou zeggen dat deze toename komt doordat we beter in staat zijn om kanker te diagnosticeren. Dat is helaas maar voor een klein deel waar. In het jaar 2000 kregen in Nederland 70.000 mensen kanker. In 2013 waren dit er meer dan 100.000. Dat is een toename van bijna 50%! Ik denk niet dat deze stijging komt door een verbetering van de meetmethodes.

De onderzoekers hopen mensen met de uitslag van hun onderzoek te kalmeren, omdat het dus niet hun schuld is dat ze kanker hebben gekregen. Dat laatste zou wel kunnen kloppen, maar toch denk ik dat we als mensheid wel een verantwoordelijkheid te nemen hebben. Het individu wordt namelijk niet alleen geconfronteerd met vervuiling, straling en bewerkte voeding, maar ook met een enorme hoeveelheid maatschappelijke stress. Deze zaken zijn niet aan te passen voor de persoon, maar hebben wel een enorm effect op de gezondheid. Als er weer een torenhoge rekening op de deurmat ligt, dan zorgt dat al gauw voor negatieve hormonale veranderingen en een daaraan gekoppelde slechte nachtrust. Het tempo van onze wereld komt steeds hoger te liggen. Het gaat sneller dan we misschien emotioneel kunnen bijbenen. De verantwoordelijkheid ligt dus niet alleen bij het individu maar ook bij de maatschappij en de grote bedrijven.

De onderzoekers hebben niet de emotionele kant van ziektes meegenomen in hun onderzoek. De Duitse dokter Ryke Hamer ontdekte dat ziekte het gevolg kan zijn van een emotioneel trauma. Hij kreeg zelf kanker aan zijn teelbal na het verlies van zijn zoon. In zijn praktijk zag hij dit verschijnsel bij meer vaders die hun kind waren verloren. Hamer had de gegevens van 20.000 kankergevallen en kon toen verbanden leggen.

Toxines in onze omgeving dragen volgens de reguliere geneeskunde amper bij aan het ontstaan van kanker. Toch is het opmerkelijk te noemen dat borstkanker vaker links voorkomt dan rechts. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat de lymfestroom van de darmen in de bovenste holle ader, links bij de borst uitkomt. Zou dat kunnen komen door de toxines? Slecht verteerde eiwitten vormen ook toxines in de darmen. De meeste mensen hebben door stress een tekort aan maagzuur waardoor de eiwitten slecht verteren. Onverteerde eiwitten gaan rotten en produceren afvalstoffen die erg belastend zijn voor het lichaam. Er komt ook veel meer dikke darmkanker voor dan dunne darmkanker. Zou dat kunnen zijn doordat de dikke darm een afvalcontainer vormt voor gifstoffen? Heel veel mensen ervaren een enorme verlichting na een hoge darmspoeling of klysma. De hersenmist verdwijnt en maakt plaats voor energie.

Brian Peskin, van het boek Het verzwegen verhaal over kanker, ontdekte dat kanker ook wel eens zou kunnen komen doordat we nu massaal de verkeerde en ongezonde vetten eten. We hebben gezonde omega 3 en omega 6 vetten nodig om de cellen te laten ademhalen. Helaas eten we veel te veel omega 6 vetten van extreem slechte kwaliteit. Geoxideerde vetten zijn vrije radicalen en kunnen ons DNA daardoor beschadigen. Dit is een factor waar de onderzoekers waarschijnlijk geen rekening mee hebben gehouden. Het leven is niet in modellen te stoppen.

De onderzoekers pleiten er nu voor dat we ons sneller laten screenen op kanker. Het probleem is alleen dat de radioactiviteit die bij zo’n onderzoek nodig is, op zich ook weer kanker kan veroorzaken. Je redt misschien een paar gevallen, maar je veroorzaakt er ook weer nieuwe mee.

Ik denk dat als de wereld zachter wordt en daarmee menselijker, we ons  beter kunnen ontspannen. Door het hoge tempo en de hoeveelheid regels zijn we hard voor elkaar. Ik hoop dat we in 2015 meer liefde kunnen laten stromen en dat we de materie beter los kunnen laten zodat het verdienen van geld niet meer op nummer één komt te staan.

Als we naar het grote geheel kijken dan is er nogal wat scheef in de wereld. Ik las deze week dat als de rijke familie Rothschild hun vermogen zou delen met de rest van de mensheid, elke wereldburger dan 70 miljoen zou hebben. Er is dus genoeg geld in de wereld, het is alleen oneerlijk verdeeld. We denken vaak in tekorten. Op Facebook heb ik eens een plaatje gepost waarin het verband tussen het grote geheel en het kleine in het universum naast elkaar werd gelegd. Wellicht als de wereld een betere plek wordt (macrokosmos), dat ziekte dan in het klein (microkosmos) minder wordt.

Vaak wordt gezegd dat het heel goed gaat met de mensheid, want we worden steeds ouder. We worden wel steeds ouder, maar niet in goede gezondheid. We zijn steeds langer bezig met doodgaan. Weston Price zag in zijn onderzoeken dat natuurvolkeren die nog traditioneel aten, niet de moderne ziektes hadden die nu in rap tempo om zich heen aan het grijpen zijn.

Een mooie jaarwisseling,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

Advertentie

22 gedachten over “Kanker domme pech?

 1. Elke ziekte is een signaal dat je niet leeft naar wat je echt bent. Hoe meer men leeft naar de Waarheid, des te kleiner de kans op ziekte. Elke ziekte komt voort uit de geest. Uit een angstige geest, een hebzuchtige geest, een bedriegende geest, een onderdrukte geest,… Als de geest geneest en men leeft naar de Geest, dan zal ziekte bijna geen kans maken.
  Het is daarom dat Jezus en Gautama benadrukten de geest te zuiveren.

  Vriendelijke groet

  Like

  1. Ben het met je eens Internettoerist, hoe gezonder de geest, des gezonder het lichaam. Toch mag men niet vergeten dat ieder mens ook de genen mee draagt van (voor)ouders. Dat hele jonge kinderen die nog in hun kinderschoenen staan en eigenlijk het leven nog niet eens volledig beleefd hebben, ook kanker krijgen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Marianne dat klopt ook de genen het DNA speelt een rol. En ja kinderen spijtig genoeg krijgen het ook. Maar als ik dan het even betrek in het boeddhisme en is het ook een les dat men er als ouder kan uit leren. Net als iemand zijn partner ziek is moet men eruit leren dat in het leven twee dingen spijtig genoeg het eerlijkste zijn. Dat is geboren worden en sterven. Dat is voor iedereen gelijk. En hoe jong of met welke ziekte men geconfronteerd wordt is nooit te zeggen. Daarom zeg ik altijd men heel een ouderdom maar de houdbaarheid kan beperkt zijn en is ieder jaar meegenomen.

    AUM SHANTHI

    Like

    1. Dat ben ik met je eens dat ouders er een les uit kunnen trekken, alleen krijgen zij de ziekte niet. Welk les moet een onschuldig baby’tje of kind eruit trekken? In dit geval kan het alleen met een vorig leven te maken hebben dat niet goed geleerd of afgemaakt is.

     Helemaal waar, we komen op aarde en we gaan er weer af ook, daar tussenin is het pad wat je zelf bewandelen en aanleggen kan.

     Wat spijtig is, dat mensen die maar raak leven, hun leven vergooien en weinig of geen ziekte zoals kanker krijgen.

     Aum Shanti? je bent verkeerd denk ik? ben niet Sattva

     Like

     1. Ben niet verkeerd Marianne.
      Dat zal je nu onder iedere tekst te lezen krijgen de dankbaarheid.

      Het kind maakt ook een keuze maar nu wordt het al heel spiritueel. En dat wil ik niet. Zeker niet als het om een kind gaat en misschien ouders mee lezen.
      Het is en blijft een moeilijk onderwerp om te begrijpen. Omdat het ons bij het gevoel grijpt.
      Zelf ben ik kinderen gaan bezoeken die allerlei kanker hadden, en wat me het meeste opviel was. Dat die kinderen er juist anders mee omgaan. Dan de ouders zelf.

      AUM SHANTHI

      Geliked door 1 persoon

   2. Marianne,

    Ik kan het niet eens zijn wat de genen betreft. Waarom wordt iemand als man geboren en een ander als vrouw? Dat is bepaald door de toestand van de geest. Dus de geboorte bij zieke ouders hangt ook af van de toestand van de geest. En zelfs dan nog kan er verschil zijn. Zo zie je soms dat bij broers en zussen met dezelfde genen, de één wel de ziekte van zijn ouders krijgt en de ander niet.
    Deze keuzes van geboorte en ziekte worden niet bewust gemaakt, maar zijn een gevolg van onwetendheid.

    Vriendelijke groet

    Like

    1. We hoeven het ook niet altijd eens te zijn met eens elkaar, zolang je elkaar maar in de waarde laat 🙂 en dat is juist het mooie van delen.

     Zelf kom uit een gezin van 5 kinderen waarvan 4 met kanker te maken hebben waarvan ik zelf er ook eentje van ben. Zelfs een broer is overleden van me, dus bepaalde DNA of genen speelt toch een rol mee zoals Shivatje ook zegt.

     Kleine kinderen of baby’s bezitten nog geen negatieve geest en toch krijgen ze deze ziekte, wel volwassenen kunnen een negatieve geest vormen en daarom ziekten krijgen.

     Like

     1. Marianne,

      Helemaal mee eens. We zijn het niet altijd met elkaar eens maar laten elkaar in waarde. Mooi gezegd. 🙂

      Wat ik zeg kan hard overkomen als je uit zo’n gezin komt, dat besef ik. Mijn bedoeling is aantonen dat er iets is waar de meeste mensen geen besef van hebben. Het is als hulp bedoeld. En je hebt tenslotte interesse in het spirituele. Als mensen altijd doen wat ze altijd gedaan hebben, zal hun leven altijd zijn wat het altijd geweest is. Je moet nu met de situatie leven waar je in zit, maar je kan in de toekomst een andere uitkomst kiezen. Net dat wil ik meegeven. Hoe ben je in dat leven terecht gekomen? Zou je dezelfde keuze maken, mocht je kunnen kiezen? Dat zijn vragen die je voor jezelf eerlijk moet onderzoeken.
      Wat ik niet goed begrijp aan jou is dat je soms zo’n mooie wijsheden op je blog zet, maar je staat er zelf niet achter. Je spreekt soms over het Zelf, je zegt dat je Het kent, maar je gelooft dat DNA je leven bepaalt. Je spreekt over de ziel en geest, maar gelooft niet dat kinderen bezoedeld geboren worden. Zo kom ik aan bij het volgende punt.

      Kinderen hebben absoluut geen zuivere geest, anders zouden ze niet geboren worden zoals ze nu geboren worden. Hiervoor moet ik weer naar het Zelf verwijzen. Net daarom krijgt het ene kind een ziekte, net daarom wordt het andere kind geboren op een zeer ongunstige plek, net daarom komen sommige kinderen op een goeie plaats terecht. Pas op, een goeie plaats is niet altijd gunstig voor de geest.

      Hopelijk neem je me niet kwalijk wat ik allemaal zeg, maar als ik je naar de mond praat is dat geen hulp. Je bent ook vrij om mijn woorden te aanvaarden of te verwerpen. 😉

      Ik wil nog een kleinigheidje toevoegen, hopelijk neem je het me niet kwalijk.
      Als iemand zegt dat hij het Zelf kent en hij leeft naar Waarheid, dan kan hij onmogelijk verkondigen dat DNA het leven bepaalt. Dan onderwijs je niet in medicijnen en ziektes. Dat is ook de reden waarom ik daar nooit in mee ga.
      In Waarheid leven is je eigen geest niet tegenspreken. Dat is ook het begin van heling.
      Dit alles is geen aanval, het is misschien een andere mogelijkheid.
      Mijn excuses als mijn woorden je mochten kwetsen.

      Vriendelijke groet

      Geliked door 2 people

      1. Wat is hard Internettoerist? het is zoals je het geschrevene aanvoelt, en ik voel hier geen hardheid. Buiten dat om leer ik graag en is iedere les welkom waar ik iets mee kan 🙂

       Eerlijk mag ik zeker zijn vooral naar mezelf toe omdat er geen behoefte is aan leugens en bedrog. De vragen die je stelt kan ik volmondig beantwoorden en weet precies hoe de vork in de steel zit. Voor nu is er veel acceptatie, hoewel niet altijd en voor de toekomst zie ik mezelf anders dan nu. De oorzaak is me al vele malen helder geworden en m’n grenzen gesteld die er eerst weinig waren. Nee, leef niet meer zoals voorheen.

       DNA bepaalt niet het leven, het KAN een rol meespelen. We ”erven” altijd wel iets van onze ouders toch? zo lijkt de een uiterlijk op moeder en de ander op vader, zo ook bepaalde karakter eigenschappen die je mee neemt, hoewel je toch een eigen persoonlijkheid bezit en kan vormen.

       Met onschuldig bedoelde ik dat hele klene kinderen nog geen echte negatieve ervaringen kennen in dit leven, wat later komt. Dat baby’s met een zuivere geest geboren worden, is niet gezegd en ben volkomen met je eens dat baby’s al bedoezeld ter wereld komen, tenslotte zijn er eerdere levens geweest, dus dat kan nooit zuiver zijn., dat staat ook in mijn reactie naar Shivatje toe. Dat klopt, spreek over ziel en geest en zal niet iets zeggen wat ik niet Ken.

       Hè jakkes naar de mond praten doe ik zelf ook nooit, zo geef je niet je eigen mening maar zeg je wat de ander graag wilt horen. Zoals al gezegd is hierboven in mijn reactie, van delen leer ik graag.

       Weet precies wat je bedoelt, het Zelf kent geen DNA, ziekten of medicijnen.
       Dat is heel mooi gezegd….”In Waarheid leven is je eigen geest niet tegenspreken. Dat is ook het begin van heling”. Deze neem ik met me mee.

       Hartelijke dank voor het delen in alle openheid. Voor mezelf geen kwetsend woord gelezen.

       Warme groet.

       Like

       1. Hey Marianne,

        Bedankt voor de warme reactie.
        Ik weet niet of het de bedoeling is om er dieper op in te gaan, maar bij het volgende stukje wil ik nog iets verduidelijken.

        Dit stukje komt uit je laatste reactie:
        DNA bepaalt niet het leven, het KAN een rol meespelen. We ”erven” altijd wel iets van onze ouders toch? zo lijkt de een uiterlijk op moeder en de ander op vader, zo ook bepaalde karakter eigenschappen die je mee neemt, hoewel je toch een eigen persoonlijkheid bezit en kan vormen.

        Ik wil je nog een stukje dieper doen terugkeren. 🙂
        Ik verwijs naar de oorzaak, waarom iemand een bepaald DNA heeft op de wereld.
        Eenmaal een geboorte aangenomen, “erf” je inderdaad uiterlijke kenmerken van je ouders. Eenmaal in de wereld word je beïnvloedt door je omgeving en de wezens in je omgeving. Maar waarom net die ouders? Waarom dat land? Waarom dat tijdperk? Het is DIE oorzaak die ik wil aanduiden. De kracht die dat bepaald.

        In de Celestijnse belofte, het 8ste inzicht, die je net op je blog zette wordt hier ook naar verwezen. Alleen zegt men daar dat de keuze bewust is, ik zeg van niet.
        Enkel meesters maken die keuze bewust. Onze keuze wordt bepaald door karma en de karma hangt af van de staat van de geest.
        Het is DIE kracht, de kracht die jou een bepaald lichaam bezorgt, de kracht die jou in een bepaalde richting stuwt, die ik wil aanduiden. Die wordt bepaald door de geest.

        Vriendelijke groet

        Geliked door 1 persoon

        1. Graag gedaan Internettoerist, mijn woorden zijn gemeend.

         Iets dieper gaan kan altijd zeker wanneer er belangrijke inzichten gedeeld kunnen worden. Was vanmorgen door vervelende omstandigheden inderdaad het stukje vergeten wat je gisteren ook al aankaarte en deze ook wilde delen.

         Wat je zegt over ouders, land, plaats enz: is heel bekend voor mij. Door 2x 10 sessies gedaan te hebben bij hypnotherapie, ben ik veel te weten gekomen. Ben zelfs naar vorige levens geweest om duidelijkheid te krijgen terugkerende situaties en problemen die me achtervolgden in dit leven. Onafgemaakte situaties met mensen die voor een bepaald karma hebben gezorgd.

         Maar ook dat een ziel voor wedergeboorte op aarde meestal zelf kiest bij wie je geboren wordt, waar of wat steeds wederkeert op je pad. En dan kom je inderdaad uit bij de staat van geest die krachtig is en bepaald welk leven men kiest, welk lichaam en de mensen in je leven.

         Nogmaals bedankt om te delen en te leren van elkaar 🙂

         Warme groet.

         P.S: Wist je dat door het delen, dit bericht al 117x gelezen is? mensen lezen graag mooie inzichten en inspiraties blijkt hier wel uit.

         Like

          1. Het werd al naar boven gehaald. Het gaat er niet over wat men schrijft maar de mening die erop gegeven wordt. En al is dat niet op een ziekte over het dagelijks leven het is gewoon prachtig als je zoiets met elkaar kan delen.
           En dat je van elkaar kan leren ongeacht dat het maar woorden zijn.

           En internettoerist smaken mogen verschillen 😉 😉

           Ik heb zeker met heel veel interesse het gelezen en mijn steentje bijgedragen en er ook iets van opgestoken en dat vind ik altijd interessant.

           AUM SHANTHI

           Geliked door 1 persoon

  1. Dat klopt Aatje, er zijn mensen of kinderen die het leven positief benaderen en beleven, toch kanker kunnen krijgen. Zoals ik tegen Internettoerist ook al zei, kleine onschuldige kinderen die nog niet eens de wereld ingestapt zijn. Mensen die maar raak leven krijgen niets.

   Like

 2. Internettoerist.

  Helemaal eens met je stelling. Een gezonde geest en lichaam zal je minder ziek maken. Maar in bepaalde gevallen wordt het je zo maar gegeven, soms weet de persoon het nog niet altijd dat hij een ziekte heeft. Juist door bloed te prikken of even zich niet goed te voelen komt het naar boven.
  Heel veel heeft gewoon te maken met hoe sta je in het leven. Trek je veel aan zal je lichaam veel opnemen. Zit je vaak in een bepaalde negatieve gedachte zal je geest je lichaam ziek gaan maken. En als je negatieve gedachte je gevoel kan bereiken dan is het zover.
  Een zuivere rustgevende geest is het belangrijkste.
  Maar in deze tijden en maatschappij wie heeft dit nog. Wie kan zich nog rustig maken op het einde van de dag.
  Ik ben blij dat ik bij die enkelingen ben en op het einde van de dag een meditatie kan doen en mijn geest volledig leeg kan maken mijn gevoel terug op 100% kan zetten en kan zeggen bedankt voor deze mooie dag die me toch weer iets geleerd heeft.

  Like

 3. Shivatje,

  Dat een ziekte zomaar gegeven wordt, daar kan ik het niet mee eens zijn. Tenzij je zegt dat een kwaadwillig iemand een ander besmet of dat men per ongeluk een besmette naald gebruikt. Maar daarom hoeft het nog niet fataal te zijn, want het is zoals je zegt, vaak de instelling en de negatieve gedachten (weer de geest 🙂 ) die het hem doen.
  Volledig akkoord wat de maatschappij en de rust betreft. Maar toch kan men naar Waarheid leven en de maatschappij vaarwel zeggen. Daar knelt net het schoentje. Men is bang om alleen te zijn, bang om de luxe kwijt te zijn, bang om honger te hebben, enz… Dus leeft men weer niet naar Waarheid, men voelt zich gevangen en de geest wordt ziek, het lichaam wordt ziek… De cirkel herbegint.
  Mooi dat je elke dag je meditatie kan doen. Dat is broodnodig in onze maatschappij. Ik heb er niet elke dag de kans toe, maar ik prijs me gelukkig een methode geleerd te hebben om te mediteren tijdens het werk en te midden de chaos. Zo kan ik voorlopig nog “meedraaien”, maar ze komen steeds dichter bij mijn grenzen (steeds meer eisen naar de werknemers toe). Eenmaal over die grenzen zal ik verplicht zijn te vertrekken wil ik nog naar Waarheid kunnen leven. Daar ben ik dan ook volledig klaar voor.
  Ook ik ben dankbaar. Ik heb zoveel mogelijk van de tijd gebruik gemaakt om de leer van de Boeddha te doorgronden. Ik ben heel dankbaar dat dit in mijn leven beschikbaar is. De tijd die me nog rest zal ik ook (als dat mogelijk is) daaraan besteden.

  Vriendelijke groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Internettoerist.

   Soms hoor ik mensen zeggen als ik geen bloed had laten prikken had ik niet geweten dat ik dat had. Sommige dingen weet je soms gewoon niet. Omdat het lichaam ook zelf dingen goed kan wegzetten.
   Kwaadwillig moet het niet altijd zijn, kijk maar rond je heen met de ebola ziekte.

   Wat je schrijft over de meditatie, ja ook ik doe dat anders zou ik op momenten ook mijn functie niet kunnen blijven uitoefenen waar ik nog altijd heel veel energie uit mag halen.

   Het levenswiel zal er altijd zijn en blijven dat maakt het zo mooi eigenlijk. En dat heeft ook soms te maken met allerlei kwalen en ziektes die op iemands pad komen.

   AUM SHANTHI

   Like

   1. Shivatje,

    Sorry, maar ik blijf erbij ( 😉 ), dat als het in je lichaam zit, het er niet zomaar komt.
    Ebola is iets anders, dat krijg je van je omgeving. Dat is een aanval van een kwaadwillig organisme (virus). En ook daar zijn er uitzonderingen die er volledig van herstellen. Nu zijn die personen de “proefdieren” om te zien hoe het mogelijk is dat zij wel herstellen.

    Het levenswiel vind ik eerlijk gezegd niet zo mooi. Smaken mogen verschillen. 😉
    Dat is ook de reden waarom ik zoveel moeite doe om eraan te ontsnappen.
    Misschien dat onze paden op dat vlak verschillen.

    Vriendelijke groet

    Geliked door 1 persoon

    1. Internettoerist,

     Dat is juist het mooie een mening hebben delen en aanvaarden van elkaar. Soms moeten we al eens verschillen daarom zijn we ook mens. Maar het leert altijd wel iets van elkaar.

     Het zit er niet zomaar, maar het komt er ook niet altijd zomaar uit. Juist door dat ene onderzoek weet men het. 😉

     Een lama zei ooit. Juist door elkaar mening te delen leer je elkaar kennen. 😉

     AUM SHANTHI

     Like

 4. Mijn dank gaat naar Internettoerist en Shivatje om zo’n mooi conversatie te mogen delen.

  Ook de lezers wil ik bedanken, het doet altijd vreugd wanneer er zoveel interesse is.
  Bijna 140 keer gelezen zegt genoeg 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.